Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželovo mlčení místo zastání

Od: sonjaa odpovědí: 85 změna:

Napíši poslední průběh naší neshody / asi před měsícem/ . Byli jsme s manželem na výletě a napadl mě pes -2x po sobě mně podrazil nohu pod kolenem a hlavně mě ušpinil, měla jsem bílé kalhoty. Majitelé / žena a muž/ psa dělali jako že o nic nejde, později se formálně omluvuli , já jsem jim začala vysvětlovat, že omluva asi nestačí, že chci nahratit škodu - naštvalo mě jejich chování. Po celou dobu můj manžel mlčel a ani slůvkem se mě nezastal. Připadala jsem si hrozně, psychicky jsem se sesypala, šli jsme hned domů. Manžel celou cestu mlčel ani slůvkem mě neutěšil a mlčí dodnes. Nevidí žádné své pochybení, jednal správně jako vždycky.

Myslím si, že manžel by měl vždycký stát na straně své ženy a to i když nemá pravdu. Nebo to tak není, napište prosím svůj názor.

85 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

4x

Něco vám napíšu, ale nevím zda se vám to bude líbit. Vždy platí, že rodina má hlavu a krk, který s ním kroutí, ale taky že jen jeden je vůdce. Podle vaší reakce, vytočení se, chování k jiným lidem s nádechem agrese a ještě "sjetí" manžela , usuzuji, že tou hlavou a pánem domácnosti jste vy. Kdykoli se něco řeší, rozhoduje, tak Vy máte jediné platné slovo a bude to tak jak jste řekla. Usuzuji taky, že kdykoli měl manžel názor jiný než vy, tak jste ho sjela a on mlčel. A tohle jste ho naučila. Na nic nereagovat, mlčet nestarat se. Takže co ted´ chcete? Jinak kde že jste to byla na výletě? V hotel Imperialu? V Hotel Palace? Předpokládám, že asi ne, asi někde v lese .. a to se procházíte v bílých kalhotách? No jo panička, všichni si sedneme na prdélku, uvážeme psy, hrušky na stromech, aby nepadaly a větry, aby nefoukaly. Kdyby tam proběhla kočka, tak ji umlátíte? Pes vám podrazil nohy? To byl nějaký beran, ne? Většinou pes bud´kouše nebo ho totálně nezajímáte. No tak se stalo. Dejte si do hlavy všech pět, at je máte pohromadě a na výlety chod´te v něčem co se do daného prostředí hodí. Pes se tam rozhodně hodí. A k vašemu chování ... vy jste naštvana a ukončila jste výlet? Přesně to hodnotí a vystihuje vaší povahu. VY JSTE ŘEKLA, a tak to bude. Co kdyby manžel, řekl něco co by se Vám nelíbilo. Už je zvyklý, že by se pak musel omlouvat? Tak raději mlčí... Chudák ...

Ale třeba je vše jinak? Třeba se pletu a jste skromná, tichá, milá, ... vid´te

doplněno 04.05.10 07:05:

Zaujalo mne taky vaš postoj a označení : .. že míváte ABSOLUTNI PRAVDU ...

doplněno 04.05.10 07:09:

Neříkám, že manželství je ideální, ale vzala jste si ho... po dlouhém a krasném období chození a poznávání ... takže jste věděla do čeho jdete... tohle není případ, kdy muž začal pít a bít vás a děti. Tohle je druh povahy, který má človět celý život v sobě ... třeba vás imponovala jeho skromnost a mlčení a dávání vám za pravdu ... ono každé štěstí má dvě strany. Rozvod je taky řešení. Jen nevíme zda je vám 30 a jste 2 roky vdaná, nebo 58 a vdaná 30 let. Oba extrémy mají jiné řešení :)

marenka*

Fido *palec* Přesně takhle to taky cítím. Třeba moje matka(nevl.) vzala si tátu, když mě byli 4 roky. Pamatuju si, jak se hádali, křičela na něj, že neudělá tohle a tamto, že nás děti taky jednou nezfackuje.. on? Mlčel. Já se na něj zlobila už jako dítě, že se nás nezastal, cca do mých 30ti let jsem se na něj zlobila, že je trouba. Dneska ho lituju. Zrovna nedávno mi psala ségra, která doma ještě bydlí. Máma se špatně probudila, ségra se s tátou bavila o houbách. Začala řvát ať jsou zticha, že to nebude poslouchat, že jí houby nezajímají a že jí zajímá, co budou dělat po obědě. A táta mlčel. Chtěl se zbalit a jít do práce (je topič-domovník,tak tam může kdykoliv) a oheň na střeše. Kam jdeš, to je jediný co umíš, zbalit se a vypadnout, děláte ze mě blbce, nikdo mě tu neposlouchá, já jsem tu vosk. Pamatuju si na výlet... Šli jsme lesem, na rozhlednu. První máma chytla klíště. Bože, to byl rachot. Kdo dostal svůj díl? Táta. Pitomej les, to byl tvůj nápad, teď chytnu nějakou nemoc z toho klíštěte. Došli jsme k rozhledně. Byla zamčená, a tak se šlo do hospůdky u rozhledny. Seřvala číšníka, že má klíště, rozhledna je zavřená, a vůbec to všechno nestojí za nic, protože na něj taky čeká jak dlouho. A táta? Objednal si potichoučku pivo a MLČEL

Já mám dneska manžela, který neřeší, nepřepíná, mlčí a vyhovuje mi to. ;) (do ničeho mi nekecá :D), na druhou stranu si ale nenechá do ničeho kecat ode mě. ;)

doplněno 04.05.10 07:55: Jabrako stručně jasně a výstižně Každé slovo,co pronese,bude využito proti němu.
arimas*

za prve nikdo tady nevite kolik tazatelce je? co kdyz je to starsi pani? pes na ni skocil a treba ji malem svalil co vy vite.. BYL JSTE TAM ZE MATE TAK JASNO O CELE SITUACI? nebyl! divate se na vec moc povrchne!

dalsi vec:

" Zaujalo mne taky vaš postoj a označení : .. že míváte ABSOLUTNI PRAVDU ..." PROSIM JAK JSTE NA TO PRISEL? asi mi neco uslo... JEDINE CO TAZATELKA REKLA V TOM SMYSLU JE VETA ze si nemysli ze nedela ve vztahu chyby na rozdil od manzela! Pokud se mylim opravte me, dekuji.

a dalsi vec je ta ,ZE NE JENOM TADY TAZATELKA, ale tyka se to vsech tech co se tu ptaji na reseni svych problemu ve vztazich, NEMAJI MEZI SEBOU ZDALEKA ZADNY VZTAH! ano, zadny vztah... NIC! Lidi se berou zamilovani zasleepni a buh vi co jeste a pak po case se zacnou projevovat jejich prava JA! pak uz jsou dva lide na sebe bud tak zvykli nebo zpohodlneli a nechteji jit od sebe i kdyz to stoji za HOV.O! Kolikrat si ani neuvedomi ze jsou v cela nefunkcnim vztahu! Stezuji si na partnera nebo partner na partnerku a pritom staci tak malo ... VYMENIT! Najit proste partnera ktery vam vyhovovat bude ale NE POUZE V POSTELI(jako to vetsina dela *zed*) nybrz ktery bude na te same mentalni urovni jako vy! jenomze to by se lide museli divat vice do hloubky a to malokdo umi ...

PORADNY V TOMTO NEMAJI ZADNY SMYSL... dva lide kteri k sobe nepatri PORADNOU NESLEPITE! Sice se to furt propaguje ale JE TO UPLNA HOVADINA!

doplněno 04.05.10 09:40:

jeste vecicka... JAK vite ze si pani brala manzela po dlouhem chozeni a poznavani? to je presne to co jsem jiz psala ze lide se nepoznavaji.. ale pouze zamilovavaji a mysli si ZE TO JE TA LAAAAAAAAAASKAAAAAA a ono prd! je to pouze zamilovanost kdy si vsimame jen povrchnosti a proto jsou lide po case prekvapeni koho ze to doma vlastne maji...

doplněno 04.05.10 09:44:

mam velice silny pocit ze se tu nikdo nediva mezi radky!

fidonet*
právě, že mezi řádky čtu, .. ale čtu i to co píše v řádcích ... zkuste si to přečíst celé ...
-
Autor: sonjaa
Datum: vcera 22:41
Předmět: RE: Manželovo mlčení
odpovědět
Ano máte úplně pravdu problém trvá od začátku našeho soužití. Manžel se mně nezastane nikdy ani když mám absolutní pravdu.Ignoruje mě jako ženu a člověka vůbec. Pramení to z jeho dětství, jeho otec se takto choval k jeho matce, ale on měl důvod . Můj manžel to svým způsobem odsuzuje, ale neumí se chovat jinak.nevím jak dál...Poraďte co dělat.
doplněno 04.05.10 10:13:

VY neumíte číst mezi mými řádky... psal jsem , že po dlouhém chození ... to byl sarkasmus. Pokud se někdo veme po 14 dnech co pak chce řešit? Komu není radno ... at´se veme po 14 dnech :)

doplněno 04.05.10 10:26:

Já se s Vámi nemohu přetahovat o slovíčka, nebot´na mne vytáhnete feminismus a že vám straním. Pokud si přečtete moje příspěvky ( všude ), zjistíte, že nestraním nikomu. Ano mužům ani ženám. Beru věc objektině s nadhledem, ne jako někdo, kdo v tom cítí osobní zážitek a proto to tak pak i posuzuje. Někoho deptat je tak jednoduché, ale nedej bože, aby se pak někdo dotkl vašího ( jeho, jejího ) ega.

Taky to píšete stylem, že 100% znáte situaci, manžel je špatný a zlý a tazatelka je chudinka? Neřekl jsme , že je špatná, ale musí počítat s tím co má doma. Ale myslím, že se moc nepletu.

Být pořádně vytočený a naštvaný a pak to ještě písemně prezentovat na webu, není jednání v afektu, ale pořádně uražená ješitnost. Tady se o žádnou škodu nejednalo, jen o uražené ego, které s tazatelkou cloumá měsíc ...

arimas*

ano toto jsem sice cetla ale pro me z toho plyne jedno A TO ze pisatelka chtela timto sdelit ZE JE MANZELOVI ZCELA U ZADKU! i kdyby mela sto krat pravdu TAK JEMU JE TO PROSTE FUK! ... nepusobi to na me ze pani tvrdi ze jen ona ma pravdu! jak jsem jiz psala SAMA PISATELKA REKLA ze si NEMYSLI ZE ve vztahu NEDELA chyby ...

Myslim si ze se chytate slov A nedivate se uz zaroh...

doplněno 04.05.10 10:18:

hahahah po 14 dnech... LIDE SE BEROU klidne i po dvou letech a presto nemaji paru KOHO SI BEROU! zaslepenost nemusi byt otazka pouze dni... ale i mesicu ba i let!

doplněno 04.05.10 10:34: "...Tato pani az si najde partnera sobe rovneho tak bude tou nejlepsi zenou pod sluncem a stejne tak jeji manzel kdyz bude se zenou ktere si bude vazit se zmeni v pohadkoveho gentlemana .. NADAVAT tu nekomu kdyz o nekom nemate paru a nevite vsechny detaily neni na miste! ..."
toto je muj prispevek vise! nestranim nikomu TVRDIM ZE PROSTE JSOU TO DVA LIDE CO K SOBE NEPATRI.. TECKA
nejsem feministka a kdyz uz tak se spise v nazorech ztotoznuji s muzi...
ani v jednom prispevku netvrdim ze je blbka ona nebo jeji muz
fidonet*

Není mu u zadku, jen je tichý a to bud´, že ho pobyt s manželkou v manželství umlčel, nebo to má od narození ... proto je špatny?

Pokud jsme s někým dva roky, tak ho poznám, ovšem pokud tím myslíte, že si jednou za 14 dní zajdete na vínko ... váš problém, že si vemete jen popíječe vína ( nemluvím o vás - všeobecně )

To že tazatelka píše , že myslí, že chyby neděla .. to je nějaký argument? To že to napíše, tak je to jako pravda? Nežertujte.

Tazatelka to může myslet dobře, ale to neznamená, že tak i činí. Ale zkazit výlet a měsic nadávat mi nepřipadá jako ,že reaguje přiměřeně. Kvuli blbým kalhotům :)

arimas*

tazatelka napsala ze SI NEMYSLI ZE chyby nedela... JA NEVIM ale asi tu je nedorozumeni...

doplněno 04.05.10 10:51:

samozreme ze zalezi jak jste spolu dva roky... presne jak pisete s tim vikendovym vineckem muzete spolu byt i 20 let a nikdy se nepoznate.. a takhle to podle me u vetsiny je... CO vidim ve vsem okoli, tak partneri maji mezi sebou tajemstvi a kazdy furt propaguje soukromy a ze by se lide nemeli zcela otevirat tem druhym a bla bal bal .. no A PAK TO TAKHLE DOPADA...

Ja s pritelem jsem 6 let konstantne non stop porad vsude spolu znam ho lip jak svy boty .. rikame si uplne vsechno... a okoli se divi a divi a divi ... A MY SE DIVIME cemu se divi *smich* VSICHNI KOLEM SE ROZCHAZEJI A rikaji nam ze bychom nemeli byt k sobe tak otevreni ha ha ha ha ha ... TAK NEVIM KDO SE POMATL...

fidonet*

arimas *palec* Konečně něco s čím 100% souhlasím. Jsme na tom stejně. Bud´je duvěra a když něco řekne žena, vím, že to je jako bych to řekl já a naopak. Důvěra nade vše. To ostatní je jen hraní si na dokonale manželství. Vím přesně co kdy moje žena dělá, proč a jak. Včetně financí. A samozřejmě naopak. Není to stihoman, ale důvěra a povídání si o tom. Povídáme si denně o všem. Všichni se diví a my se divíme čemu :) Přesně jak jste napsala! Jesli se někdo pomátl, vy to nejste ( my doufám taky ne ). Zatím to klape 20 let :) A s dětmi je to stejné .. zatím ...

arimas*

no a tak by to melo byt!

jsem rada ze to mate taky tak...

ja a muj pritel jsem VLASTNE JEDEN clovek.. JSME jeden celek! JING JANG .. uzavreny kruh! Ve vsem se doplnujeme .. a o tom to je..

JE TO STOPROCENTNI VZTAH S DUVEROU A HLAVNE VYBUDOVANY NA PEVNYCH ZAKLADECH. takovych vztahu jak kazdy den tady vidim je minimum ... VLASTNE SKORO ZADNY.. vy jste prvni pripad ktery SE ASI BUDE HOOODNE podobat tomu nasemu *smich*

fidonet*

hezky napsano JING JANG , ano asi jsme jiní než ostatní a stejní jako vy. Rád bych se se stejným párem setkal. Pokud vůbec takový znám tak spíše žádný. Pro ostatní jsme nepochopení, ale nepotřebujeme se pomlouvat, shazovat, obírat o peníze . atd ...Posílam BOD za dobrou odpověd´ .. udělala mi radost. Až jsem měl slzu v oku ... děkuji za hezké odpoledne ...

doplněno 04.05.10 11:57:

zapoměl jsem BOD

arimas*

mam radost ze mate radost! pozdravujte vasi druhou polovicku *frajer*

doplněno 04.05.10 12:14:

*haha*

sonjaa
hodnocení

Zajímalo by mě jaký je rozdíl z hlediska řešení našeho vztahu jestli jsem vdaná 2 roka nebo 30 let. Fakt mě to zajímá, napište prosím.

fidonet*

Zkuste popřemýšlet a nevytrhávejte slova z kontextu. 2 roky vdaná a věk 30 nebo 30 let vdaná a věk 55. To je sakra rozdíl, včetně způsobu řešení ... Vždyt´ je to nade vše jasné, ne? Zkuste na to koukat objektivně. Navíc máte výhodu, že znáte množství dat a informací, které my neznáme. Třeba děti a jejich věk. .. atd

sonjaa
hodnocení

Zkuste mně odpovědět konkrétněji prosím, jaké jsou podle Vás řešení v tom kterém případě.

fidonet*

nejsme tu filozofický ustav. Pokud máte problém napište nám jaký. Když chcete řešení, napište nám nějaké informace. Nevidím smysl rozepisovat řešení pro všechny kombinace věků, doby manželství, dětí a ja nevím čeho. Vy byste měla podávat informace, když chcete konkrétní radu. Navíc na žádný lidský vztah neexistuje 100% návod.

Navíc jsme napsali množství odpovědí a uvah, ale vám se žádné nezdají dost dobré. Já vám Váš problém nevyřeším. Já si buduji své manželství, aby fungovalo. Pokud chcete rady nebo pomoc, zeptejte se konkrétně. Pokud máte pocit, že odpovědi se vám nezdají dost dobré, netahejte další rozumy. Já vás nesoudím, a vy to vše co tady bylo napsáno, berte jako podněty k zamyšlení zda na tom není zrnko pradvy. Pokud ne, neřešte to. Pokud máte pocit, že možná ano, napište to, a můžeme rozebírat. Ale jen Váš případ, ne všechny kombinace světa. A pokud jste spokojena s naší reakcí, dejte to najevo.

sonjaa
hodnocení

já si názory tady pročítám, ale je jich hodně a je v nich hodně pravdy, ale také křivdy. Já nevím na co se mám zeptat konkrétně, cítím, že je to složité a taky už jsem se do toho pořádně zamotala. A vzhledem k délce našeho vztahu bylo už tolik různých událostí, že fakt nevím kde ani začít. Ale máme totální krizi to je jisté. S manželem opravdu nic rozebírat nejde, nemá žádnou snahu to řešit. Myslím, že mu to tak vyhovuje, vždycky měl sklon k samotářství, jeho bratr žije sám a jeho rodiče žili skoro celý život každý po svém.

Dole skoro na konci diskuze asi 18:19 jsem ještě něco napsala k doplnění.

fidonet*

Vidíte, tahle informace, kterou podáváte poprvé, uplně mění uhel pohledu nás nezainteresovaných. Tímhle jste měla začít. Nepočítejte score ale řešení ... Jde ordinace .. pokecáme pak :)

arimas*

uz to tu padlo i odemne i od jinych A TO : musite si ujasnit co chcete vy sama TO JEDINE je dulezite..

z toho co tu nekdo rekl si vemte to podstatne pro sebe a ujasnete si co dal..

SAMA TO VITE NEJLIP jak se citite a v CEM BY STE SE ciitila lepe!

doplněno 04.05.10 20:23:

no koukam ze jsem asi jedina kdo ordinaci nesleduje hahahaahahaha

sonjaa
hodnocení

dívala jsem se na Ordinaci, teď je reklama, ty seriály mě drží trochu nad věcí. Snažím se přebrat co tu kdo napsal. Co chci já to asi nikdy už nedostanu a co mám dělat ve svém věku taky nevím. Přečetla jste si moje vyjádření asi v 18:19? ještě jsem se snažila doplnit jak to je.

kytka*

J8 ji taky nesleduji, u nás se televize ani nepouští*smich*

arimas*

huraaaaaaaaaaa... u nas je tv povesena na zdi a slouzi jako obraz s hybajicimi se obrazky a zvukem na minimum aby doma nebylo uplne ticho a mrtvo *smich* sice to zere proud jako blazen ale kdyz tam bezi national geografic o prirode, horach a zviratkach tak na elektrinu zapomenu hihii

fidonet*

já nesleduji v TV nic online. Jen Ordinaci, jinak asi3 serialy a F1, jinak nic :) škoda času :)

arimas*

ja osobne tedy v tom rozdil nevidim :) NIKDY NENI POZDE prijit na to ze "TED" uz to stacilo a ze uz je na case jit jinou cestou...*slunce*

doplněno 04.05.10 19:29:

divam se na to tak ze MUSI SE jen UMRIT nic jineho neni NUTNOSTI a vsechno ma svuj CAS a duvod..

doplněno 04.05.10 19:31:

Mohu se zeptat na vas vek pani tazatelko? ovsem nenutim vas ..

fidonet*

arimas .. v tom máte pravdu : pozdě není nikdy. O tom, ale řeč nebyla. Pokud jí je třeba 25 a vdaná rok, není co řešit a šupky pryč. Pokud je vdaná 30 let a je jí 58 tak ji to asi vyhovuje a je s manželem více méně spokojená, a je potřeba brát v uvahu, zda neztratí víc než získá. Tohle 20letou trápit nemusí. Má život před sebou. V 58 je už ale pohodlnější a je potřeba zvažit zda tento 30 letý problém s mlčícím manželem je na tolik zavažný, aby měnila bydliště a životní zvyky a jistoty. Ale na rozvod není pozdě ani v 70, když mají k sobě ten nepřekonatelný odpor :)

arimas*

to ano... Priznam se ze jsem se ted na to divala z pohledu meho pritele *hi* je o 22 let starsi me bude 29 a vsichni ho odrazovali od rozvodu s jeho zenou .. aby nakonec neztratil vic nezli by ziskal.. manzelstvi bylo tak nicotne ze on opravdu nemel co ztratit... ALE JA SI MYSLIM ze tim ze se zbavim nekoho kdo me nenaplnuje se to da povazovat vzdy ZA ZISK ..

muj pohled na vec... holt.. *frajer* clovek nikdy nevi co na nej ceka za rohem ... ale neco se musi dovest do konce aby neco noveho mohlo zacit... jinak to nejde...

doplněno 04.05.10 20:12:

lide si casto mysli ze nemaji pravo na to byt stastni! a tak trpi neco jen proto ze se boji zmeny..

fidonet*

arimas *palec* bez pochyby máte pravdu. Je vám 30 ( skoro ) ... hlavně at´jste štástní, jen si nedokáži představit stav až budete žena v rozpuku cca 43 let a vašemu příteli 65. Ale to je jen proto, že se nedokáži do toho vžít. Vy mladá a přítel ... starší

arimas*

no nase duse jsou na stejne urovni.. v tom se nic nezmeni... co se me tyce chlap pokud je ve forme a zdrav tak 65 neni zadny sileny vek.. TO ZENSKA V TOM SAMEM VEKU je uplne o necem jinem :( muz cim starsi tim lepsi ... aspon z meho pohledu... jsou proste jako vino.. muz neni nikdy moc starej ... ja osobne bych si s muzem v mem veku nemela co rict .. divam se na mlade muze jako na telata *smich* jsou takovy ...no ja k to rict ... uplne blboucky :D ale OVSEM ZE JSOU VYJIMKY TYJSOU VSUDE A VE VSEM...

Pro me proste chlap do 35 je porad dite.. a nekteri dokonce i ve 40 porad nemaji paru o nicem.. kdyz vidim kolegy v praci v tomto veku jake maji nazory a chovani tak neverim svym ocim a usim *frajer*

ehm ehm .. KOLIK je vam? jen tak pro zajimavost.. kdyz ja uz jsem to na sebe praskla!

pt®

Není to k otázce tazatelky, omlouvám se. Jen chci napsat, že jeden synův spolužák je 29 let starý a má paní, která je o 26 let starší /má dávno dospělé děti, je už babičkou/ než on. Jsou spoli již několik let /asi 6 let/. Tak se to někdy stane, on je prostě na ženy ve věku jeho matky. PT /stařenka/

doplněno 05.05.10 11:52:

Tato paní, co o ní píšu, nevypadá mladší /je jako jeho maminka/, má čtyři děti, ale jemu se líbí a jak říkám, jsou spolu asi 6 let. PT

arimas*

ano nase znama ma syna ktery ve 20 nasel partnerku ktere bylo 40 .. byla to ale velice pecovana zena... a on byl holt vyspelejsi! maji perfektni vztah! lide je ovsem pomlouvaji.. ale to jim muze byt u zadku! zavist je holt hrozna nemoc!

sonjaa
04.05.10 19:39
hodnocení

je mně 53

jabraka*
hodnocení

3x

Já osobně manželovi gratuluji,že se udržel do toho nemluvit.Každé slovo,co pronese,bude využito proti němu.Myslím,že kdyby konflikt byl vyhrocen na neúnosnou míru,zasáhl by bez řeči.

JABRAKA

fidonet*

.. jabraka .. ano, asi tak si to myslím stejně ...

...marenka ... ano, partnery si podvědomě vybíráme jako rodiče .. se všemi plusy i minusy. Člověk si musí hodně převrátit myšlení, aby si nevzal partnera jako byl jeho rodič, kterého neměl rád ( nemluvím o Tvém případě ). Třeba když je bil, pil a okrádal rodinu.

marenka*

Fido, zase máš pravdu. *sok* My když přijedeme k našim, tak já jsem s mámou v kuchyni na pokec, a ti dva - táta a manžel- spolu mlčí u televize v obýváku. :D Ale znám je, vím že si povídají, i když mlčky ;), vychutnávají si klídek. Minulý rok byl u nás táta na týden na dovolené, já se snažila mluvit a bavit tátu, protože on byl host a já hostitelka. Cca po hodině mi táta řekl "klid, chovej se jako vždycky". Pak jsem se dozvěděla od babičky, že u ní BREČEL *sok* dojetím, že si takhle báječně strašně dlouho neodpočinul.

Píšu to i pro tazatelku, protože tím chci i jí říct, že opravdu každý muž má jinou povahu.(i žena). Jeden je kliďas, druhý cholerik,někdo sportovec. Chození kliďase s aktivní ženou může být prima, žena dá kliďasovi do života nový vítr, naopak žena cítí nebývalý klid a líbí se jí to. Ale opravdu po letech se to může jevit jako problém. Žena se nezklidní, muž není aktivnější, nenajdou kompromis a rozdíl mezi nimi se může stát propastí. Toť můj názor. *nevi*

kytka*

Merenko svatá pravda ,ty jsi studnice moudrosti, toto co jsi napsala je fakt - Chození kliďase s aktivní ženou může být prima, žena dá kliďasovi do života nový vítr/.Znám to /

fidonet*
04.05.10 10:36

kytka *palec*

marenka*

Kyti, vždyť v tom žiju :D Být stejná povaha jako on, tak se asi unudím. Na druhou stranu ale vím, že když chci jít na výlet a on ne, tak s ním nehnu. A když ho donutím, tak se bude tvářit jak boží umučení a výlet bude stát za ..nic.. Takže pokud já chci něco dělat a on ne, tak si to udělám sama. *cert* (nutno dodat že pak nevyčítám, nemoralizuju. Machruju. Heč,dneska jsem dělala tohle a ono, to jsem se měla!) Spokojenost na obou stranách *frajer*

malvinka*

Svatá pravda *andel*

hodnocení

3x

Když jsem si přečetla váš příběh, napadlo mě, že je to taky jako- Dva mniši přišli k rozvodněné řece. Na břehu stála krásně oblečená dáma, bezradná, jak se dostat na druhou strnu. Jeden z mnichů ji vzal na ramena a společně řeku přebrodili. Mlčky pokračovali v cestě. Ten druhý mnich povídá:"Víš, že se nesmíme dotknout ženy. A ty jsi ji nesl." První mlčel. Po chvíli ten druhý znovu vyčítal prvnímu a tak to šlo skoro celý den. Až k večeru ten první povídá: "Já jsem tu ženu složil u řeky, ale ty ji stále neseš."*sok* Přišlo mi to, že pamatujete křivdy dlouho a zbytečně. Ale ten problém je mnohem hlubší, že?! Myslím si, že někteří lidé, zvláště pak mužové jsou takoví. Nešťourají do něčeho, co podle nich funguje. Nemá potřebu něco řešit. Byl tak vychován a příjde mu na hlavu rozebírat vztahy, chování. Mají pocit, že chleba levnější stejně nebude a slunko bude zase vycházet jen ráno. *modla*Je to pro vás asi velice těžké a navíc, když všechny staré křivdy máte uloženy v paměti. Víte jak vypadá silážní jáma? Páchnoucí, děsivé, odpudivé. Tak máte křivdy taky tak uloženy. Děs! *plac*Máte dvě možnosti. Buď ho budete milovat takového, jaký je, protože ho nezměníte. Vždycky mu bude trapné otevřít se, mluvit o tom, co cítí, nechat citům volnost. Vždycky měl pocit, že když táta "nepanáčkoval", nehodí se to ani pro něho. A druhá možnost je, že se vydáte do světa sama a budete hledat štěstí jinde. *nevi*Někdy se to tak stane, že se sejdou povahy, které spolu prostě být nemohou a když spolu jsou, tak jsou nešťastní oba. Víte, pravda není ani u jednoho z vás, ta je někde uprostřed. A záleží na tom kdo je ochoten k ní jít blíže. *placni* Z duše vám přeji, ať najdete řešení, ať se k němu nemusíte proplakat. Rozhodněte sama, co je pro vás snadnější, schůdnější a co vás udělá šťastnou bez toho, že ublížíte. Ale vyřešte si to v sobě co nejrychleji. Čas nestojí a už ho nikdy nevrátíte. *placni*Hodně štěstí!

marenka*

Teda babkazov... Váš příspěvek bych nechala jako nádherné a pravdivé shrnutí všeho, co tu bylo řečeno. *palec* (už nemám body)

chlupatependolino*

Já dala bodík za vás...

fidonet*

babkazov : jen doplním, že tohle platí pro muže jak pro ženy. A ještě .. pokud odejdete, nezapomeňte, že ztratíte i to dobré co jste měli. Ale napsal jste to hezky a jasně!

malvinka*
hodnocení

2x

Manžel zřejmě zaujal stanovisko mrtvého brouka, protože mu ušpiněné kalhoty nestojí za hysterák, který předpokládám má předkládán k snídaní, k obědu a k večeři. Milá dámo váš manžel je taky člověk a má nárok na svůj názor.Obávám se, že pokud budete takto i nadále postupovat v e svém jednání, že brzy nastane doba a žádný manžel či muž se Vás nebude zastávat, jelikož nebude.

hop®
hodnocení

1x

"podrazil mi nohu a hlavně mě ušpinil", "psychycky jsem se sesypala"... Hlavně manžel je oproti Vám asi rozumný, a nebude se zastávat své ženy, natožpak když ta žena nemá pravdu! Lituji Vašeho manžela, že musí nějakým způsobem "přežívat" s takovou princezničkou a netykavkou, jako se mi podle Vašeho dotazu jevíte právě Vy! Vraťe se nohama na zem, a nechovejte se tak, zby se Váš manžel, asi rozumnej chlap, za Vás musel stydět!

arimas*

toto je nazor zcela mimo... je zcela ocividne ze tyto dva lide k sobe nepatri ... proc jsou spolu na to musi prijit sami.. ani ten chlap ani ta zena nejsou v okovech a oba mohou vztah ukoncit.. TUDIZ rikat ze manzela litujete a ze pani je pipka , NEMA SMYSL. Pokud se za ni manzel stydi tak zrovna muzete rict ze je to blbec ktery se dobrovolne necha ztrapnovat svoji ubohou manzelkou...

tato pani az si najde partnera sobe rovneho tak bude tou nejlepsi zenou pod sluncem a stejne tak jeji manzel kdyz bude se zenou ktere si bude vazit se zmeni v pohadkoveho gentlemana .. NADAVAT tu nekomu kdyz o nekom nemate paru a nevite vsechny detaily neni na miste!

doplněno 03.05.10 23:11:

odpoved pro HOP

sonjaa
hodnocení

cítím, že mně rozumíte. nemyslím si, že nedělám ve vztahu chyby narozdíl od manžela. Budu tady na diskuzi zase zítra, tak třeba se ještě potkáme. Dobrou noc. Pokud Vás něco napadne, napište prosím.

jsem*

Jak to tady tak čtu, tak jediný "poradce" Arimas má solidní názor. Po přečtení ostatních, být tazatelkou já, tak se cítím jak spráskaný pes. Z pár vět dotazu poznat vše o člověku - no jasnovidci by se mohli učit. Mě se podle dalších odpovědí tazatelky nezdá, že by to byla protivná fiflena... Spíš už je manželovým mlčením tak zdeptaná, že se obrátila o pomoc. Můj první muž byl to samé, ale já byla mladá a za 3 roky jsem to vzdala. Dneska mám šprýmaře, někdy to ale taky není jednoduchý. Mlčení je snad to nejhorší, co může být. To totiž neznáte názor toho druhého. A to je horší, než když vám řekne, že jste ťopanka (jinak krůta). Já bych volila manželskou poradnu, tenhle problém se tady řešit nedá.

hop®

Vážená Arimas:

názor může být mimo a nemusí, oba si děláme SVŮJ názor podle uvedených detailů a ten zde prezentujeme, tedy nevím proč by NEMĚLO SMYSL zde něco říci. Netvrdím, že se za tazatelku manžel stydí, pouze jí navádím k takovému chování, aby se za ni stydět nemusel! A na závěr Vás prosím, o citaci mého NADÁVÁNÍ, z kterého mne zde veřejně obviňujete!*stop*

Předem děkuji za uspokojivé vysvětlení! *bum*

sonjaa
hodnocení

nejsem žádná princeznička, nešlo vůbec o ušpiněné kalhoty .

marenka*

Nešlo o kalhoty, ale ty lidi jste seřvala, na manžela jste naštvaná, že je rovnou nezardousil... no já nevím. Manžel tu vedle mě řekl, když jí nešlo o kalhoty, tak se prostě chtěla hádat.

hop®

Nevím, ale cituji Vás "... a hlavně mě ušpinil." *nevi*

pt®
hodnocení

1x

sonjaa, kdybych šlá já s manželem na vycházku a porazil mně cizí pes a ušpinil, taky by mně to naštvalo. Sama mám psíka a vždy dávám pozor, aby druhé lidi neobtěžoval. Pes Vám mohl udělat i nějaké zranění a nebo Vás kousnout. Nepíšete, jak byl pes velký ani jeho rasu. Důležité je, že se Vám ti lidé omluvili, mohli sice projevit zájem, jak to odčinit. Zřejmě, to neviděli, jako nutné, na rozdíl od Vás. Každý jste viděli problém ze svého hlediska. To Vás zřejmě vytočilo a ještě ke všemu manžel ani slovo. Vidíte, čtyři lidé a každý má jiné vidění světa. Zřejmě jste si doma na manželovi schladila své emoce a tak byl raději potichu. Možná je po tatínkovi, ale možná Vás zná a ví, že by jeho vyjádření nebylo k ničemu. Podívejte se, stalo se, pes vás porazil a umazal, s tím se už nedá nic dělat. Vyperte kalhoty, hoďte to za hlavu, myslím, že emoce už také vychladly. Na světě jsou důležitější věci, to určitě víte, tak proč si život ztrpčovat nějakým vyčítáním. To je můj názor. PT /stařenka/

marenka*
hodnocení

0x

Sonjoo, já nevím, ale já mám z Vašeho popisu věci (možná jste to špatně popsala) pocit, že chyba je na Vaší straně, ne na manželově. Vedou mě k tomu tyto slova. Napadl mě pes- já se lekla, že Vás nejmíň pokousal. Měla jsem bílé kalhoty- co kdyby se vás dotklo malé dítě, s rukama upatlanýma od zmrzliny? Majitelé se FORMÁLNĚ omluvili - a jak to je neformálně? Přijde mi že by vám žádná omluva nebyla dost dobrá. To že jste tam na ně vyletěla a manžel mlčel mi přijde že se styděl. Promiňte, ale já ten pocit mám. A že mlčí dál? Asi to pro něj byla poslední kapka. A stát na straně své ženy i když nemá pravdu? Tak to můj manžel nedělá a já se na něj nezlobím, nedělá ze sebe blbce, tak to vidím já. Pokud nemám pravdu, tak mlčí, a pak v soukromí mě upozorní, že má jiný názor. Já si nemůžu pomoct, ale já mám pocit, že jste taková ta luxusně oblečená, perfektně nalíčená, disciplinovaná a dokonalá žena, která má doma blbce, který si po sobě neuklidí, nádobí neumeje a nechává prkýnko od WC nahoru.

kytka*

Já řeknu, jak by to bylo u nás- mě by manžel řekl, ty se motáš, že bys toho psa porazila:D. Já bych asi chvíli přemýšlela- je to tak ,nebo ne, pak bych se zasmála a řekla ,no to jsem celá já. Manžel by asi ani nemukal a šlo by se mlčky a pak bysme se tomu zasmáli. A ta špína to se vypere, ne? Nebuďte prosím malicherná, na světě je pěkně i když mám šmouhu na kalhotech.*slunce*

malvinka*

Kytko , přesně ho vidím*palec*.

kytka*

*smich*:Dřekl by když neumíš chodit buď podruhé radši doma , a já za to vlastně nemohla , ale to je fuk:D

knopka*
hodnocení

0x

Vy jste se sesypala z těch špinavých kalhot nebo manžela? *sok*.Jinak si nemyslím že by měl pokaždé stát na straně své ženy i když nemá pravdu.Zřejmě si taky myslel že se zas toho tolik nestálo,i když mně by taky vadily zašpiněné kalhoty ale nahradit škodu bych nechtěla,leda že by kalhoty stály 10 000 a byly by roztrhané na kousky.Můj manžel by se do toho nes.al,jedině že by mně ten pes napadl a pokousal.Ani si ho neumím představit jak stojí a řve že mi pes ušpinil kalhoty :D.A to mlčí pořád a nezastane se vás nebo jen v tomhle případě?

arimas*
hodnocení

0x

za prve z toho co jste napsala, pro me vubec neni jasne zda se to stalo jednou s tim mlcenim nebo zda vas manzel ignoruje konstantne a podobne... ale pravdepodobne to bude problem trvajici uz delsi dobu...

co se tyce toho zda ma byt manzel vzdy na strane zeny tak alespon na verejnosti by se sve zeny zastat mel .. totiz tim jak se zachoval nejen ze ponizil vas ale ze sebe udelal taky peknyho blbce *smich* ... ovsem znamena to ze neco mezi vama asi nebude v poradku..

nerikam ze mel udelat scenu ale nejak se zachovat mohl... treba situaci uklidnit! zneutralizovat..

pokud s vama s necim nesouhlasi nebo mu pripada ze jste neco prehnala tak by ste si to meli vyrikat doma v soukromi jako dva dospeli , pokud to nelze tak je jasne ze mate doma asi potize!

doplněno 03.05.10 22:39:

kazdopadne nebyla jsem u te sceny se psem takze soudit zda jste to prehnala nebo ne NEMOHU. pro nekoho kdo se psu neboji to muze byt zabava ze na nej skacou psi a pro nekoho to muze byt situace na infarkt! s tim umazanim kalhot chapu ze vam to bylo asi neprijemne obvzlast pokud jste treba chteli zajit po prochazce na veceri...

myslim si ale ze nejakou reakci by si ta cela situace od vaseho manzela zaslouzila...

TAK ASI TAK

sonjaa
hodnocení

Ano máte úplně pravdu problém trvá od začátku našeho soužití. Manžel se mně nezastane nikdy ani když mám absolutní pravdu.Ignoruje mě jako ženu a člověka vůbec. Pramení to z jeho dětství, jeho otec se takto choval k jeho matce, ale on měl důvod. Můj manžel to svým způsobem odsuzuje, ale neumí se chovat jinak.nevím jak dál...Poraďte co dělat.

knopka*

Aha.Asi ale s tím nic nenaděláš.Ignorace mně jako ženy,manželky,člověka je taky jeden z důvodů mého podání návrhu na rozvod. *nevi**plac*

kytka*

Zřejmě jste čekala,že ho změníte, ale bohužel. On svou povahu má jakou má , prostě si nesedíte. On trpí asi s Vámi a Vy s ním .Jen nevím KDO VÍC? To ,že Vás ignoruje asi o něčem svědčí. Zamyslete se také trošku nad sebou zkuste se chovat normálně . Nebudu tady moralizovat, k ničemu by to nebylo. A zase je to o komunikaci mezi lidmi. Prostě si vše vyjasnit., v klidu z očí do očí. Hlavně netvrďte, že s ním to nejde.

sonjaa
hodnocení

víte ono nešlo o ty ušpiněné kalhoty, ale o manželův postoj k čemukoli co se mě týká.

marenka*

Já to nechápu.Píšete, že jste ve vztahu od začátku nespokojená. Tak proč probůh ten vztah-manželství udržujete? Vždyť to je trápení pro oba.

arimas*

rozumim... jak uz rekla marenka VYPADA TO ZE prave pretekl kybl a vas to proste dostalo! jedine co je mozne udelat je ujasnit si sama v sobe a pak s manzelem co vas jeste drzi pospolu! totiz to ze jste manzelovi docela volna neni podle me dobre znameni.

u vas doma se asi ani moc nekomunikuje a tak se obavam ze otevrene si veci vyrikat bude pro vas oba porod! ale bez komunikace se nikam nedostanete a to ze se to na chvilku ututla nic nevyresi. MUSITE SI udelat jasno v tom co chcete..

sonjaa
hodnocení

trefila jste to, u nás se moc nekomunikuje, manžel zastává názor, že pocity se neřeší. Psychika člověka - natož moje není důležitá, mám se nad ni povznést. Zjistila jsem to dost pozdě a taky sliboval, že se změní, ale... Nevím co mám dělat, rozvádět se nechci - teď už ne, ale takhle žít taky ne. Už mě napadlo i dost extrémní řešení, ale nemůžu to udělat kvůli mojí matce. Fakt nevím jak dál...

kytka*

Prosím Vás je to Váš život ,ne Vaší matky. Žijte ho tak aby jste byla šťastná.

marenka*

Ari, souhlasím, jen v jedné větě možná ne. Znám ženu, které kdyby se manžel snažil situaci uklidnit, zneutralizovat, tak by zapoměla na hádku s těmi lidmi a seřvala by před nimi ještě jeho co se do toho plete. ;)

jarmik*
hodnocení

0x

Zdá se mi, že jste nezvolila úplně vhodný příklad pro Váš obecný problém. Ale nesouhlasím s odsuzujícími komentáři předřečníků.

Já to vidím tak, že Váš manžel je možná poněkud bezohledný. Není to ostatně úplně neobvyklé, že žena není od muže uznávána od muže - všechno, co řekne nebo udělá, je špatně.

Ale vybrala jste si sama. Předpokládám, že jste si nevybrala za životního parťáka člověka, který ani nemá vůči Vám dobrou vůli. Pokud ji má, pojměte to jako projekt. Zajděte do knihkupectví a podívejte se v oddělení příruček o osobním růstu na nějakou o partnerských vztazích. Bude jich tam jistě spoustu, vyberte si nějakou, která Vám bude sympatická. I když nic nebude 100% pro Vás, v každé bude nějaký užitečný tip. Hlavně Vám to pomůže pojmout celou tu věc s chladnou hlavou a racionálně. Musíte si stanovit priority, co je podstatné, aby se změnilo, a s čím jste ochotna se smířit. (Vše nikdy nebude ideální). To, co jsou banality, nechte stranou a prostě neřešte. Soustřeďte se na jeden dva body, které skutečně Vás trápí. Řekněte to manželovi, že Vás to trápí, a jak byste to chtěla jinak. Mně se osvědčuje v manželství systém "obchodů" - Ty zkusíš zlepšit tohle a já zase zapracuju na tomto.

Pokud Váš partner nemá žádný zájem vzít na Váš ohled, je pak každá rada těžká.

sonjaa
hodnocení

Zdá se Vám to dobře, opravdu jsem si nezvolila nejvhodnější příklad našeho problému. Ale stalo se to jako poslední kapka - přetekl kýbl, jak tady psala jedna pisatelka , která ví o čem to asi je. Jasně, že vůbec nešlo o ušpiněné kalhoty, ale o manželův nezájem o mě . Nejsem ideální na rozdíl od něho, ale manžel si mě chtěl přesto vzít - před 10 lety. Žili jsme předtím spolu 20 roků ve společné domácnosti a já jsem mu nabízela, že odejdu a nechám mu byt , sama si vezmu jen auto. Za žádnou cenu nechtěl připustit rozchod, sliboval, že se změní a naplánoval svatbu. Pár let to nějak fungovalo, ale potom všechno bylo jako dřív. Nedostává se mně od něj dostatek pochopení, ohledů, porozumění a lásky. Je dost tvrdý , i když on to popírá.Vždycky je to podle něj černé když u mě bílé. Nechci tady rozepisovat podrobnosti, o tom to není. Nehádáme se , prostě spolu nemluvíme, když je problém, nechce nic řešit, neuznává pocity a psychiku člověka - to jsou podle něj blbosti.nevím co ještě napsat, zase mě stejně skoro všichni napíšou, že jsem malicherná fiflena. Ale tak to není, alespoň já to tak vnímám.

Ještě k tomu příběhu - ten pes byl jako tele a opravdu mně podrazil nohy a to dvakrát. Poprvé jsem to přešla, ale potom ...to už jsem napsala.Podobných příhod jsem s ním zažila víc. Nemyslím si, že se mě neměl zastat. Já stojím vždy na jeho straně, i když nemá pravdu - o tom je vtah si myslím. Partněři si musí být oporou aby byl vztah funkční. Já vím že to je možná z pohledu z venku prkotina, ale ty prkotiny když se sečtou tak to je potom malér.

Asi to tady nevyřeším, to je mně jasné, chtěla jsem jen znát názor druhých. To co jsem se o sobě dozvěděla - od některých pisatelů nebylo zrovna příjemné. Ale v něčem měli pravdu, to musím přiznat. Jsem trochu panovačná a možná i sobecká, snad chci od vztahu nemožné nebo co já vím.

Ten příběh jsem vyprávěla, protože se domnívám, že si zbytečně ukládáte křivdy a ublížení. A vytahujete si je a trápíte sebe. Ten příběh se stal před měsícem. A vy ho táhnete ještě dnes. *klik*A přitom vůbec nejde o čokla!

8976*
hodnocení

0x

madam uvědomte si, že chlapi žijeme na uplně jiné plnetě, problém který je nebetyčný a životně důležitý pro ženy je malicherným proti našim problémům - jak dopadne fotbal , jestli si dát po pochodu jeno pivo či dvě, zda v práci je vše v pořádku, jestli jsou ty lonský gumy na autě dobrý nebo jsem je měl vyměnit ...a anopak protože kdyby všichni citili stejně - to by tady byl pěknej blbákov ,představte si - že máte chlapa který doma kouří, chlastá , bije Vás, nedává vám peníze , má několik milenek, nemanželsé 2-3 děti na které platí, je dvakrát rozvedenej, přišel o práci , vy jste těžce nemocná - to je teprve drámo...pak to je na rozvod a na mašli, dneska se všechno moc dramatizuje...

fidonet*

8976 no toto? Vy máte pravdu, ale tohle sem nepatří. Tady je problém jinde. To co jste napsal, brání muže, ale měli bychom bránit toho, kdo trpí. .. ano v tomto případě by to mohl být muž, ale vy jste to podal stylem, že muži mají sve vyšší starosti. Nevěřte tomu. Je to nalej / vylej. Zkuste si chodit domů utahaný po osmihodinové směně, dětem měnit plínky, starat se o to aby chal měl ten svůj oblíbený kus chleba s jeho oblíbeným párkem a pivem. Jinak by bylo doma "tóčo". Starat se aby děti měli podepsané ukoly, aby je někdo utěšil, že měli špatný sen. Chlapské kecy, že "si velký, musíš něco vydržet" si strčte za klobouk. Kdo zaplatí složenky, kdo oběhne schůze rodičů a domovníka? Kdo vám zalije doma kytky a vyperé smradlavé ponožky? A ještě vám s usměvavou tváří zalehne v 11 v noci do postele, abyste si užili jaký jste chlap. Kdo se stará aby doma byl toaleťák, aby se vaše prdélka mohla měkkce utřít? V porovnáním s tím jsou gumy na auto a výsledek fotbalu směšné. Nemyslím si, že by to muži měli težší, ale spíše naopak...

p.s. 8976 to nebylo mářeno na vás, i když to bylo vyskloňováno v druhém pádě :)

doplněno 04.05.10 13:06:

měkce * *zed*

8976*

jo, já to áž tak nechtěl zlehčovat...ale pak je to spíš o hledání pomoci někde jinde...hormony, přechod, stáří,beznaděj, nenaplněnost dalšího bytí...atd...

fidonet*

jj mě to bylo jasný, taky to bylo myšleno všeobecně na chlapy :)

babca*
hodnocení

0x

Jsem paní na vaší straně. To, že vás umazal čísi pes, by měl majitel zaplatit. Máš nevycválanýho čokla? Tak cáluj! To je jako když jdete po chodníku, máte světlý kabát a nějaký hovado schválně vjede do kaluže a pocáká vás. Ten samý vztek, to jsem se rozčílila za vás. A to, že se vás manžel nezastal také špatně. Co kdyby se to stalo jemu, byla byste na jeho straně, že ano. Před lidma se vás měl zastat, i když nemáte pravdu. Doma si může pindat co chce. Znám to z vlastní zkušenosti. Kdysi nás ze závisti udal soused, t.zn., že jsme s ním včetně mých rodičů nemluvili. Ovšem můj muž jako by stál mimo. Vždycky, když je viděl sám nahlas zdravil a před náma. Ta potupa! To se mne a mých rodičů velmi dotklo, že není na naší straně, když vlastně patří do naší rodiny. Brzo na to jsme se rozvedli, byl to vůl.

sonjaa
hodnocení

Úplně Vás chápu a děkuji za podporu.

lidus*
hodnocení

0x

Jsem na vozíku a včera na brněnské přehradě na mě skočil pes-prostě si dal přední packy na moje ramena-nádherný hnědý retrývr co nejspíš právě vylezl z vody a můj muž to komentoval slovy- no ty vypadáš a kdybys na něj nedělala opičky tak by si tě nevšímal, pak mě zavezl na Wc se trošku umýt protože když už si mě to psisko vybralo tak jsem si ho taky pohladila. Pokud vás pes jen umazal tak to není žádná hrůza ale chápu, že nezájem manžela štve ale ten můj se tvářil jako že pár facek bych měla dostat já a ne ten pes.

hop®

Ideální přístup od všech zúčastněných! A vlastně nikdo se nas*al, protože to všichni brali sportovně Jak Vy, tak Váš muž, tak i ten pesan! Ode mne bodík! *palec*;)

doplněno 04.05.10 21:15:

*NEnas*al...

sonjaa
hodnocení

No tak to je teda taky síla, chlapi neuznalí. Jenže co chcete dělat?

zajoch
hodnocení

0x

nechci se vyjadřovat k chování manžela,to nedokážu posoudit,co ho k tomu vedlo,ale jisté je,že pejsek Vám nechtěl ublížit,spíše se k Vám lísal a protože měl packy od bláta(což si málokterý pes uvědomí),ušpinil Vaše bělounké šortky, a určitě Vám nechtěl záměrně podrážet nohy-tomu nevěřím,chtělo by to možná trochu velkorysosti a větší nadhled,přeji pevné psychické zdraví

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Jako ne-divák ordinace v jakési zahradě jsem si přečetla všechno, co bylo řečeno. Ačkoliv je zde mnoho empatických a podpůrných duší, paní holt stále působí jako hysterka, fúrie a semetrika v jednom. Taková zahořklá baba. Doporučuji jí hodně sexu s někým novým (kdo ji bude chtít?), ať se stane snesitelnější osobností a manželovi přeji rychlé nohy při úprku k někomu, kdo bude doopravdy naslouchat tomu, co říká a bude mu oporou. Ubohý podpantoflák. Pěkný den.

Jen tak mimochodem - paní Sonjoo - partner by opravdu neměl souhlasit s partnerem jenom kvůli tomu, že jsou partneři. Naopak měl by vyjadřovat svoje názory, neurážlivě, ale rozhodně a měl by akceptovat názory vaše, měl by je střízlivě posuzovat a reagovat na ně. Takt vzniká princip komunikace mezi partnery typu - "Nesol tolik tu polévku, nemám rád slaný!" "Ale já mám ráda slaný a já jsem ji vařila!" Zde přichází tzv. kompromis - polévka se osolí jen tak akorát a paní si ji přisolí na talíři. Díky komunikaci budou oba dva partneři jíst polévku tak, jak ji mají rádi, protože se dohodli, jak to s tou solí bude. Vy si stále stěžujete na nedostatek komunikace - tak se naučte nejprve naslouchat lidem.

babca*
hodnocení

0x

Každá žena se vdává také hlavně proto, aby měla oporu, muž má svou ženu podporovat ve všem, být jí nápomocen a ona jemu. Každá svobodná nebo rozvedená žena to zná, má pocit, že jí ta opora chybí, a že si na ní každý dovolí. Když manžel tou oporou není, tak na co je?

fidonet*

babca *zed* na co je manžel? Takže když manželka je 100 kilová žena 182 cm a muž 52 kg a 168 cm, a není ji oporou ve smyslu sporů s cizími lidmi, tak je k ničemu? LOL a co vám říká slovo : LÁSKA?

arimas*

No jo ale to by tam ta laska nejdriv musela byt FIDO..:D

hele ale co maji spolecnyho kila s psychickou podporou *smich* nejak jsem ti v tomto prispevku neporozumela *hi*

arimas*

no tim ze se vdate oporu neziskate TO NENI NIC automatickeho ceho se dosahne tim ze si nekoho vemete..

brat by se lide meli az kdyz uz maji 100% vybudovany vztah od a do z... to znamena ze uz jsou si davno oporou a svadbou to jen zpeceti protoze manzelstvi neni nic jineho nez formalita aby se v pripade cehokoliv co se v manzelstvi prihodi.. (smrt nebo uraz a take hlavne potomci) jednoduseji resilo a vedelo se kdo je za co zodpovedny a na koho se maji urady obracet..

jinak manzelstvi neni v nicem rozdilne od partnerstvi lidi kteri se jeste nevzali .. pouze chybi papiry a zminovana formalita...

pokud mate oporu u sveho partnera pred svadbou budete ji mit i po svadbe.. jestli si nekoho bereme moc brzy a tudiz dotycneho ani nezname tak to uz je pak jina povidka :(

doplněno 13.05.10 17:31:

tohle byla odpoved pro BABCU

ukulele*
hodnocení

0x

Myslím si, že manžel by měl vždycký stát na straně své ženy a to i když nemá pravdu. Nebo to tak není, napište prosím svůj názor. To si děláte prd - l!? *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]