Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hotovost na pohřeb v dědictví

Od: jirka386 odpovědí: 6 změna:

Potřebuji radu ohledně dědictví, před časem jsem od otce obdržel hotovost na jeho pohřeb. Nyní došlo k jeho úmrtí, musím tuto částku zahrnout do dědictví? V dědickém řízení nebudu nic požadovat, dědictví odmítnu. Mám ale bratra, tak nechci, aby došlo k problému, nemáme dobré vztahy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pohřeb uhradíte a notářka se bude ptát, kdo uhradil náklady s pohřbem. Tak jí sdělíte, to, co zde píšete.

Do dědictví majetek a prostředky zahrnuje notář, nikoliv Vy. Páč od otce to byl dar Vám.

hodnocení

0x

A po otci něco zbylo, nebo jen dluhy? Pokud se vzdáte dědictví, vše zdědí bratr, nemůže se tedy domáhat snížení Vašeho dědického podílu o částku, kterou jste dostal ještě za života otce a on ne. Podle mého názoru ne.

liska5
hodnocení

0x

Peníze jste dostal Vy, tak jsou Vaše. Pohřeb zaplaťte, jak si otec přál. Do ničeho je nezahrnujte.

hodnocení

0x
Dary se do dědictví nezahrnují.

jenda2*
hodnocení

0x
Nebyl to zadny dar ale penize k uhrazeni pohrbu. Nikam to neuvadite, splnite posledni prani a tim to konci. Nechapu proc se zde na to ptate. Je to naprosto jasne. Jak nekteri pisi o daru, tak vubec necetli vas dotaz. Otec rekl: tady mas penize na muj pohreb. Otec mohl zaplatit pohreb predem ale neveril firmam. To je spravne.

a co ten zbytek peněz, co zbyl po zaplacení pohřbu? To je (ne)dar?

Otec daroval určitou část potomkovi, z toho mi zaplať pohřeb.

Ale každý máme právo na svůj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]