Nejste přihlášen/a.
Prosím babička má inkontinenci 3.stupně, používá inkontinenční navlékací kalhotky. Když potřebuji napsat poukaz od obvoďačky, musím k ní jít osobně a fyzicky si ho převzít? Nebo mi ho může zaslat nějak elektronicky, třeba na telefon, jako e-recept?
Děkuji
E recept nelze, musíte poukaz vyzvednout, aspoň u nás v Brně to tak u mé praktické lékařky je.
Na měsíc hradí ZP 6 balíků plenkových kalhotek tj. 60 ks, 1 kus 8kapek je na max 8hodin. v žádném případě na inkontinenci III. nestačí.
To mi mluvte. Nefungují ji svěrače, potřebuji tedy 4-až 5 kalhotek denně. Vše musím dokupovat. Více než 11 balíků Molicare Mobile 10 kapek-L-, mi nemůžou napsat, je to 154 ks na 3 měsíce, tj. 1 1/7, kalhotky denně.
Až půjdete do ordinace vyzvednout poukaz na pleny, domluvte se, jestli by sestra mohla ten další poslat poštou. Ne na náklady ordinace, ale Vy byste jí předala vyplněné obálky s adresou a známkou. Většinou to není problém. Jenom je potřeba předem včas zavolat a požádat o další vypsání poukazu. (Nastavíte si upozornění do mobilu).
To je pravda, může je přivézt PPL.
Ano, mám potvrzení od Urologa, že babička má plnou inkontinenci 3.stupně. Ten mi napsal kalhotky na 3 měsíce, Babička potřebuje tu nejvyžší savost, musíme používat tedy Molicare Mobile - 10 kapek! na 3 měsíce nám píše pouze 11 balíků, to je 154 ks kalhotek. to je pouze 1 1/7 kalhotek na den. Je to proklatě málo! Ale jde mi o to, jestli si pro ten poukaz musím sama zajít k obvodní, nebo mi ho může elektronicky poslat, jako e-recept? Naše paní doktorka je totiž dost svérázná a vše jí dlouho trvá (71 let a sestra 76 let!), chci se vyhnout tomu, abych tam v čekárně čekala a sestra mi řekne, příjďte si zítra a zítra, to samé. Je to tam pravidlem, bohužel. Naštěstí doba kornaviru, je donutila naučit se posílat e-recepty, do té doby to bojkotovaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.