Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s rodinnym prislusnikem v karantene?

Od: alalalala odpovědí: 2 změna:
Ahoj vsem. Moje mamka sla po 3 tydnech priznaku dnes na testy. Doktor ji tam poslal. Od hned prvnich priznaku byla izolovana od nas vsech. Ted uz jenom nekdy pokasle. Horecku nemela. Ja jsem zadne priznaky nemel, citil jsem se na 99% zdravy. Ani otec nemel priznaky. Muze me karantena i tak postihnout? Samozrejme, kdyby byla +. Kdyby rekla, ze s ni ziji ve spolecne domacnosti, i kdyz je to uz 3 tydny, co mela prvni priznaky?
Samozrejme, kdyz rekne, ze s nikym nebyla v kontaktu tak se nic dozvedet nemohou, ale zajimalo by me, jak to funguje po teto delsi dobe v izolaci. Diky moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Když vyjde pozitivní test, mamka dostane SMS s přístupovým kódem na samotrasovani. Tam výplní údaje o sobě, zaměstnavateli, praktickém lékaři a také všechny rizikové kontakty (jméno, příjmeni, telefon) za posledních 5 dní (kontakt 15 minut blíže než 2 metry a myslím, že je tam psané bez roušky).
Online samotrasovaci dotaznik není povinné vyplňovat. Jen když se nevyplní, zavolají z hygieny a položí stejné otázky telefonem.
Při vyplnění dotazníku volají také ale jen krátký hovor.
To je všechno. Rizikové kontakty mamky jdou na 10 dní do karantény, jsou obvolavani z hygieny a dostanou opět stejný dotazník a hygiena jim záda e-zadanku na covid test...a pak se zase trasuji další rizikové kontakty.
allalala
hodnocení

Bohuzel je pozitivni, budou ji volat z hygieny. Jsem pro hygienu rizikovy kontakt, kdyz stridave ziju na 2 ruznych v mistech a s matkou jsem nebyl v kontaktu jiz pred dobou co nemela priznaky? Ja sam zadne priznaky nemam, spis ale, jestli se nebudu brat za rizikovy kontakt, kdyz mam doma pokoj se soc. zarizenim a nekdy tam prespim, i kdyz bude pozitivni. Ale absolutne s ni nebudu v kontaktu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]