Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám se rád - co se sebou delat?

Od: smule* odpovědí: 12 změna:
Ahoj,
Cítím se k ničemu, nic neumím nikde se neuplatním s nikým se nedokážu dlouhodobě bavit, jsem antisocialní líný a když přijdu z práce jsem unavený čemukoliv se věnovat, kde bych měl začít měnit věci? PS. Nemám se rád.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

A u té poslední vaší věty "Nemám se rád" u té začněte. Z toho pochází největší nezdar, že se nemáte rád. Je to základ, mít se rád, pak teprve můžete něco změnit, zaracujte na tom.

hodnocení

2x

Ahoj, rád by jsem se zeptal nejprve kolik ti je?

Že nic neumíš? Tomu nedokážu uvěřit, jsou určitě věci ve kterých vynikáš.

I já se po práci cítím unavený a nic se mi nechce ale našel jsem si koníček co mě baví. Měl by si udělat to samé :)

Proč se nemáš rád?

nedoktor*
hodnocení

2x
Psycholog, pomůže v cestě,ale bude to dlouhá náročná cesta a ne bez boje,ale když už jste o tom napsal,je to dobre znamení.

hodnocení

1x

Zdravím. Najděte si dobrého psychologa a společně s ním začněte na svém problému pracovat. Je možnost skupinových terapií atd. Vzhledem k současné situaci to půjde obtížněji, ale sám u sebe můžete začít tím, že nebudete tak negativní ke všemu a ke všem. Když nepomůže psycholog, tak třeba psychiatr - ten může předepsat i léčivo (je to jedna z možností když člověk neví kudy kam). My takto z textu nerozeznáme, zda máte deprese, nebo je to jen otrávenost, nuda, znechucení děním kolem sebe. Potřebujete zvednout sebevědomí, naučit se mít sám sebe rád, umět se radovat třeba jen z maličkostí. Zkuste procházky v přírodě, fotografovat, malovat (zaměstnat se něčím co by Vás bavilo). Zkuste to v sobě najít.

hodnocení

0x

Jsem zvědavá babka. To pláčete nebo se chlubíte? Myslíte si, že někdo z nás, od klávesnice vás změní, zvláště pak, když sám neděláte nic? Co byste si od nás přál?

maka
hodnocení

0x

Chodíte do práce, tak něco přece jenom umíte. Pak je dobré mít aspoň jednoho dobrého kamaráda.Když bude dobrý, pomůže vám rozebírat vaši situaci. I když jste kluk, kupte si něco hezkého na sebe. A to, že jste líný, to se dá přece změnit. To je fakt blbá vlastnost. To musíte chtít změnit sám.

hodnocení

0x

Mně napadla jedna rada, ale nemůžu ji napsat. Týká se to okna a muselo by to být první patro. :-D Tohle přece nemůžete myslet vážně. Máte nějaký splín. Jste jednoduše krátkodobě sklíčený a z toho se vyhrabete. Asi důsledek toho coronaviru, nebo co. To přejde. Já bych poradila přestat "blbnout", chodit do práce a doma si něco dobrého uvařit a čubrnět třeba na telku. To Vás určitě rozptýlí. Já tam vždycky nějakou tu "koninu" na koukání před spaním najdu. Ale já se ráda mám a to hodně :). Tak si vezměte příklad ze mne.

Dost pomáhá se na sebe hodně naštvat a pevně se rozvodnout, že už v takovémto stavu nehodláte pokračovat. Ale pak musí člověk pro to něco udělat, najít si koníčka, do kterého se zaberete, pak nějaký sport, který vás utahá, pobyt v přírodě, jízda na kole, běh lesem nebo podél potoka. Záleží na tom, jak pevné bude vaše rozhodnutí, když bude velké a opravdové, přijde vám pomoc, kterou ani nebudete čekat, stačí se rozhodnout.

Maky, děkuji za rady, ale já problém nemám. ;)

Je suzymon, prominte, psala jsem to pro "smule" :)

V pohodě, já jen aby si to hlavně vzal k srdci tazatel. :)

hodnocení

0x
Já bych začala tím, že budu používat jen ty myšlenky, které mne nezraňují. Pokud je člověk na sebe hodně dlouho zlý, už to necítí jako hodně bolestivé, ale přesto takové myšlenky likvidují sílu. Učila bych se myslet jen na krásu a na to, co je mi příjemné. Co mne těší. Co se mi líbí. Zlé myšlenky nejsou zajímavé. Když najdete, co se Vám líbí i na sobě, hezké vlastnosti, barva očí, hezký úsměv.., budete mít důvod, se mít rád.
Také je nutné hledat krásu i okolo sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]