Krásný večer všem, Mám předepsaná antibiotika a mám je brát každých 6 hodin, jenže jsem děsná hysterka a mám z toho, co spolknu strach. Ty tabletky jsou moc velké, tak jsem si to poprvé rozpůlila a nasypala, ale někdo mi na to řekl, že se to nemá. Jsem kvůli tomu hrozně nervózní. Budu strašně ráda, když mi poradí někdo, kdo se v tom vyzná. Děkuji.
Zhltnout to umí už i čtyřleté děcko. Velký doušek a je to. Před tím jsem to malému dávala na lžičku s medem nebo se lžicí kaše. A kapsli celou. Tablety jsou potahované nebo jako prášek v kapslích, aby se ten obal rozpustil až tam, kde se lék vstřebá. Jinak v žaludku může lék bez obalu ztrácet na účinnosti.
72mona3*
Čtyřleté děcko možná, ale můj tatínek ne. Má celoživotně problémy s polykáním prášků. Zatímco každému stačí na zapití dva loky, on potřebuje tak dvě deci. M.
liska5
Věřím. Však nepíšu každé děcko, píšu i..., čímž myslím některé.
Pamatujete Harburny, nebo jak se ty obří kapsle jmenovaly?
72mona3*
Však se nepřu Jen upozorňuju, že existují i lidé s fyzickým blokem. Prostě se sevře krk a je vymalováno... M.
Biopron Premium je probiotikum speciálně určené po nebo při užívání antibiotik. Dejte si ale pozor. Antibiotika a probiotika se nesmí užívat ve stejnou dobu, protože Ab by zničila probiotika. Užívat v jinou dobu několik hodin od sebe. Biopron Premium mám vyzkoušený. Osvědčil se mi. Doporučuji.
Tak si místo těch kapslí představte kapačku. To byste radši? Půlit můžete tablety, od toho mají na sobě rýhy. Kapsle se polykají celé. Ale nebojte, pro jednou se prd stane. Ale příště hezky sklenici vody a s chutí do toho.
Dobrý den. Jsou to zřejmě tablety s postupným uvolňováním. Je nutné je spolknou tak jak jsou. Nebojte se toho. Zapijte to dostatečným množstvím vody. Tak 2 dcl.
Tablety s postupným uvolňováním se neberou co 6 hodin. To postupné uvolňování je tam proto, aby se nemusel lék brát každou chvíli, ale třeba jen 2x denně. Jestli se tableta může či nemůže půlit, je psané v příbalovém letáku. Potahované tablety se půlit nemají, protože to potáhnutí má zabránit tomu, aby se léčivo začalo rozpouštět už v žaludku, kde může třeba dráždit žaludeční sliznici.
Mám od dětství stejný problém. Neexistuje, že bych spolka trochu větší prášek vcelku. I Brufen si dělím na 4 části. Pokud je to klasická tableta, tak si ji můžete dělit jak chcete...jen to rozdrcení úplně nedoporučuju. Pokud se jedná o kapsli, tak ta se polyká dobře i vcelku. Každopádně jsem to vždy dělala tak, že jsem ji nechala v ústech s vodou trochu déle a pak jsem ji jemně zkousla, aby z ní utekl ten vzduch a pak už jen polykáte takový scvrklý patvar...nevím, jestli to něčemu vadí, každopádně mi i tak vždy lék dobře zabral a nějak blbě mi po tom nebylo
Já s polykáním tabletek nemám problém, alevyznám sev polykání tabletek u našeho psa. Problém má náš pes . Můžu mu tabletku cpát do krku, balit do šunky atd, jedině nám zabírá dát ho do paštiky. Neurazte se, je to jen reakce na tenhle problém, věřím, že někdo může mít odpor nebo jak bych řekla fóbii z prášků, ale nedá se nic dělat, představte si malé dítě třeba u doktora, jak se bojí injekce , rodiče ho chytí a sestra se neptá a injekci mu dá.Prostě není čas na nějaké příliš dlouhé vysvětlování. V životě člověk neví, co ho potká a s čím se bude muset vyrovnat, zkuste si k tomu vzít kousek něčeho, co lze a nepřemýšlejte o tom. Asi si řeknete, že mně se to píše, ale přece nebudete raději dlouho nemocná nebo mít nějaké komplikace. Jinak vám přeji, abyste to zvládla a byla hodně zdravá.
Dobře, děkuji vám. Já vím, že to je hloupé, ale nikdy jsem antibiotika nebrala a jsem ohledně spoustu věcí paranoidní. Měla jsem pocit, že to je plast.
liska5
To je zhuštěná podobná hmota, z jaké jsou želatinoví medvídci. V břiše to nabobtná a rozpustí se.
Já mám naopak pocit, že když tu kapsli člověk vidí poprvé, pocit, že by člověk omylem spolknul plast a asi jde o zvláštní další obal léku, má většina lidí. Takže bylo víc lidí, kteří prášek polykali až po otevření kapsle. Vysvětlení, že jde o želatinový obal, se pak objevilo i na netu. Stejný pocit jsem měla dříve taky. Musí se polykat vcelku.
nemám nic pro ti odborníkům, ale nediskutuji o tom že čistá voda je nejlepší...ale prostě mě osobně se lépe polykají prášky s perlivou vodou, je to případně možné řešení problémů tazatelky, přeci jen lepší spolnout prášek se špatnou vodou, než ho nespolknout vůbec...
V prašcích se nevyznám, ale nic většího než brufen nezvládnu, ještě jsou dobrý ty podlouhlý prášky. Nemají je v jiným tvaru ty tvoje? Nebo menší, ale brala bys treba 2. Kdysi jsem si brala brufen od matky a ona měla podlouhly. Nebo si nechat napsat injekce, některý dávají i na dom, to jsem viděla u dědy.
Můžete vyzkoušet tohle: rozmačkat malý kousek banánu, nabrat na lžičku, ATB dát doprostřed a překrýt zbytkem banánové kašičky. Zavřít oči, lžičku do úst a banánovou hmotu polknout jako sousto. Hned zapít vodou a je to. Jeden podobný "nepolykač" na sebe vymyslel tuto fintu, od té doby je klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.