Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace v době nouzového stavu

Od: emperor odpovědí: 4 změna:
Zdravím, potřebuji reklamovat světlo, celkem důležitá věc, které jsem kupoval v Baumaxu, volal jsem tam a řekli mi, že pokud nemám živnostenský list tak mě do obchodu nepustí, a nebo ať si ho nějakým způsobem přes plnou moc obstarám jinak mám smůlu. Ani přes zahradní centrum to nejde... co mám v této situaci dělat? Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nepletu-li se, existuje i pošta. Ale to jsou samozřejmě další náklady. Pokud zahájíte reklamaci díky písemné komunikaci, můžete s kompetentním oddělením vyřešit. Telefon na prodejnu s naštvanou tetkou vám asi nepomůže. Covid nemění zákony v dané věci... písemná komunikace musí být zvláště u takové firmy zásadní pro případné úlevy (kvůli jejich jménu určitě najdou řešení).

72mona
hodnocení

1x

Uplatňování reklamací

Jak ČOI upozornila, krizová opatření problematiku uplatňování a vyřizování reklamací specificky neupravují. Apeluje však na obě strany, aby při výkonu práv v době nouzového stavu k sobě účastníci smluvního vztahu přistupovali ohleduplně, s trpělivostí a přihlédnutím k mimořádné situaci, v níž se druhá strana může nacházet.

ČOI upozorňuje na to, že "šikanózní trvání na vyřizování reklamací spotřebního zboží, které není nepostradatelné, v běžných lhůtách a odstupování od smlouvy v případě, že z důvodu nouzového stavu nemohla být reklamace vyřízena, může mít povahu jednání v rozporu s dobrými mravy, kterému není přiznána právní ochrana. Šikanózní výkon práva, nebo jiný postup v rozporu s dobrými mravy, nepožívá právní ochrany, takové jednání nemá právní účinky.” ( novinky.cz/... )

coi.cz/...

111®
hodnocení

0x

Brzy to budu řešit také , tak jsem zvědav, u mne ETA

krtek6
hodnocení

0x

napsal bych mail, kde reklamuji zboží s vadou XX...a informoval je, že jakmile budou zpřístupněny obchody, tak zboží doručím osobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]