Nejste přihlášen/a.
A u té poslední vaší věty "Nemám se rád" u té začněte. Z toho pochází největší nezdar, že se nemáte rád. Je to základ, mít se rád, pak teprve můžete něco změnit, zaracujte na tom.
Zdravím. Najděte si dobrého psychologa a společně s ním začněte na svém problému pracovat. Je možnost skupinových terapií atd. Vzhledem k současné situaci to půjde obtížněji, ale sám u sebe můžete začít tím, že nebudete tak negativní ke všemu a ke všem. Když nepomůže psycholog, tak třeba psychiatr - ten může předepsat i léčivo (je to jedna z možností když člověk neví kudy kam). My takto z textu nerozeznáme, zda máte deprese, nebo je to jen otrávenost, nuda, znechucení děním kolem sebe. Potřebujete zvednout sebevědomí, naučit se mít sám sebe rád, umět se radovat třeba jen z maličkostí. Zkuste procházky v přírodě, fotografovat, malovat (zaměstnat se něčím co by Vás bavilo). Zkuste to v sobě najít.
Mně napadla jedna rada, ale nemůžu ji napsat. Týká se to okna a muselo by to být první patro. Tohle přece nemůžete myslet vážně. Máte nějaký splín. Jste jednoduše krátkodobě sklíčený a z toho se vyhrabete. Asi důsledek toho coronaviru, nebo co. To přejde. Já bych poradila přestat "blbnout", chodit do práce a doma si něco dobrého uvařit a čubrnět třeba na telku. To Vás určitě rozptýlí. Já tam vždycky nějakou tu "koninu" na koukání před spaním najdu. Ale já se ráda mám a to hodně
. Tak si vezměte příklad ze mne.
Dost pomáhá se na sebe hodně naštvat a pevně se rozvodnout, že už v takovémto stavu nehodláte pokračovat. Ale pak musí člověk pro to něco udělat, najít si koníčka, do kterého se zaberete, pak nějaký sport, který vás utahá, pobyt v přírodě, jízda na kole, běh lesem nebo podél potoka. Záleží na tom, jak pevné bude vaše rozhodnutí, když bude velké a opravdové, přijde vám pomoc, kterou ani nebudete čekat, stačí se rozhodnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.