Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společně bydleni ale vánoce u rodičů

Od: misel* odpovědí: 32 změna:
Zdravím, s pritelem jsem se nastěhovala do nájmu po 2 letym vztahu . Moc nám to nefunguje, a to jsme tu tyden. Problém nastal ,když jsem řekla ze vánoce budeme trávit doma a pak další dny po návštěvách tzn jeho rodina pak moje. On mi řekl ,že na vánoce budeme u jeho rodiny,aniž by se semnou nejdřív poradil pro něho to byla automatika asi. Má s maminkou hezký vztah,a tak asi proto. Ale mě.to trápí ,tři dny se sním nebavím, a on neřekne nic aby bylo vše v pohodě
. Řekl mi že vánoce se tráví s rodinou já mu řekla ,že taky nejedu dom ,že teď bydlí semnou tak prostě pujdem až 25.12 on že je.jina.situace že umřela v létě bbaicka její mamka,a že on se odstěhoval 35 let,a že mamka by to nesla těžce. Jsem sobec že nechci jít na vánoce k nim? Myslím že kazde slecne by to vadilo. Já prostě poprvé bydlím s přítelem a chci vánoce mít s ním dělat salát atd já.
Ne jít k jeho mamce
. Prostě je ticho a nic se neřeší...on dělá že nic asi
A.ja.se trápím . Co by jste delalaly v takové situaci vy? Diky

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

11x

Prvně bych si ujasnila, jestli v takovém vztahu chci setrvat. Bydlíte spolu týden a už to nefunguje? Musíte se domluvit, Vánoce bych strávila ve dvou a potom na návštěvu, ale tady to na silný vztah nevypadá.

hodnocení

9x

Zdravím. Problém s přítelem a jeho matkou zde řešíte opakovaně. Vy takový vztah se svojí rodinou nemáte, nechápete tedy jiné vztahy v rodině. V názorech se rozcházíte často, udělali jste chybu, že jste se i přes to sestěhovali. Neshodnete se v zásadních věcech, neumíte dělat kompromisy. Nebude to fungovat. Vám prostě vadí jaký má on vztah se svojí mámou. Vadilo Vám to vždycky a vždycky Vám to vadit bude. Nehodíte se k sobě a myslím, že to dobře víte. Jeho nepředěláte a on se Vám podřizovat nebude. Smiřte se s tím, nebo si najděte jiného partnera. Nakonec budete trávit Vánoce odděleně, každý se svojí rodinou. Ale Vás to bude trápit, jeho ne.

Jj, přesně tak! Už jsem to tu četla, stálé problémy a nefungující vztah.

hodnocení

1x

Máš tři možnosti (pokud se nedohodnete a nechceš být u přítelových rodičů): :)

1. trávit Vánoce sama doma bez přítele

2. trávit Vánoce u svých rodičů bez přítele

3. pozvat svoje a přítelovy rodiče na Vánoce k vám a trávit Vánoce i s přítelem :) )

Doporučuji shlédnout i s přítelem malou komedii na toto téma:

" Cesta do Rokycan":

*zdravi* Veselé vánoce!

hodnocení

1x

19.10. jste sem vložila dotaz pod přezdívkou Fergie: Přítel a jeho matka. Dostala jste 14 odpovědí, takže jste mohla vybírat a přemýšlet.

Nepřemýšlela jste a nevybrala nic. Třeba já jsem Vám psala - nestěhovat se dohromady, nebude to dělat dobrotu. A vidíte, jste spolu týden a uznáváte, že to nefunguje. Co čekáte dál?

Stejně mi bylo líto druhovy matky, že bude na Štědrý den poprvé sama. Je to pro Vás blízký člověk, ale Vy neustoupíte a necháte ji doma jako starou almaru. Přes všechny ty, kdo to s Vámi mysleli dobře, jste se stejně nepoučila a je to marný, je to marný, je to...

Jednou po letech třeba budete ve stejné situaci. Vaše děti se budou starat o své, Vy budete na Štědrý den sama, jak kůl v plotě. Pak pochopíte.

Pusťte si píseň Mikiho a Wabiho Ryvolových: Papírové řetězy a pokud máte jen trochu rozumu, poznáte o čem jsou pro staré lidi Vánoce o samotě.

Nedávno jsem četla přiléhavý citát, hodí se přesně na Vás:

ROZDÁVAT RADY JE ZBYTEČNÉ, MOUDRÝ SI PORADÍ SÁM A HLUPÁK STEJNĚ NEPOSLECHNE.

Pro Vás je každé dobré rady škoda. *zed* Jaga.

misel*
hodnocení

Nezlobte se na mě ale pritelma 35 let a jeho mamka ma tatky stálého přítele tak na vánoce nebude sama a má dva měsíce na to se vypořádat s tím že jeji syn bydlí s partnerkou tudíž jí mohlo být jasné že jeho přítelkyně bude chtít trávit Vánoce s ním a ne doma u rodičů . Tohle je zas u mě jiná situace. Jeho maminka není vůbec sama jde o to že bez svého syna by nepřežila asi,proč má tedy a k čemu manžela nechápu když je m to klape a nic je netrápí. Pochopte že mě je 3o a chci taky svůj život ne pořád mít za zadkem maminku od přítele aspoň na ty Vánoce kdy jsem chtěla sledovat pohádky dělat salát a večeřet s ním v našem bytě. Myslím že by se nezhroutila když dojdeme 25 já taky na vánoce nebudu doma. Kdyby mě bylo 15 neřeknu...
nov

Já vás na rozdíl od ostaních docela chápu. Budou to vaše první Vánoce spolu, a tak Štědrý den chcete prožít sami dva doma ve svém bytě. Co je na tom divného? Podle mě vůbec nic, ovšem nelíbilo by se mi, kdyby mě partner postavil před hotovou věc. Jeho maminka přece není osamělá a musí se smířit s tím, že už všechno nebude jako dřív. S partnerem si o tom znovu v klidu promluvte. Stejně nikdo z nás neví jak to s covidem bude o Vánocích..

Myslím, že to babajaga i nov poněkud zkreslily. Jeho maminka tedy není sama a Štědrý den nechcete prožít spolu, přítel nechce. Na základě toho, co jste napsala v 8:30 dávám plně za pravdu vám, ostatní už jsem vyjádřil dříve. A vy opravdu uvažte, jestli váš vztah má perspektivu, ať v budoucnu nejste zklamaná a smutná. Z přítele /milovaný nebo nezbytný?/ může být despota. Měli byste to spolu ještě prohovořit. Přeji vám úspěch a asi už ukončení té polemiky tady, nic nového už asi přinést nemůže.

hodnocení

0x

No, ono to nabízí podívat se na to ještě v jiné rovině. Tvoje rodina je jak počeTná...oba rodiče a možná ještě někdo? A jeho rodina, to jsou oba rodiče a ještě někdo další, nebo po úmrtí babičky v bytě zůstala maminka sama? Pak by asi bylo třeba vzít na zřetel, že nechat tam o vánocích maminku samotnou by moc citlivé nebylo a měli byste aspoň Štědrý den strávit u ní. Prostě, ubrat trochu ze svého JÁ. Náhradní si klidně můžete udělat třeba 25., v mnoha rodinách to je kvůli zaměstnání některého z rodičů naprosto běžné.

misel*
hodnocení

Jeho mamka ma partnera stálého manžela. Jde o to že ke se přítel ani neptal.rekl narovinu jak to bude..
misel*
hodnocení

Přítel je jedináček ale jemu 35..

Po tomto vysvětlení ti ve věci vánoc musím dát za pravdu. I když při čtení tvých minulých otázek vidím, že asi jsi dost nesamostatná, když se na všechno musíš ptát, a zmatkařka, je na tobě, abys uvážila, jestli takový chlap stojí za společné žití, protože ho asi celý život budeš muset poslouchat jako malé dítě. No, pokud ti to stojí za to...

gamo
hodnocení

0x

Váš vztah je takový nějaký rozsypaný. Vy jste myšlením ještě taková nedospělá, umíněná. Podle toho, co jste zde už napsala, se on stále jeví jako ten rozumnější. A jednou se může stát, že jeden z vás to ukončí. A jestli to bude on, tak jestli vám to bude jedno, a nebo by to pro vás byla velká ztráta, tak by jste s ním tyto jedny vánoce mohla strávit s jeho rodiči, když už vás pozvali a je jiná situace. Z vaší rodiny vás zřejmně nepozval nikdo. Jeho rodina potřebuje povzbuzení od něho a on potřebuje pomoc od vás. Tak jak vy se rozhodnete?

hodnocení

0x

Velmi rozumím touze připravit sobě a partnerovi první společné Vánoce. Pro mladé začínající hospodyňky to mívá větší význam, než si mnohý muž dokáže představit. Kdyby byla partnerova maminka osamělá, řešila bych já situaci tak, že bych ji pozvala. Kdyby byla přítelova maminka osamělá a moudrá, tak by pozvání nepřijala. Já bych ho nepřijala třeba jen proto, že bych tušila, že pod prvním společným vánočním stromečkem se může v některém balíčku skrývat sexy prádelko, tedy záležitost ryze intimní. Paní ale osamělá není. Měli byste v ten den být sami dva. Ale za jakou cenu? Už teď to skřípe. Abyste nakonec nebyli u toho stolu dva nemluvní a odcizení lidé.

jar*
hodnocení

0x

Vánoce jsou skutečnou zkouškou všude)) Je to období největších dohadů, sporů v rodinách snad z celého roku. Kde být na Vánoce je stejný problém jako neřešitelný problém slepice - vejce. Můžete to řešit tak, že jeden rok tam, druhý tam. Jsou rodiče daleko - pokud je to v rozumné vzdálenosti, není problém v podvečer navštívit rodiče a klidně s nimi i povečeřet v nemocničním termínu 17h a pak se přesunout domů, kde si dát v 19h druhou večeři, rozbalit dárky, otevřít lahváče, ulevit si a od 20h pustit bednu. Vánoce = svátky stresu a neklidu!

misel*
hodnocení

Bohužel naší jsou z Brna okolí Rosice mají ještě jednu dceru , ta má dvě malé děti vánoce budou trávit spolu až 25... 24 jsou vsici doma..navíc u nas se to tolik neřeší kdo kde s kým jak bude... Jen prostě mě.mocmrzi ,že já si přála být s přítelem sama 24.12 v bytě o samotě , a ne jít k jeho rodičům on mi řekne co řekl,tak to pak můžu jet dom taky...ale to me právě přijde divné proč bych to dělala když žijí už s ním a on také..takhle by měl přemýšlet ne co chce jak chce maminka...navíc jde taky o to že on mi to řekl on se mě ani neptal jak chci do chci

hodnocení

0x

Pochopil jsem, že jeho maminka bude na Vánoce sama. Nutit ho, aby nechal maminku na Vánoce samotnou, sobecké podle mě je. Volil bych jednu z těhle variant:
1) Strávit Vánoce u ní oba.
2) Pozvat ji na Vánoce k Vám.
3) Rozdělit se a strávit Vánoce jako dřív.

Pokud sama nebude, tak se domluv

Možnost další je rozejít se. Pokud řešíte problém tím, že "se s ním nebavíte", tak Vám doporučuju preventivně se rozejít s každým, protože Vám to nebude fungovat nikdy.

misel*
hodnocení

Ježíši ne mamka bude s jeho tatkem se kterM žije 40 let . Jen potřebuje zrovna na 24 mít u sebe i syna kterými je 35 protože by to nedala asi tak mi to řekl..myslím že dala jen by ji to musel říct..ale to on neudělá.. opakují jeho máti nebude sama ! My můžeme dojít za nimi 25 a k naší tedy moji rodině 26..tady je problém že přítel ji nedokáže říct ne přijde tak a tak..

Pokud se nedokážete dohodnout s přítelem, tak ho pošlete k šípku.

liska5
hodnocení

0x

Tak ať maminku na Štědrý den přiveze k Vám, aby nebyla sama. Pozvěte ji. Budete smažit o kousek kapra navíc a aspoň se víc poznáte a najdete k sobě cestu.

Já osobně klidně strávím vánoce sama, i když mne zvou moje děti s rodinami, raději vyrazím někam do hor. Ale druhý den a dny další až do Silvestra čekám invaze dětí a vnuků. Mluvila jste s potenciální tchyní třeba jen po telefonu, když je ta coronakrize? S ní třeba najděte řešení, když partner mlčí.

*sok*Tak teď čtu, že maminka sama není a nebude. V tom případě jeďte domů a zvažte, zda se k tomuto příteli vrátit.

misel*
hodnocení

Znova opalují jeho maminka není sama ! Má.pritele manžela 4o let jsem psala. Čemu nerozumíte? Oni jsou z Dubňany kousek my.mame nájem v Hodoníně. Já to mám k rodičům hodinu cesty oni 15 minut,ani ne. Navíc pořád nerozumíte ,že já chci 24 být o samotě v bytě s přítelem na první vánoce ,to už by mi bylo jedno kdybych měla jít k nim k jeho rodičům to ji nepotřebuju zvaslt k nám..ano něco jiného by bylo 25 nebo 26.12 ale přítel že prostě 24 se slaví s rodinou ...aha a co já? Já mám rodinu jinde ..a nemůže pořád slavit s rodinou že to chce jeho máti a co já? Chápete mě? To v 50 letech bude chodit za maminkou protože ho chce na 24 doma u kapra ti snad ne...

fialka2
hodnocení

0x

Chápu, že chcete být s přítelem sama. On by se měl rozkývat a chtít taky. Matce to vysvětlit. Návštěvy u rodičů ty další dny jsou

v pořádku. Pokud se přítel staví k tomu negativně, že budete sami, tak je asi nedozrálý na vztah ve dvou.

Nevím, dělá to na mně divný dojem, uvažovala bych o výměně partnera. Vztah nebude asi v pořádku, bude potře-

bovat možná neustále za sebou máminy sukně.

Pak tedy netuším, proč se tak necháte v podstatě vydírat a proč ho konečně nekopnete do ř..., pravdu vám za to stojí? Nebo...za co si stojíte vy, jakou pro sebe máte hodnotu. A on, co na něm je tak úžasného? Sex? Peníze? Nebo co? Ale to už jsem psal dříve. Tak už si nestěžujte, už o tom nepište, ale rozhodněte se konečně a konejte. Nebo trpte! Volba je jen a jen na vás! Mějte pěkný sluníčkový víkend a i ty vánoce krásné!

hodnocení

0x

Vybrala jste si muže, který 35 let žil s rodiči a teď čekáte, že se po týdnu osamostatní a jeho maminka se s odstěhováním srovná - není to možné. Kdybyste ho milovala až po uši a byla pro něj ochotná udělat cokoliv, tak byste s ním za jeho rodiči šla. V takovém stavu asi nejste a uvědomte si, že se jen tak od maminky neodpoutá, bude Vám to vadit navždy.

misel*
hodnocení

Řekl mi ,že to nechápu že se jedná jen o tento rok že je jiná situace ,že umřela babča a že on odešel z baráku. Já mu řekla zas ,že já taky nejedu dom a on že to tolik neslavime,že oni to prožívají jinak ,řekla sem.tsk já pojedu dom, a on vykládal.cosi že by mu to snad ani nevadilo že na to mám jiný pohled ze přemýšlím jinak jak on atd

Jak vidíte, tak Vás před rodinou neupřednostní. Buď to musíte respektovat a smířit se s tím, nebo si najít někoho jiného. Nebo mu věřte, že to je jen pro tento rok a tento rok to překousněte - buď s ním jeďte k jeho rodičům, nebo jeďte ke svým rodičům a společné Vánoce s přítelem mějte 25.

Bohužel jste celou dobu zkreslovala a nepsala pravdu. Až dnes v 19:23 jste přiznala jak to /rozumně a logicky!/ zdůvodnil i s tím, že to je jen na letošní rok. Ten jeho důvod je pochopitelný, proto musím změnit názor a dát naopak /oproti tomu, co jsem napsal dříve/ za pravdu jemu a měla byste tu situaci u nich s empatií a nesobecky respektovat. V tom případě je váš názor umíněný a dětský!

marketa*
hodnocení

0x

Nečetla jsem úplně všechny odpovědi, jen některé a docela mě zařáží vaše prudká reakce na jakoukoliv radu. Chápu, že chcete být sama, ale jakým způsobem si to vynucujete je mi až nepříjemné. My to děláme tak, že jsme na Vánoce u našich, slavíme to dřív a pak jedeme k přítelovo rodičů a tam jsme až do večera. Vždy se dá najít nějaký kompromis, vy ale nechcete udělat žádný kompromis, vy prostě jen a jen chcete, aby to bylo podle Vás. Vánoce mají být o míru, o rodině, mají to být šťastné svátky. Jenže teď když budete u jeho rodičů budete naštvaná, že jste se musela podřídit a když on bude jen s Vámi doma, bude nešťastný, že není s tou maminkou, jak chtěl.
A pokud je ticho a nic se neřeší, tak začněte mluvit, nečekejte až začne on..

jkl
hodnocení

0x
Dobry den. Zajimalo by me, jak to dopadlo.
romanett

dobrý den,dopadlo to tak ze jsme tam byli 4 hodiny a to kdyz jeho mamce bylo spatne i presto jsme tam musely...pak se ukázalo ze mela coronu...ale i tak naléhala at dojdeme i kdyz se necitila dobre. sedely jsme ,ale bez tv..ja jsem zvkla na pohádky alespon stlumene oni sedely a nemeli pustene vubec nic

Perfektní zábava*smich*

No, přežila jsi to a život jde dál, ne? Jeden pokažený vánoční den, to zas není taková hrůza, život ještě přinese špatných zážitků víc. Tak si užívej , oba užívejte, pěkné a radostné dny a už se k tomu nevracej. Ať se ti daří! A ... úsměv!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]