Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu vypít Lékařský líh

Od: alkoholik odpovědí: 15 změna:
Ahoj.Zbyla mi po bráchovi lahvička 60% lihu.Koupil ji v lékárně a je tam napsaný aby se to neužívalo vnitřně.Vím co to znamená...Nepít.,ale kdyby jsem to vypil,stalo by se mi něco?(Kromě toho,že budu opilej nebo mrtvej)Je blbost to pít nebo to mam použít na účely k tomu určený...?Díky za odpovědi
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

11x

Lékařský líh je určen k povrchové desinfekci kůže v okolí ran nebo v místě injekčního vpichu. Obsahuje malé procento benzínu, takže kdybys to vypil, bylo by ti blbě a smrděl bys jako naftový šejk. Proto tam ten benzín je, aby ho nechlastali doktoři.

hodnocení

7x

Nepije se. Je to lekarsky lihobenzin, neboli ethanol denaturovany benzinem. Slozeni zde lekopis.cz/...

hodnocení

4x

Zřejmě Vás to nezabije, ale určitě Vás to neposílí *smich*. Rozhodně Vám to ale neudělá dobře *blee*.

alkoholik
hodnocení

Tak jsem to přeci jenom zkusil...Ráno jsem se vzbudil a bolel mě pajšl.Píchalo mě na ledvinách.Nevypil jsem celou lahvičku.Bylo tam jen "podně", ale přeci mi nebylo 2x nejlépe.Nedoporučuji to pít.Nedokážu si představit,kdyby jsem vypil celou lahvičku co by se mnou bylo.Asi by jsem se už asi neprobudil,páč by jsem se otrávil.Nedoporučuji to pít.Né radno je tam výrazným nápisem napsáno NEUŽÍVAT VNITŘNĚ.Njn,chybama se člověk učí.Přečetl jsem si odpovědi a děkuji všem,co si našli čas na odpověd.Už jsem se poučil a nebudu opakovat...
jenda2*

Asi to nemáte v hlavě v pořádku, tak proč se na něco ptáte, když vypijete i Pitralon?

@alkoholik - Píchalo mě na ledvinách

tak jsem si dal alkohol *zed*A co - už nepíchá? *smich*

hodnocení

0x

Já tedy nevím co jmenovaný pil,le já mám doma dvě lahvičky-na jkedné je psáno - Lékařský lih s benzínem a na druhé jen líh! Taže asi soudíte podle neúplných info-lékárny prodávají LÍH a potom tzv "LIHOBENZÍN"-dvě krapet rozdílné kapaliny .

pado1
hodnocení

0x

Když je uvedeno upozornění Neužívat vnitřně, tak to tam kvůli něčemu napsané je.

Na alpě je také psáno neužívat vnitřně.Znáte někoho kdo by se z ní otrávil?!

No, vím o případu perforace střev a následném úmrtí. Ale ten tu Alpu nepil po kapkách ..

A vím i o jenom, co chlastal benzín ..

@diesel - Není - ověřeno přímo na lahvičce ;)

ra252 - Tak to já znám jednu skupinu lidí, kteří "alpu" na klubových srazech pijí běžně. Míchají to do"zelenou". Dělají to už hezkých pár let a zatím na to nikdo z nich neumřel. Já nemám odvahu to ochutnat *nevi*.

@jedubabicka

máte pravdu již to tam není,ale v minolosti to tam bylo a mj.se to zde na poradně taky řešilo. !

magdone - ono se složení v průběhu desetiletí měnilo. Obsah etanolu i těch škodlivin ..

jabraka*
hodnocení

0x

lékařský líh s benzinem nebo acetonem je možno bezpečně pít,pokud ho na misce zapálíte.Protože benzinové páry vyhoří dříve,díky nižší výparné teplotě,po chvíli plamen zežloutne a to už hoří líh.Pak už je obsah denaturačního prostředku příliš malý a tudíž neškodný.Pít takový líh je ovšem neekonomické,protože cena tohoto lihu stojí kolem 250 Kč.Také chuť nemusí někomu sedět.

Firma,zabývající se výrobou čisticích prostředků může nakoupit také technický(syntetický) líh 99%Za ceny podstatně nižší.okolo 90 Kč/l.Pro další prodej podléhá zdanění.Ideální k pití je ovšem technický líh p.a.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]