Nejste přihlášen/a.
Momentálně vypomáháme rodině s hlídáním dětí. V rámci "pobytu u babičky" dostal vnuk krátký diktát o třech delších větách, ve kterých udělal 8 hrubých chyb !. A to nepočítám čárky. Vnuk není ani dementní, ani snad hloupý a pokud se dá ze slovního hodnocení (místo známek) vyčíst, tak prospívá hezky. Nedovedu si ale představit přechod na jinou, známkami hodnocenou školu. Dalo bv se to nějak porovnat? Diktát 27.10.
Cizí krávy ochutnaly zdraví kozý sýr, tím si zlepšily své zdraví, ale lépe si pochutnaly na jetely, který vysadily ženy na poly. Mě se líbí každý krvaví film. Těší mě sledovat krvavé filmy, protože jsem ještě malí.
Bohužel mi nejde scaner a tím Vás ochuzuji ještě o hlubší zážitek z úpravy a písma. Takto je to celkem milosrdné.
No z mého hlediska je Montessori vzdělávání zcela poplatné současnému ,,kultu žáka´´ žák je prostě bůh, když se mu to líbí, učí se, když ne neučí se. Stejně žalostný diktát je sice k vidění i na běžném typu škol, ale v tomto typu školy se tomu vůbec nedivím. Občas přijde na pohovor někdo z ,,absolventů´´ a to člověk teprve čučí, co z nich padá za perly - o psaném projevu nemluvíc-
Pane Rišánku, text diktátu je vymýšlel Vy? Co je to tam za blbosti!? Krávy nežerou sýr, jetel se nevysazuje. Možná jste tím kloučkovi domotal hlavu ještě víc.
Číst, číst a ještě jednou číst. Četbou si toho mnoho zapamatuje vizuálně a nebude muset příliš přemýšlet nad pravopisem. A třeba má chlapec nadání na matematiku. Nepíše se mi to lehce, ale můj vnuk, nyní v 6. třídě, postrádá jazykový cit. Udělal zkoušky do nějaké matematické třídy, tam je to super, ale v diktátech je to jen o něco lepší než to, co jste napsal...
Viděla jste někdy na poradně úkoly z fyziky? Taky naprosté bláboly. Kdo umí - dělá, kdo neumí - učí. A kdo je úplný trotl - píše učebnice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.