Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motivační dopis na pohovor

Od: tatian odpovědí: 5 změna:

Hezký večer, mám dotaz. Nedávno jsem posílala žádost na inzerát ohledně práce, a ve čtvrtek mám pohovor. V příloze jsem posílala životopis. Dnes mi došel email, že si s sebou mám přinést motivační dopis, jenže nemám vůbec ponětí, jak jej napsat. Mám to napsat normálně na papír a pak jim to předat? Nikdy jsem to nepsala, takže vůbec nevím, jak to probíhá.
Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Motivační z dopis..to je taková zvláštní věc.
Zaměstnavatel by v něm rád četl něco v tom stylu, že jeho firma je ta jediná na světě v které jste od narození chtěla dělat do roztrhání těla (a třeba i zadarmo).
Dokážu si představit pár firem, kde by to i teoreticky mohlo být pravda na určité pozice), ale v drtivé většině případů se píší větší či menší hlouposti. Ono totiž napsat do toho motivačního dopisu pravdu často ani nejde.

hodnocení

0x

Na netu najdete x odkazů - pro info např. vzor-dopisu.cz/...

hodnocení

0x

podívej se va tento vzor zivotopisy.cz/... a taky si dej na google vyhledávač heslo motivační dopis, najdeš tam materiály, které ti poradí. Když něco potřebuješ, zkus vždycky hladat na google. A na štvrtek ti přeji úspěch.a hlavně se nenervuj *slunce*

tatian
hodnocení

Děkuji za pozitivní slova. :)
Mám tedy ještě jeden dotaz - ten dopis mám napsat normálně na papír A4, že? Protože všude je napsáno, že ho mám přiložit k životopisu, ale v emailu mi napsali, že si dopis mám přinést s sebou.

Ano, můžete jej napsat normálně na papír. Předpokládám, že na počítači. Podle toho, na jakou pozici se hlásíte, zaměřte se na úpravu. Jestli je to místo v administrativě, bude záležet na každé čárce, na odstavcích, na stavbě vět (ne že začnete o koze a skončíte o voze). Personalista si všimne, zda máte text zarovnaný do bloku a zda nemáte na koncích řádků spojky a předložky - například. Jestli se hlásíte na skladníka, bude to trochu jedno. Důležitý bude obsah - motivační dopis je podle mě (když už ho chtějí) nutno koncipovat tak, aby zaujal. Ne snad šokoval, ale aby z něho plynuly rozumné argumenty, proč mají zaměstnat právě Vás. Neměl by být příliš dlouhý, maximálně na půl strany, měl by být přehledně rozčleněný do odstavců a může být malinko osobnější, třeba máte záliby, které Vám mohou u tohoto zaměstnavatele přinést body.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]