Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teploty a nateklý řitní otvor - koronavirus

Od: fleex odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

od pondělí mám zvýšené teploty, řídkou stolici, nemůžou se pořádně vyprázdnit a mám nateklý řitní otvor zevnitř, jen jeho půlku teda a od úterý to začalo bolet.

Ihned v pondělí jsem volal obvoďačce, vzala to sestra, zduraznil jsem ji, že mám teplotu ale i řídkou stolici. A ona se mě zeptala jestli jsem přišel do kontaktu s nakaženou osobou, ať si dám karanténu a kdyby se to do konce týdne nezlepšilo, tak se mám ozvat a pošle mě na testy? Jako WTF?

Takže ji budu zítra volat a co ji mám říct? Já ji narovinu řeknu, že mám tyhle problémy ale rozhodně chci aby mě vyšetřili nebo minimálně mi na to něco dali. Tohle je neskutečný. Kdyby to nebyla kráva tak od uterý asi tak netrpím.

Mám teploty 37,5, který mi Nimesil srazí na 36,3 v pohodě. Žaludek mám jak na vodě, nemám na jídlo chuť. Ale čich, ani chuť jsem neztratil. Bolest hlavy nemám. Zpočátku od neděle jsem cítil trochu bolest kloubů u koleni. Viděl bych to na střevní chřipku. Za 1) jsem student a opravdu nikam nechodím, takže bych to prakticky neměl kde chytit. A za 2) jsem dal sušené rajčata z lidlu do rizota, asi tak 5 dní po datu spotřeby. Nevím, jestli by to udělalo takovou paseku, ale to je jediná závadná věc o které vím, že jsem jedl.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je potřeba si něco brát hlavně proti průjmu, živočišné uhlí, Smectu, Endiaron, Reasec, atd..uvařte si hořký čaj a průběžně pomalu upíjejte, abyste se zavodnil. Srážejte zvýšenou teplotu, k jídlu jen dietu, např. nějaké starší pečivo, musíte to vyležet. Vypadá to na nějakou střevní chřipku, ale chce to pár dní.

Pokud průjem přejde, podrážděný konečník se dá do pořádku. Pokud budou problémy přetrvávat, zavolejte lékařce..

hodnocení

2x

Nejsem lékař, neznám Vás, diagnozu po telefonu, ani emailem lékaři nedělají.

Jen si dovoím sepsat, co vím. Měl jsem Covid.

Zpočátku od neděle jsem cítil trochu bolest kloubů u koleni...Ale čich, ani chuť jsem neztratil. Bolest hlavy nemám...

Tyto příznaky jsem měl i já.

Na pokoji se mnou leželi dva, měli problém se žaludkem i s vyprazňováním, jako Vy.

Co je Vám, zdali po rajčatech, to opravdu nevím.

opplo*
hodnocení

2x
Mě jednu noc chytla zimnice, lehká bolest hlavy, silný průjem, horečka až 39... Za 3 dny už nic. Doktor se mě v telefonu taky zeptal, jestli jsem byl v kontaktu a ať si dám černý uhlí atd. A ať přijdu až se budu cítit zdraví... Takto to funguje asi všude.

jenda2*
hodnocení

1x

Dříve se se zdravotními problémy chodilo k lékaři. Dnes na internet. Tak to je síla !

hodnocení

0x
Zdravím.

Podobné příznaky jsem měla cca před necelými dvěma měsíci.
Průjem ( nateklý konečník), zánět spojivek a bolesti kloubů.
Vařila jsem si silný, morkový vývar se zeleninou - mírný var, cca 5-6 hodin.
Pila jsem hodně vody a bylinkových čajů a brala Endiaron.
Trvalo to 14 dní.
Nebylo mi hej :(
Dle lékaře - Koronavirus.

hodnocení

0x
Žaludek na vodě může být z Nimesilu. Mě je z něho také zle.
Jestli chcete na test, musíte jí nalhat covidové příznaky..
fleex
hodnocení

Já jsem sestře zdůraznil, že ano, mám zvýšenou teplotu ale také mám průjem a nemohu se vyprázdnit. Ona to automaticky brala, dejte si karanténu a chovejte se jako kdyby jste měl koronavirus.

Já čekal, že mi napíše nějaké antibiotika a jsem z toho velmi rozčílen, protože jsem se mohl od pondělí léčet a nemusel teď trpět. Pokud mě pošle na testy tak tam půjdu, ale lhát ji nebo tam jít dobrovolně to se mi nechce.

pb®
Antibiotika na průjem ani Covid nepomohou, pouze na bakteriální infekci.

senior
hodnocení

0x

Proč šílíte, copak se na průjem dávají antibiotika?

Pijte teplé nápoje - bylinkové čaje, černý čaj, vařte si česnečku a jiné polévky /vývary, vařenou mrkev a rýži/. Suchary, piškoty, ležte, odpočívejte.

Rajčata mohla být zkvašená. Ale to spíš v teplém období.

Ale také tipuji na střevní chřipku.

I kdyby to coronavirus, proč chodit s průjmem někam do fronty.

To, jestli jste mě virus se stejně pozná až po vytvoření protilátek a to je 7-14 po infekci.

Jestliže nemáte suchý, dráždivý kašel a teplotu nad 38 stupňů, tak to covid vůbec nemusí být.

Ano, zadek při průjmu trpí, ale to snad vydržíte, ne? Je odřený, tak se neutírejte papírem, ale jen lehkou spršku. a lehké vysišení jemnou látkou.

liska5
hodnocení

0x

Můj vnuk/14/ měl začátkem září jen teplotu a průjem. Přes týden to trvalo.¨Vím jen, že bral Hylak Forte.. Pak se zjistilo testem, že to byl covid.

hodnocení

0x

Dobrý den, podle Vašich příznaků bych tipovala na střevní chřipku a jako komplikace zánět hemoroidu - to může způsobit bolesti a pocit nateklého konečníku. Pokud nemáte hemoroidy, může se ve sliznici konečníku udělat trlinka - fissura, která působí nepříjemné bolesti při vyprázdnění. Zkusila bych Endiaron + dietu - suchý rohlík či suchary, čaj -radši neslazený. Po zklidnění průjmu pokud budou trvat potíže a bolesti konečníku bych se objednala na vyšetření v chirurgické ambulanci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]