Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moc drahé brýle ,chtěli mě jen obrat?

Od: emiko* odpovědí: 28 změna:

Dobrý den,mám dotaz.Dnes jsem šla do optiky s tím,že si nechám zhotovit brýle,že hůře vidím na dálku. Na pravém oku mám 0,75 dioptrií a na levém 0,50,takže nic závratného..vybrala jsem si obroučku asi za tři tisíce korun s tím,že obroušení skel bude stát 200 avšak samotná skla stála skoro tři tisíce,coz je raketa.Všichni co mají brýle a i větší dioptrie to tak drahé neměli..tak jsem se tam pak vrátila s tím,že proč ta skla jsou tak drahá načež mi optička odpověděla,že tam je filtr proti modrému záření a jsou nejaká superspeciální..jenže prý to tam dávají automaticky a kdybych to chtěla bez toho filtru bylo by to asi jen o stovku levnější..nechápu,co na těch sklíčkách tolik stojí,když mám tak malé dioptrie..bohužel už je zaplacená záloha a bojím se,že už to nepůjde zrušit..má někdo zkušenosti? Budu ráda za jakoukoliv radu,děkuji.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sirokko
hodnocení

13x

Nezáleží až tak na dioptriích, ale na tom, jestli jsou čočky plastové nebo minerální (skleněné) a taky na antireflexních úpravách a filtrech.

cuky
hodnocení

7x

To si piš, že chtěli.

Snaží se o to (skoro) všichni!

hodnocení

6x
Normální cena. Tvrzená skla, antireflex a další vrstvy. Můžete mít i obroučku za tisícovku a obyčejná skla á150kč, pokud chcete design a technologii osmdesátých let...

liska5
hodnocení

3x

Mám bifokální brýle celkem za 15 600,- pořízená před 5 lety. Taky dioptrií málo. Kolem dvou dioptrií.

Skla japonská stála něco přes 12 tisíc a nebyla zdaleka ta nejdražší.

liska5

A jsou to moje třetí brýle, Ty předchozí mne stály 11.500. Před tím jsem nosila brýle jen na čtení.

hodnocení

3x

nechci prudit, ale uvědomte si, že každý si dovolí tolik, kolik mu povolíte. *hej* Přece není jediný optik ve vašem městě. Něco podobného se mi stalo také. Když jsem pana optika nechala sečíst všechny částky, usmála jsem se na něho, rozloučila se beze slůvka vysvětlení a odešla jsem. Za to, co mi načítal on 6.000 jsem u jiného, ale bez nějakých parádiček, pořídila za 1.200.

doplněno 07.11.20 10:46:

Vlastně máte pravdu. K té ceně jsem měla poukaz od oční lékařky. Nechávala jsem si dělat brýle k počítači. Ty jsou jiné než na dálku a než na čtení.

Cenovou hladinu si vybere každý, ale pochybuju, že za 1200 jste koupila to samé, co jinde měli za 6000. Protože vaším pohledem jste se nechala oškubat - v kauflandu jsou suprové brýle i za 80kč...

hodnocení

0x

Současný brýle na dálku mám 1900 jedno sklo.

hodnocení

0x
U mne jedno sklo cca 6000Kč, ale pravda, v jiných dioptriích.

hodnocení

0x

Já mám taky jedno sklo za 2000. Obroučku mám z Alixpress za 300.

hodnocení

0x
Běžná cena za moderní brýle s kvalitními skly. Mám podobně dioptrie i cenu.

ra20z*
hodnocení

0x
Kovové obroučky za 670kč mám už 5 let, jednoduché a praktické.
Čočky plastové s cilindrem základní do 500,
S antireflexem o pár stovek dráž.

hodnocení

0x

Brýle jsou drahé, protože si je člověk nepořizuje na rok, ale většinou je má na hodně let. Já mám také bifokální brýle, skla byla hodně drahá celkem asi 14 tisíc i s obroučkami, ale už je mám osm let a nechystám se jít kupovat jiné. Takže ceny jsou přiměřené tomuto faktu. Ale je pravda, že si můžete pořídit brýle i na pokladnu a docela levně. Ale v tom případě nemůže být člověk náročný. Tak já bych Vám poradila, abyste tu cenu přijala, vždyť ty brýle budete nosit Vy a určitě chcete vypadat dobře a také chcete mít kvalitní skla. Máte to výdaj na několik let, tak ono to zase až tak drahé není.

id

Pokud se nepletu, tak brýle na pokladnu u dospěláka již neexistují. Každý nemá brýle na 8 a více let. Má neteř musí mít každé 2 roky nové neboť se jí zrak mění.

Aha, tak to jsem nevěděla. Schválně se pozeptám. Já myslela, že na pokladnu přece musí udělat dioptrické brýle, zrovna jako tu zubní náhradu. Ale možná, že je dneska všechno nějak jinak.

Příspěvky na brýle pro dospělé jsou zrušené od 1.8.2019. Hodně se o tom mluvilo. Lidé byli naštvání, že nedostanou ani ten malý příspěvek kolem 200kc, co si pamatuji.
Výjimku mají dospělí od 10 dioptrií na plastová skla.
Dětem do 18 let se přispíva při splnění konkrétních očních vad na poukaz od očního lékaře.

Ach jo, to jsem nevěděla. Já si pamatuji, že moje maminka ty brýle na "pokladnu" měla. Já sama mám skla bifokální, tak je jasné, že na takové žádná "pokladna" nepřispívá. A na obroučky které jsem chtěla, také ne. :-D Tak jsem ani nevěděla, že to už zrušili.

hodnocení

0x

Pracovní brýle na jemnou mechaniku, obručky 800, skla odlehčená s antireflexem 3000,- . Brýle tzv. běžné, obručky 1800, skla antireflex stmavovací 5500,-...takže asi tak. Dioptrií trochu víc ale cenu dělají spíš ty doplňkovky . Životnost 3 roky...

hodnocení

0x

Já tedy používám brýle jen na čtení,mám 2 dpi a jinak vidím dobře i do dálky. Mám dvoje z optika,přijdu a řeknu že chci brýle na čtení cca do 2000,- a vždy mi vyhověli k mé spokojenosti,jedny za 1700,- a druhé za 2200,- ale jak říkám,jsou to brýle pouze na čtení a né na celodenní nošení. ;)

Brýle do dálky se doporučují spíše na celodenní nošení. Nesundavam je většinou ani při čtení. Jsem zvyklá.

hodnocení

0x

Tie reťazce optík sú fakt predražené. V mladosti som nosil okuliare so sklenenými sklíčkami a bola pohoda.Potom laser a teraz znova okuliare. Plast som nechcel,hoci dnes je to už na výspelej úrovni,lebo občas brúsim a ani ochranné veci niekedy nepomôžu,tak bolo by tam toho nalepeno dosť. Takže malé mesto,kovový rám - 50 €, sklenené sklíčka -1,5 bez úprav s nasadením - 20€. Spolu - 70€.

My v česku máme ale koruny,milý pane.

hodnocení

0x

Brýle si pořizuji na zennioptical.com a jsem naprosto spokojený. S provedením i s cenami.

brutik*
hodnocení

0x

A co to zkusit u sousedů v Polsku.Lidová cena u optika.

Polsko zavírá hranice covid...
bryle
Docela kvalitní brýle na čtení lze zakoupit v lékárnách, mají i dobrý výběr typů obrouček a pokud máte stejné dioptrie na obě oči vyjde to opravdu levně cca kolem 200 korun, u optika jsem kupovala skoro tytéž za cenu cca 20x dražší jen za skla, obrubu jsem pak použila jinou koupenou v lékárně. Když chcete různá dioptrická skla, tak se mohou koupit dvoje brýle s růz.dioptr. v lékárně a skla prohodit. Máte tak jestě další brýle do rezervy za lidovou cenu. Mohou být i různobarevné obroučky, hlavně mít stejný tvar skla, které se pro jedny brýle mohou třeba zbarvit. Kvalita vidění bývá stejná jako z optiky, pokud teda potřebujete jen klasiku:)

hodnocení

0x

Brýle jsou drahé, zubař je drahý, ušař je drahý. Nenacházíte společný jmenovatel?

honza35*
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím odkud pocházíte, ale pokud chcete bezplatnou konzultaci zkuste napsat mému známému na webový chat zde optika-pankrac.cz /...je to oční lékař a pokud jste z Prahy můžete se rovnou zastavit osobně v optice na Pankráci. Zděněk je velmi ochotný a rád Vám pomůže. Rěším u něj také mé brýle i kontaktní čočky a spokojenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]