Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boule na hlavě

Od: eva1705* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer/den,

na začátek bych chtěla zdůraznit, že nejsem žádný hypochondr a jen mě zajímá, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Minulý týden jsem si v hlavě náhodou nahmatala bouli. Vím jistě, že jsem se nikde nepraštila, na internetu jsem také hledala ruzné typy boulí (zní to trochu vtipně) a žádnou z nich bych neidentifikovala s tím, co mám v hlavě. Boule je naprosto pevná, na pohled není vidět, ale na ohmat je dost znatelně cítit. Ještě před tímhle mým nalezením mě často bolela hlava a motala se mi hlava (toto nadále přetrvává). Boule je cca na temeni hlavy. Je mi trapné s boulí otravovat doktorku a ještě v této době, tak jsem se chtěla zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost.
Děkuji
Hezký zbytek dne

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak doktorku neotravuj, ale fofrem jí zavolej. Ona ti řekne, co dál dělat.

hodnocení

2x

Manž/el měl bouličku na hlavě, objednal se do chirurgické ambulance /bez doporučení/ a byla to tuková bulka, takže mu to tam hned vyřízli s místním umrtvením, ve vlasech se mu to úplně schovalo. Pak šel na kontrolu a poté na vyndání stehů.

hodnocení

0x
Aterom (ucpaná potní žláza) na temeni hlavy. Tvrdá boule. Nebolela. Nechala jsem si vyřezat na kožním.
Existují různé druhy kožních cyst. Tvrdé útvary a boulicky, které nebolí a nemusí být viditelné.
Jestli tam není modřina, zajděte si na kožní. Zadanku nepotřebujete.
doplněno 02.11.20 14:34: S mojí podkožní cystou na hlavě hýbat nešlo.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Zkuste si tu bouli chytit mezi prsty a zahýbat s ní tak, abyste zjistila, zda se volně pohybuje i s kůží. Pokud jí lze volně pohybovat, bude to nejspíš tuková boule. Tyto rostou dost rychle, a jak se kůže napíná, může to bolet. Ale motat by se od tukové boule hlava neměla. Každopádně => je-li boule narostlá jen v podkoží, mohla by to být tato tuková, a k lékaři bych se nachystala, je-li pevně přirostlá a nelze jí pohybovat, mazala bych k doktorovi hned. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]