Nejste přihlášen/a.
Já si myslí, že při výšce 179 cm a váze 58kg moc svaly nenaděláš. Jsi prostě takový šlachovitý typ. Nikdy z tebe kulturista nebo jiný svalovec, nebude. Spíše běžec na extrémně dlouhé tratě. Vytrvalci na maraton jsou takoví. Jen tak namátkou E.Zátopek, A.Bikila atd. Buď rád, můžeš být zajímavější něčím jiným, než většina nadupaná bílkovinami a hormony.
V první řadě si nastuduj kolik a kterých živin a kalorií by si měl za den příjmout, celkem dobrý pomocník je v tomto směru aplikace kalorické tabulky. Dále pak jakým způsobem cvičit, aby ti ty svaly rostly. Pokud budeš dělat 100 kliků naráz tak se budeš lepšit pouze co do vytrvalosti, ale svaly ti rozhodně nějak závratně neporostou. Takže různé cviky se zátěží - několik sérií (3-4), několik opakování (8-12) - do selhání. To tedy pokud chceš chodit do posilky. Já třeba cvičím doma se svým vlastním tělem a jsem spokojen (různé variace kliků, cviky na břicho, dřepy na jedné noze atd.). Hlavně bacha na techniku a začínat s lehčími váhami, ať si hned v 17 nezkur... tělo. Nejlépe, aby ti někdo ty cviky ukázal - v posilovnách jsou celkem ochotní, poradí, stačí se zeptat. Ale jak říkám, základ je strava. Po pár měsících až se ujistíš, že tě to neomrzí (je to dřina), si klidně kup protein a nějakej gainer a naštuduj si kdy tyto doplňky používat, aby to mělo nějaký efekt. Tak ať to roste.
prášky ti nic nevytvarují, jednak poztřebuješ odborné vedení a za druhé postupnou zátěž, takže se připoj ke kamarád§m a navštiv posilovnu. Nečekej zázraky za měsíc natož za týden..hodně úspěchu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.