Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poukaz na inkontintinenční pleny-lze zaslat na telefon?

Od: ola® odpovědí: 9 změna:

Prosím babička má inkontinenci 3.stupně, používá inkontinenční navlékací kalhotky. Když potřebuji napsat poukaz od obvoďačky, musím k ní jít osobně a fyzicky si ho převzít? Nebo mi ho může zaslat nějak elektronicky, třeba na telefon, jako e-recept?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Poslat na telefon to prý nejde. Ale já zavolám obvodní doktorce a ona to objedná sama a dovezou je domů..Pleny přijdou tak za tři dny a doveze mi to DPD.Doktorka mi objednává najednou na dva měsíce, je to prý výhodnější

lidus*
hodnocení

2x

E recept nelze, musíte poukaz vyzvednout, aspoň u nás v Brně to tak u mé praktické lékařky je.

lidus*

Na měsíc hradí ZP 6 balíků plenkových kalhotek tj. 60 ks, 1 kus 8kapek je na max 8hodin. v žádném případě na inkontinenci III. nestačí.

ola®
hodnocení

To mi mluvte. Nefungují ji svěrače, potřebuji tedy 4-až 5 kalhotek denně. Vše musím dokupovat. Více než 11 balíků Molicare Mobile 10 kapek-L-, mi nemůžou napsat, je to 154 ks na 3 měsíce, tj. 1 1/7, kalhotky denně.

jofa*
hodnocení

1x

Objednáváme pleny u obvodního lékaře matky (na dva měsíce) s tím, že je přímo PPL přiveze. Rovněž lze jako e-recept k vyzvednutí v lékarně. Když to jde v našem městě, musí to jít i jinde.

hodnocení

1x

tohle jsem řešili u otce stačílo zavolat praktickému lekáří otce tak vypsala pokazku ( musí mít ,ale zprávu od někoho ,že má inkotineci toho nejvíšího stupně pak to platí pojišotovna a poslala jí firmě která odeslala pleny u nás to jde na 1 až 3 měsice přivezla je kuryrní služba

hodnocení

0x

Až půjdete do ordinace vyzvednout poukaz na pleny, domluvte se, jestli by sestra mohla ten další poslat poštou. Ne na náklady ordinace, ale Vy byste jí předala vyplněné obálky s adresou a známkou. Většinou to není problém. Jenom je potřeba předem včas zavolat a požádat o další vypsání poukazu. (Nastavíte si upozornění do mobilu).

doplněno 01.11.20 17:56:

To je pravda, může je přivézt PPL.

ola®
hodnocení

Ano, mám potvrzení od Urologa, že babička má plnou inkontinenci 3.stupně. Ten mi napsal kalhotky na 3 měsíce, Babička potřebuje tu nejvyžší savost, musíme používat tedy Molicare Mobile - 10 kapek! na 3 měsíce nám píše pouze 11 balíků, to je 154 ks kalhotek. to je pouze 1 1/7 kalhotek na den. Je to proklatě málo! Ale jde mi o to, jestli si pro ten poukaz musím sama zajít k obvodní, nebo mi ho může elektronicky poslat, jako e-recept? Naše paní doktorka je totiž dost svérázná a vše jí dlouho trvá (71 let a sestra 76 let!), chci se vyhnout tomu, abych tam v čekárně čekala a sestra mi řekne, příjďte si zítra a zítra, to samé. Je to tam pravidlem, bohužel. Naštěstí doba kornaviru, je donutila naučit se posílat e-recepty, do té doby to bojkotovaly.

urolog nebo praktický lekař to pošle přímo do firmy která ty kalhotky má na sklade a firma vám je pošle kuryrní služvou až k vám domu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]