Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocit menecenosti?

Od: eliktor odpovědí: 8 změna:
Ahoj, nevim jaky ma byt predmet otazky, tak jsem napsal neco co me napadlo.
Posledni dobou mam nejaky pocit sve menecenosti, nebo jak to nazvat.
Je krize, ted do prace moc nechodim, takze mam plno casu na premysleni a to me boli.
Chtel bych vedet vas nazor na to, jestli nejsem k zahozeni nebo proste k nicemu.
Je mi 21, pracuju v trochu jinem odvetvi gastronomie (krize to ted trochu poklada), mam za sebou maturitu a dve prace. V soucasne pracuji pres rok a pul, vydelek mam promenlivy od 30-45 tis. cisteho (krome momentalni situace, to pobiram minimum).
Mam auto za usetrene penize (polovinu jsem si tedy pujcoval, ale pravidelne splacim a za chvili to budu mit z krku).
Bydlim v pronajmutem byte 1+1, docela peknem.
Jak posledni dobou premyslim, citim se nejak menecene. Mam pritelkyni. Hodne kvuli ni mam ty myslenky. Stale koukam po ostatnich muzich v mem veku nebo starsich, co delaji za praci, kam cestuji, co si porizuji, kolik vydelavaji, jak se chovaji, co delaji pro sve pritelkyne.
Stale nad tim premyslim a rikam si precejenom, sakra je mi 21, delam sice v gastronomii ale mam krasny plat, snazim se setrit, obcas si neco koupim ale penize mam, koupil jswm si vysnene auto (sice z poloviny na pujcku, ale i tak), jsem setrivy, mam super byt, snazim se byt dobrym partnerem.
Ale pak me prezenou myslenky toho, ze muzu delat neco lip. Snazim se vymyslet nejsky bussiness, v cem zacit vydelavat, snazim se zlepsit v plno vecech. Ale myslim si, ze to nestaci a ze postupem casu jsou preci lepsi lide, nez jsem ja a ze pritelkyne to pozna, a ze ja jsem jen obycejnej kluk.
Nevim jak to ani vyjadrit, co se mi v hlave deje. Pokud jste to nejak pobrali, zkuste mi na to neco prosim napsat. Nazor, radu, cokoliv.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Koníček Ti chybí, nějaké hobby, pro které i zapomeneš večeřet nebo jít spát. Pro něco se zapálit, něco vyrábět, tvořit, vymýšlet, vyrážet ven do hor, sportovat...Nebo něco k profesi. Doma si můžeš vyrábět čatní, pesto, džemy, ...

Věř tomu, že jsi na tom líp, jak většina vrstevníků.

dylin
hodnocení

2x
Já měl v 21 holou řiť, přítelkyni žádnou a o autě jsem snil. Bydlel jsem na koleji. Takže se neštourejte nudou na prditku a běžte si lepit třeba vystřihovánky z abíčka.

hodnocení

1x

Co by za to jiný dal, mít se jako ty. Neřeš hlouposti a užívej života. A také sport, výlety, zábava, kultura. Zatím, než ten blázinec okolo nás povolí, tak příroda.

hodnocení

1x

Chci vám poradit, abyste nesledoval jiné muže a hlavně se s nikým neporovnával. Žijte si svůj život podle svého, nezáleží, jestli má někdo lepší auto, větší plat, budte rád za to, co máte a netrapte se pro to, co nemáte. Uvidíte, že zase bude líp.

hodnocení

0x

Myslím si, že ten pocit je spíše obava, že by Vás přítelkyně mohla opustit, protože by jí mohlo v budoucnu vadit, že nevyděláváte dost. Problém je možná to, že se příliš porovnáváte s druhými. Začít nějaký byznys tak, aby dotyčný člověk nezkrachoval, není jednoduché. Je hodně úspěšných lidí, kterým se sice daří, ale za "cenu" minima volného času po mnoho let. Taky se např. x krát stalo, že někoho přítelkyně opustila právě proto, že neměl dostatek volného času. Pokud se Vám nebude dařit, ty nepříjemné myšlenky "uhasit" , tak byste mohl zkusit zajít k psychologovi, ab Vám poradil nějaké způsoby, jak je možné "přerušit" určité myšlenky.

Jsou ženy, které nechtějí nějakého "snobského" multimilionáře. Záleží ale samozřejmě dost na tom, jak to bere Vaše přítelkyně.

doplněno 30.10.20 12:37:

Je spousta žen, který chtějí "obyčejnýho" kluka. Život s multimilionáři je totiž pro mnohé něco jako život ve "zlaté kleci".

hodnocení

0x

Zdravím. Věřte si a zkuste zaměstnat myšlenky jiným směrech když o sobě začnete pochybovat. Fyzická práce je někdy ta nejlepší terapie. Jste mladý, máte ještě všechno před sebou, tak o sobě nepochybujte. A pokud máte strach z toho, že si Vaše přítelkyně najde někoho jiného, tak to pochybujete i o ní. Pokud jí na Vás záleží a má Vás ráda, pak se Vás bude držet. Pokud pro ni nebudete dost dobrý, pak si Vás nezaslouží. S nikým se nesrovnávejte, buďte sám sebou. Pokud by Vás tyto myšlenky ovládaly neustále a užíral byste se jimi dlouhodobě, pak by bylo dobré se svěřit do péče psychologovi (abyste si časem nezadělal třeba na horší problém - deprese).

sen
hodnocení

0x
V 21 letech si žiješ mnohem lépe než stejně staří vrstevníci, takže pokud jen nesníš a fakt chceš radu od starších, zkus si pro zahnání nudy třeba něco číst, nebo vymyslet lepší otázku. Máš asi ještě mladé rodiče, tak pokud nejsou milionáři, srovnej si jejich životní styl s tím svým a úroveň zhodnoť, zda nemáš přílišné ambice. Geny se nikdy nezapřou :)

hodnocení

0x

"Kde je ten pán s tím komplexem méněcennosti? Á, tady. Tak mám pro vás dobrou zprávu! Ve vašem případě to není komplex!"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]