Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolák na patře hned za zubem má někdo zkušenosti?

Od: tazatelka odpovědí: 10 změna:
Minulí víkend jsem při jídle zjistila takový bolák na patře hned za předním zubem. Cítím ho jazykem a bolí při jídle. Nejsem ta co letí z každým prdem k doktorovi. Možná by něco pomohlo koupit v lékárně. Neměl to někdo z vás? Popř kdyby nezmizelo praktik nebo zubař? Díky.
Ještě dodám že nevím o tom že bych se rýpla jablka nejím a nic tvrdého jsem nejedla kromě včera topinku ale tohle mám už týden.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Určitě zubař. Praktik toto neléčí. Řekněte někomu, ať si vezme baterku a podívá se vám do pusy.
Může to být afta nebo váček s hnisem.
Pokud by to krvácelo, možná místo se zánětem dásní.
Možností je více. Jen zubař řekne přesně.
doplněno 05.11.20 14:08: Lékárnu raději ne. Běžte jako akutní případ ke svému zubaři.
Kdyby tam byl počínající váček, v nejhorším můžete přijít o celý zub. Navíc přední špičák.
Implantát by byl pak velmi drahý.
doplněno 05.11.20 14:09: Téměř všichni zubaři pracují normálně.
tazatelka
hodnocení

Sestra říkala že tam je bolák který cítím i jazykem. Zkusím tu lékárnu :)
tazatelka
hodnocení

Ano mám to za předním špičákem . Dobře zavolám si zubařce. :)

hodnocení

0x

Těžko říct. Napadá mě, jestli to nemůže být afta. Většinou zmizí za 5-7 dní.

zavis
hodnocení

0x

Asi bude problémem ten zub, kde je ta boulička - možná v kořeni zubu. Chtělo by to zrengenovat, tak by se nejlépe poznalo, jestli je tam problém. Zkuste zatím dát na dáseň vatičku s alpou, nebo koupit v lékárně Herbadent. Třeba to odezní nakonec samo. Vůbec, dnešní dobou jít k zubaři, ani člověk neví, zda ten jeho ordinuje...

hodnocení

0x

Vemte malé zrcátko a koukněte na to. Jestli to má bílý prostředem a kolem červené, je to aft. Kupte si Mundisal gel, ped jídlem to budete mazat, tím se to znecitlivý a do týdne zmizí.

oprava: znecitliví *alene*

hodnocení

0x

Přesně uprostřed za horními jedničkami je taková boulička. Má ji asi každý. Nezačala vás bolet spíš tím, jak na ni pořád myslíte a jazykem zkoumáte? :) Ale samozřejmě to může být i aft nebo v nejhorším případě váček. Řešil bych to až pokud bolest do týdne neustoupí.

tazatelka
hodnocení

Já to zjistila při jídle ..jinak ani nevím že tam něco takového je :)

liska5
hodnocení

0x

Tyhle boláky jsou nejčastěji afty. Signalizují sníženou obranyschopnost. Jezte česnek, kousíček si i nechávejte dlouho v puse. Kloktejte šalvějí, úst.vodou s propolisem, cucejte Tantum verde. Jezte zdravě, abyste měla všechny vitamíny a minerály a nezatěžovala trávení. Omezte sladké! Dobré je kyselé zelí, zelená petržel a kvasnice... Imunita sídlí ve střevě. Více pijte, choďte na vzduch a odpočívejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]