Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz.Dnes jsem šla do optiky s tím,že si nechám zhotovit brýle,že hůře vidím na dálku. Na pravém oku mám 0,75 dioptrií a na levém 0,50,takže nic závratného..vybrala jsem si obroučku asi za tři tisíce korun s tím,že obroušení skel bude stát 200 avšak samotná skla stála skoro tři tisíce,coz je raketa.Všichni co mají brýle a i větší dioptrie to tak drahé neměli..tak jsem se tam pak vrátila s tím,že proč ta skla jsou tak drahá načež mi optička odpověděla,že tam je filtr proti modrému záření a jsou nejaká superspeciální..jenže prý to tam dávají automaticky a kdybych to chtěla bez toho filtru bylo by to asi jen o stovku levnější..nechápu,co na těch sklíčkách tolik stojí,když mám tak malé dioptrie..bohužel už je zaplacená záloha a bojím se,že už to nepůjde zrušit..má někdo zkušenosti? Budu ráda za jakoukoliv radu,děkuji.
nechci prudit, ale uvědomte si, že každý si dovolí tolik, kolik mu povolíte. Přece není jediný optik ve vašem městě. Něco podobného se mi stalo také. Když jsem pana optika nechala sečíst všechny částky, usmála jsem se na něho, rozloučila se beze slůvka vysvětlení a odešla jsem. Za to, co mi načítal on 6.000 jsem u jiného, ale bez nějakých parádiček, pořídila za 1.200.
Vlastně máte pravdu. K té ceně jsem měla poukaz od oční lékařky. Nechávala jsem si dělat brýle k počítači. Ty jsou jiné než na dálku a než na čtení.
Brýle jsou drahé, protože si je člověk nepořizuje na rok, ale většinou je má na hodně let. Já mám také bifokální brýle, skla byla hodně drahá celkem asi 14 tisíc i s obroučkami, ale už je mám osm let a nechystám se jít kupovat jiné. Takže ceny jsou přiměřené tomuto faktu. Ale je pravda, že si můžete pořídit brýle i na pokladnu a docela levně. Ale v tom případě nemůže být člověk náročný. Tak já bych Vám poradila, abyste tu cenu přijala, vždyť ty brýle budete nosit Vy a určitě chcete vypadat dobře a také chcete mít kvalitní skla. Máte to výdaj na několik let, tak ono to zase až tak drahé není.
Pokud se nepletu, tak brýle na pokladnu u dospěláka již neexistují. Každý nemá brýle na 8 a více let. Má neteř musí mít každé 2 roky nové neboť se jí zrak mění.
Aha, tak to jsem nevěděla. Schválně se pozeptám. Já myslela, že na pokladnu přece musí udělat dioptrické brýle, zrovna jako tu zubní náhradu. Ale možná, že je dneska všechno nějak jinak.
Já tedy používám brýle jen na čtení,mám 2 dpi a jinak vidím dobře i do dálky. Mám dvoje z optika,přijdu a řeknu že chci brýle na čtení cca do 2000,- a vždy mi vyhověli k mé spokojenosti,jedny za 1700,- a druhé za 2200,- ale jak říkám,jsou to brýle pouze na čtení a né na celodenní nošení.
Tie reťazce optík sú fakt predražené. V mladosti som nosil okuliare so sklenenými sklíčkami a bola pohoda.Potom laser a teraz znova okuliare. Plast som nechcel,hoci dnes je to už na výspelej úrovni,lebo občas brúsim a ani ochranné veci niekedy nepomôžu,tak bolo by tam toho nalepeno dosť. Takže malé mesto,kovový rám - 50 €, sklenené sklíčka -1,5 bez úprav s nasadením - 20€. Spolu - 70€.
Dobrý den, nevím odkud pocházíte, ale pokud chcete bezplatnou konzultaci zkuste napsat mému známému na webový chat zde optika-pankrac.cz /...je to oční lékař a pokud jste z Prahy můžete se rovnou zastavit osobně v optice na Pankráci. Zděněk je velmi ochotný a rád Vám pomůže. Rěším u něj také mé brýle i kontaktní čočky a spokojenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.