Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat okamžitou platbu?

Od: zaro odpovědí: 12 změna:
Dobrý den,chtě bych se poradit jak se dá z účtu vytvořit v IB okamžitá platba? Mám účet u poštovní spořitelny tj. ČSOB.
Jak to udělat a funguje převod do všech bank?
Vyzná se v tom někdo z vás? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

2x

PS umožňuje okamžité platby do 400000Kč,podmínkou je,aby to umožňovala i banka příjemce.Pri zadání platby je v SB políčko s možností okamžité platby,vyleze hláška, že platba byla provedena okamžitě. Jestli ne, tak proběhne jako běžná platba.

Za okamžitou platbu se platí poplatek cca 100kc. Možná i více podle banky.
mate59

U účtu ČSOB Premium konto jsou okamžité platby bez poplatku.

motak
Normální banka to ma zdarma...

hodnocení

2x
Nevím jak ČSOB, ale fio to má automaticky a zdarma. Air má okamžitou platbu za korunu, ale peníze odesílá ještě ten den zdarma i tak.

jabraka*
hodnocení

2x

V IB lze uskutečnit platbu do všech bank.V dotazníku,ktery vyplňuješ,je i seznam asi 20 bank,abys věděl,číselný kod.Uvádí se v příkazu.Za prvé číslo účtu,za druhé předčíslí,za třetí kod banky.Pak ještě variabilní symbol pro konkrétní platbu.Platil jsem poplatek do O- za internet a televizi,poslal platbu a ihned jsem na "moje O-2 " našel zprávu:Vše máte zaplaceno.

Problém mám bohužel v tom,že mám limit plateb 10000Kč,ten jsem vybral z bankomatu a tím sáhnul na limit.Banka automaticky reaguje zablokováním plateb.Mám šlus,musím tedy osobně do banky,IB je mi tedy k ...

JABRAKA

motak
Slušná banka ma v banking možnost měnit limity(docasne/trvale)...

hodnocení

2x

Poštovní spořitelna- okamžitá platba

Jde o zcela nový způsob posílání peněz mezi bankami v České republice. Zaslání peněz tzv. okamžitou platbou převede prostředky mezi účty plátce a příjemce v rozmezí několika vteřin, a to 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu, 365 dnů v roce.V případě, že je banka příjemce v odstávce nebo není účastníkem systému okamžitých plateb tak je ovládací prvek nepřístupný a okamžitou platbu nejde zvolit.

ib.postovnisporitelna.cz/...

Maximální výše okamžité platby, a to jak odchozí, tak příchozí, je 400 tisíc Kč na jednu transakci. Denní limit se řídí limitem pro internetové bankovnictví. Pro účty jako Plus konto, Premium konto a Poštovní účet je okamžitá platba v ceně.

zde máte přehled bank, které umožňují okamžitou platbu mesec.cz/...

zaro
hodnocení

Děkuji moc za veškeré informace.

zaro
hodnocení

Dobře, díky za odpovědi.
Nevíte jak to má konkrétně poštovní spořitelna, kterou mám já?
xx*

Nevložil se mi obrázek.
Platba proběhne okamžitě (pro Poštovní účet zdarma)

mate59
hodnocení

0x

Jestli máte "základní účet", tento okamžité platby neumožňuje."Poštovní účet" má okamžité odchozí úhrady zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]