Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní důchod

Od: fesoj999® odpovědí: 8 změna:

Jakého stupně invalidity dosáhne člověk po mozkové mrtvici, ochrnutý na polovinu těla?Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den,

na tuto otázku se špatně odpovídá, jelikož to záleží na posudkovém lékaři. Správně by jste měl dostat 3. stupeň.

Ale doopravdy tohle vše musí posoudit posudkový lékař.

Co dodat? NIC.

Zkušenost-dle jedné lékařky minimálně 2 °, posudková původně není nárok, na druhý pokus po roce 1° a s tím že by se neměla vykonávat práce co se dělá,pracovní lékař jen zákaz práce nad výšku 2m jinak bez omezení .

U mé tchýně která trpí nespočet nemocí... Žádali jsme 3. stupeň protože na ní musí 24 hodin někdo dohlížet, léky, inzulín, aby se najedla, pila tak jak má, atd... Lékařka posoudila že ne, odvolání pomohlo protože má tchýně je na tom tak špatně že sama by nezvládla ani jeden den.. Ale posudková lékařka si myslí že ano? Tady nejde o peníze ale respekt k starším.

ik
hodnocení

2x

Kamarádka má pouhou nedokazatelnou, tedy údajnou, fybromyalgii a údajnou schizofrenii. Možná ji občas sem tam něco píchne, ale jinak je zdravá jako řípa. Právě odjela do ciziny pracovat na těžkou fyzickou práci ve stolárně, jen noční směny! Tak moc je nemocná! Prvně dostala jedničku na tři roky, protože na posudkovou zařval její manžel. Rozvedla se a čekala, že jí po těch třech letech vezmou ten 1.stupen. Ne. Dali jí tentokrát dvojku a to prosím na "doživotí"! Já mám šílenou diagnozu, progresivní, velice raritní nemoc. Nemohu se hýbat, takže nejsem schopná opustit dům bez pomoci a vydupala jsem si pouhý 1.stupeň na doživotí a to asi na 4. žádost. Musíte se pořád odvolávat, psát žaloby (jsou zdarma!). Jediný co funguje je tlak. Je to stejné i v zahraničí, ne jenom u nás! Všude čtu, že INVALIDNÍ DŮCHOD NEDOSTANETE PODLE TOHO, JAK VÁŽNĚ JSTE NEMOCEN, ALE JAK MOC TLAČÍTE NA PILU. Neexistuje v tomto směru spravedlnost. Od úřadů vám budou chodit samé dokumenty, které mají na vás působit odstrašujíce. Chodí nám všem, nenechte se odradit! Čekejte od nich lži, zamlčování diagnoz, které máte uvedená v lékařských zprávách, zesměšňování. Určitě si vemte na jednání diktafon, jde o veřejné jednání, máte na to dle zákona právo! Pokud si ho nevezmete, budou se k vám chovat neuctivě. Budou se bránit, že tam diktafon mít nemůžete - je to lež! Sám si můžete říci, co mají do protokolu o jednání zapsat. Nemusí se tam psát jen to, co říká posudková lékařka -ona bude vždycky chtít nechat zapsat jen věci ve váš neprospěch! Prosím, nečekejte spravedlnost, byl byste zklamán. Ten systém funguje jinak, ani za mák mu na vás nezáleží, klidně buďte bez peněz bezdomovcem. Hledejte informace, bojujte, nevzdávejte to! Jsou různé poradny, kde vám zdarma pomohou sepsat námitku, žalobu atd. Např. NRZP nebo naseduchody.cz. Sama budu dále bojovat. Mám totální nárok na druhý stupeň, popravdě na třetí, protože s mou nemocí prostě nejde pracovat ani z domu.

hodnocení

Moc děkuji za vyčerpávací odpověď. Takto na ně budu více připraven. Ještě jednou děkuji.

iz*
hodnocení

0x

Teoreticky by mohlo jít o III. stupeň invalidity. Stupeň (procento) ztráty pracovní schopnosti posuzuje posudková komise (posudkový lékař).

lidus*
hodnocení

0x

Vypište žádost a buďte doma až příjde soc, na šetření. Senioři a i jinak neschopní mladí většinou říkají, co vše dokáží i když to není pravda, pak záleží na zprávách od lékaře a na posudku odborníka co vás nikdy neviděl. III. by snad na čas dostal ale změní-li se zdr. stav mohou stupeň snížit i zvýšit.

Semnou jednali v pohodě a soc. na šetření byla velmi příjemná.

ik

Jak to, prosím, myslíte, že sociálka přijde domů na šetření? Nemáte náhodou na mysli spíše žádost o příspěvek na péči? Tehdy sociálka skutečně přichází domů. Zažila jsem to s tchánem i mamkou. A snaží se z nemocného udělat zdravého. Pokud si dokážete jednou týdně namazat sám rohlík máslem, dokážete si připravit jídlo apod.

Žádost o invalidní důchod je však zase něco zcela jiného a ještě jsem neslyšela, že by posudková přijela k někomu domů. Posudkového řízení se nemusí člověk účastnit, ale pokud není vysloveně ležák, je lepší se tam jít hájit (ideálně s diktafonem a nějakým vaším známým jako svědkem). Jim je jedno jakou máte diagnozu (ač ta pomáhá), jde jim hlavně o to, jak vás NEMOC FUNKČNĚ OMEZUJE. Takže mávat kupou lékařských zpráv je správně, ještě lépe říkat, že už nemůžete tamto, nesvedete ono, neujdu 10metrů apod. Také velice bedlivě sledují, jaký příjem má váš manželský partner. V tom mám já prostě smůlu - strašně se díky tomu u mě posudková cuká. Ale nemají žádné zákonnné právo posuzovat můj zdravotní stav a s ním spojená omezení dle příjmu partnera. Prostě to však dělají. V tomto oboru rozhodně nehledejte spravedlnost - kdo si urve, ten má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]