Ahojte. Dotaz. Dostanu žadanku na odběr covid. Ok, když vyjde pozitivní - co se děje pak? Tedy - co vše v zadance praktik vyplňuje? Izolace je tedy jak jsem už z naší debilni vlády pochopil dobrovolná - já se teda izolovat min.na 10 dní hodlán, nejsem hovado. Ale,co se děje pak,jak to trasujou, když si koupím simku,nebudou tam žádný kontakty,jak to funguje? Já se s nikým nestýkam,poslední měsíce jen já a přítelkyně jsme doma,nákup,procházka,doma. Neb přitelka má deprese,jsem trvale s ní. Do práce nechodím. Zajímá mne - obvolava hygiena rodinu? S tou se dlouhá léta nestýkam a ani nestojím aby je kdokoli kontaktoval. Navíc já jsem Praha,rodina jižní Morava. Jak to funguje? Chodí kontroly jak při nemocenské? Laziti po venku nehodlám,ale chci uvést z osobních důvodu jinou adresu než jsem Udělal to tak někdo už? Prosím vás a zadní anti kovidi a antirouškaři a už vůbec ne ti co budou poučovat to ne ne prosím vy nepište. Jen jasně a konstruktivně. Co se prostě děje - chápu že mi na uvedený tel.zavola hygiena. A dál? Řeknou mi jen buďte doma a hotovo? Nejsem blb abych lezl ven,nakoupino mám,jen chci vědět co to po pozitivních vysledcích obnáší. Řekne někdo? Bez vrypů,pouček,traparen. ...prostě v bodech co se děje a co ne. Jirka dík
Pozitivní výsledek testu - buď volá hygiena anebo vyplníte samotrasovaci dotazník (hygiena zavolá také, ale hovor je krátký). Dotazník - vaše základní údaje, adresa praktického lékaře s kontaktem, pracoviště ( u vás nic), možné rizikové kontakty v posledních 5 dnech ( nad 15 minut a nějaká vzdálenost), váš zdravotní stav. Všechno. Nic víc v dotazníku není. Pokud nevyplnite online, zavolají si z hygieny a budete vést docela dlouhý hovor. Rodinné příslušníky, které jste nenavštívil, nikoho nezajímají. Adresu uveďte tu, kde fyzicky bydlíte. doplněno 28.10.20 17:54: Pokud jste rizikové kontakty neměl, tak také nic.
hribek
Proč adresu fyzicky kde bydlím? Tedy pobyvam? Bohužel musím uvést jinou adresu. Tzv.kde se nevyskytuji. Chtějí pravou adresu kde bydlíte jen proto kdyby vás vezla sanitka? Odvézt a přivézt se mohu nechat kamkoli ne?
ra20z*
Budou chtít adresu kde budete v izolaci a odkážou vás na internetové stránky kde je napsáno co můžete a nemůžete dělat.
Asi takhle . Před týdnem bolest hlavy , teploty . Ráno jsem zavolal doktorovy , ten se mě zeptal na příznaky , doporučil léky (paralen , ibuprofen) . Zeptal se mě zda v mém okolí to někdo má s tím že mě bude kontaktovat hygiena. Na testy mě neposlal , nikdo mě nekontaktoval z hygieny . V principu už jak bylo v médiích řečeno šíří se to komunitně , hygiena má asi jiné starosti .
Můj soused (horník pracující v Karviné)byl pozitivně testován na covid,jeho manželka nám volala,jenže jejich syn se kamarádi s mým synem a dva dny před info u nás přespal,po poradě s mou obvodní lékařkou jsem volal na hygienu co mám dělat,jejich reakce-nedělejte nic,neřešte to,vzali si mou adresu a telefon,už je to asi pět měsíců a žádný zájem ze strany hygieny,mimochodem žádné kontakty nechtěli ani od pozitivního souseda,to je moje zkušenost s hygienou.Samozřejmě jsem šel za čtrnáct dní na testy(celá rodina)-negativní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.