Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úroveň češtiny v 5. tiřídě Montessori?

Od: risanek® odpovědí: 17 změna:

Momentálně vypomáháme rodině s hlídáním dětí. V rámci "pobytu u babičky" dostal vnuk krátký diktát o třech delších větách, ve kterých udělal 8 hrubých chyb !. A to nepočítám čárky. Vnuk není ani dementní, ani snad hloupý a pokud se dá ze slovního hodnocení (místo známek) vyčíst, tak prospívá hezky. Nedovedu si ale představit přechod na jinou, známkami hodnocenou školu. Dalo bv se to nějak porovnat? Diktát 27.10.

Cizí krávy ochutnaly zdraví kozý sýr, tím si zlepšily své zdraví, ale lépe si pochutnaly na jetely, který vysadily ženy na poly. Mě se líbí každý krvaví film. Těší mě sledovat krvavé filmy, protože jsem ještě malí.

Bohužel mi nejde scaner a tím Vás ochuzuji ještě o hlubší zážitek z úpravy a písma. Takto je to celkem milosrdné.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Možná není dementní, ale hloupý ano.

hodnocení

6x

No, to je typ školy, kam dávají rodiče děti za účelem chválení. Ale to je snad vpořádku, ne? Chválí ho tam, že?

Naprosto výstižná a pravdivá odpověď.

pb®
hodnocení

5x
Není Montessori náhodou ten typ školy, který neuznává dril a papouškování, ale děti se učí tehdy, kdy sami chtějí?
hmm

... děti sami :-D

pb®
No jo, já měla s dětmi problém vždy, ale zas vím, že ližiny se píší správně s i a dokonce i proč.

hodnocení

3x

No z mého hlediska je Montessori vzdělávání zcela poplatné současnému ,,kultu žáka´´ žák je prostě bůh, když se mu to líbí, učí se, když ne neučí se. Stejně žalostný diktát je sice k vidění i na běžném typu škol, ale v tomto typu školy se tomu vůbec nedivím. Občas přijde na pohovor někdo z ,,absolventů´´ a to člověk teprve čučí, co z nich padá za perly - o psaném projevu nemluvíc-

hodnocení

3x

Pane Rišánku, text diktátu je vymýšlel Vy? Co je to tam za blbosti!? Krávy nežerou sýr, jetel se nevysazuje. Možná jste tím kloučkovi domotal hlavu ještě víc.

Číst, číst a ještě jednou číst. Četbou si toho mnoho zapamatuje vizuálně a nebude muset příliš přemýšlet nad pravopisem. A třeba má chlapec nadání na matematiku. Nepíše se mi to lehce, ale můj vnuk, nyní v 6. třídě, postrádá jazykový cit. Udělal zkoušky do nějaké matematické třídy, tam je to super, ale v diktátech je to jen o něco lepší než to, co jste napsal...

Viděla jste někdy na poradně úkoly z fyziky? Taky naprosté bláboly. Kdo umí - dělá, kdo neumí - učí. A kdo je úplný trotl - píše učebnice.

Ra252 - ne, fyziku zde vůbec neotevírám. Ty krávy bych ještě brala. Je to trochu dada, k tomu mají děti celkem blízko. Možná někdy někoho i napadla moderní pohádka na toto téma. Ale na vysazování mrkve nebo jetele jsem opravdu alergická.

hodnocení

2x
U nás, na severu,by za osm chyb v páté třídě dostal pětku. Jsou to opravdu závažné chyby.

liska5
hodnocení

0x

Tohle dovedou napsat i středoškoláci.

liska5

To není o inteligenci.

Tohle je především neprocvičené učivo.

Pardon, ale jako napsat "na poly"...

No když jetely, tak na poly, ne? To přece jde k sobě, třeba je tam tvrdá půda... *smich*

liska5

Je mu 10, možná ani neví, co je jetel.

Autor zase neví, že jetel se nesází, nýbrž seje.

krtek6

stemp: no jako kdyby to bylo v zimě, tak ta půda může být tvrdá takže "Y"*smich* ale kdo má vědět za jakýho počasí, že

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]