Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o odpovědi, kdo máte zkušenosti.
Objednala jsem v USA pro děti nějaké oblečení, pár hraček a nejaké čokolády a bonbóny. Dohromady asi za 250 dolarů. Zboží poputuje kontejnerem asi 6 týdnů.
Mám to přes firmu, která sprostředkovává nákupy, posílám si u nich do schránky, pak mi balíky za poplatek spojí a odešlou. Že budu platit DPH a možná CLO, s tím počítám. Mám dva dotazy.
Někde jsem slyšela, že se z USA nemohou dovážet potraviny, nemáte někdo zkušenost, jestli mi pár pytlíků s bonbónama a nějaké křupínky celnící vyhážou? Není to mega množství na přeprodej...
A další věc. kvůli DPH a CLU mne asi kontaktuje celní úřad, jak? Písemně, telefonicky? Je možné jimi spočítanou částku poslat třeba na účet, aby mi uvolnili balík, aniž bych tam musela osobně?
Děkuju za odpovědi, na celním úřadě mě různě přepojovali a odpověď jsem moc nepobrala...ještě jednou díky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.