Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pujcka v bance

Od: mach odpovědí: 14 změna:
Dobry den,
Zjistil jsem ze si nemohu pujcit v bance protoze jsem si vzal kratkodobou pujcku do vyplaty 5000 kc, nevim kdo toto vymyslel ale je to uplne mimo. Potrebuji si pujcit na opravu auta nevite ktera banka,sporitelna mi pujci kdyz mam kratkodobou pujcku? Moc dekuji Mach

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Tedy, pokud si někdo potřebuje půjčit 5000 "do výplaty" tak zjevně nemá žádnou finanční rezervu a žije takříkajíc "z ruky do huby", tak se bance nedivím, z čeho asi by jste tu půjčku platil? A oprava auta = požadovaná půjčka asi bude dělat víc, než jen 5000. Bude to chtít do budoucna líp hospodařit s vydělanými penězi, mohou přijít k horší časy.

hodnocení

4x

Tento důvod vám asi sdělila paní z nějaké konkrétní pobočky, že? Ona je to totiž blbost ...

Mikropůjčky nejsou důvodem neposkytnutí spotřebního úvěru. Pokud ovšem není těch mikropůjček více - třeba každý měsíc, abyste vyžil od výplaty k výplatě...

Pokud je mikropůjčka jen jedna, aktuální, zkuste požádat o úvěr u banky, která vede váš účet s pravidelným příjmem.

doplněno 02.11.20 13:09:

Pak můžete zkusit již zmíněnou nebankovní společnost. Vyloučil bych "pro-" - takže provident, proficredit apod. Nebankovní společnosti mají volnější ruce při posuzování, poskytnutí úvěru - ale také jsou dražší. Takže vybírejte s rozumem.

Každý tu může uvést konkrétní společnost, na kterou budou druzí házet špínu. Proto neuvedu žádnou - jen to varování.

mach
hodnocení

Ano to jsem udelal,a po nekolika minutach reseni mi rekli toto a at zkusim zadost za 3 mesice

hodnocení

4x

Ze solidních peněžních ústavů asi žádný. Bohužel už jste v evidenci a nezbývá vám, než zase nějaká nebankovní společnost. Ovšem to má pro vás další rizika.

Dle mne není divu. Když si potřebuje někdo půjčit 5tis do další výplaty, být já banka, také mu nepůjčím.

Není to "zvláštní", ale naprosto přirozené chování banky.

hodnocení

4x

Zřejmě jste pro banky rizikový klient (malý ,velmi malý příjem) a proto Vám půjčku neposkytli, dokud nesplatíte krátkodobou půjčku!

hodnocení

4x

Zkuste to vyřešit jinak a nepůjčujte si. Asi se na mne naštvete, ale když jste potřeboval 5 tisíc do výplaty, tak už se z toho nedostanete, protože je musíte splatit a zase Vám budou na konci měsíce chybět a bude to pořád kolem dokola. A tohle banky vědí a tak už nechtějí riskovat.

jikom33
hodnocení

2x
Banky mají různé způsoby posuzování klientů. U některé banky prostě může byt využití takové služby známkou vaší špatně finanční kondice. Pokud nevystačíte s penězi do výplaty, může se banka obávat, že nebudete mít na splácení...
Každopádně každá banka má jiné postupy. Některé tohle vadí, jiné ne. Takže dvě rady:
1)zkuste to prostě v jiné bance
2) na krátkodobé půjčky u pochybných nebankovních společností se vykašlete. Raději si u své banky zařidte kontokorent. Vyjde to levněji a je to snazší. Peníze pak máte pri ruce pořád. Každý měsíc můžete do mínusu a vyplatou to dorovnat.

hodnocení

0x
inspa*

To jako myslíte vážně, dát do poradny coby radu odkaz na placený článek na iDnes? :(

To asi není placený článek ani reklama. Když se do toho začtete, tak to je rada pro žadatele o úvěry a výstraha před vysokými náklady. Spíš tedy ANTIREKLAMA než placená reklama. Lepší nejdřív číst a pak kritizovat. Tazatel na www.poradte.cz hledá půjčku a mohl by se spálit. Nedomnívám se, že to je porušením pravidel poradny. Děkuji za pochopení! lucznik

inspa*
No prostě se do toho nezactu, protože to JE placený článek iDnes v sekci Premium, za které se platí..

Lucznik, ale ten článek na který jste dal odkaz nemůžete číst celý, dokud jim nezaplatíte *nene*. A o tom zde mluví rádce "inspa". A už jsem na podobné narazila několikrát a také se mi to nelíbí. Nevím proč bych někomu platila za to, že si přečtu nějaké bláboly, kterých je na internetu "hafo" a zadarmo.;)

hodnocení

0x
Prvně by to chtělo splatit půjčené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]