Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volno v práci

Od: modrava odpovědí: 4 změna:

Zdravím, poradí mi prosím někdo znalý. Jsem klasicky zaměstnán na HPP a mám standardně 5 týdnů dovolené. Nicméně rád bych, z určitých důvodů chtěl mít více volna, dejme tomu měsíc v kuse. Se zaměstnavatelem problém nebude, jde mi o to, abych si nevyplácal dovolenou. Na toto existuje tzv. neplacené volno? Případně jak postupovat a kde se hlásit, případně doplatit (zdravotní, sociální apod). Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud nebude problem se zamestnavatelem, tak urcite reste neplacene volno s jeho danovym poradcem, pripadne se mzdovou ucetni.

modrava
hodnocení

Tak to bych rád, ale rád bych věděl na co mám / nemám právo, co kde platit apod.

Pravo na neplacene volno nemate a zdravotni pojisteni si zaplatite sam, socialni se neplati, nemate zadny prijem.

hodnocení

0x

Se zaměstnavatelem se domluvíte na neplaceném volnu, v délce jaké si domluvíte. Musíte si zajistit, kdo bude za Vás platit zdravotní pojištění.

e15.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]