Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prace prescas

Od: michald odpovědí: 7 změna:
Dobry den. Prosím o radu. Vim ze ne muzu delat vic nez 30h za mesic, ale ja bych potreboval a chtel pracovat treba 40-50h prescasu. Zamestnavatel mi odmita a boji se. Chcy se zeptat, da se li nejak obejit zakon ktery mne limituje a sepsat s zamestnavatelem nejakou dohodu ze ja chcy tech prescasu vice? Prace mne bavi. Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Oficiálně se musíte pohybovat v souladu se Zákoníkem práce a některá ustanovení nemůžete překročit, i kdybyste dobrovolně chtěl. Je to proto, že i ta "dobrovolnost" by se dala nějakým nátlakem vynutit.

Neoficiálně by to šlo na čestné slovo, nemohla by se oficiálně psát docházka a dostal byste to formou odměn. Druhou věcí je ale případný problém v okamžiku, kdy by proběhla kontrola a zjistilo se, že v té době nemáte na pracovišti co pohledávat.

Nic z výše uvedeného ale nemění na tom, že někteří zaměstnavatelé k nezákonným přesčasům zaměstnance nutí, natož aby jim za ně platili. Vy to holt máte obráceně. Můžete být aspoň rád za solidního zaměstnavatele.

hodnocení

0x

Dá ti to formou odměn.

michald
hodnocení

Je malinka firma. Majitel se boji ze treba inspektorat zkontroluje dochasku a treba budu mit 210 hodin, a ze majitel dostane pokutu 2mega.

hodnocení

0x

Když se bojí, tak ať vás zaměstná na normální pracovní poměr.

michald

To mam na HPP. Jen jsem chtel zjistit jestli se da vubec delat prescasy treba 50h. Ja jsem si predstavoval ze muzu napsat treba nejakej souhlas ze zadam a souhlasim s prescasama nad ramec ZP.

hodnocení

0x

Nelze sepsání čehokolik, udělat vyjímku ze zákona. Je v rámci ochrany Vašeho zdraví, stanoven počet hodin, které můžete odpracovat přesčas

Nařízená práce přesčas nesmí u zaměstnance činit více než 8 hodin v jednotlivých týdnech a 150 hodin v kalendářním roce. ... (4) Celkový rozsah práce přesčas nesmí činit v průměru více než 8 hodin týdně v období, které může činit nejvýše 26 týdnů po sobě jdoucích.

www.podnikatel.cz/...

.

michald
hodnocení

0x

Dekuji panove moc krat za info.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]