Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už si nevím rady s kolegyní. Je o 30 let mladší než já, a je na mne drzá. Pracujeme v kanceláři jako invalidní důchodkyně. Ze začátku jsme si docela rozuměly, já jsem se jí snažila jak jsem mohla pomáhat (je po mrtvici a tvrdí, že má jen půlku mozku, ale to jsou podle mne výmluvy, protože když něco chce, funguje dobře), snažila jsem se s ní i spřátelit, vzala jsem ji do divadla, na výlet... Když byla nemocná, psala jsem jí, i jsem se snažila vyřešit nákup, protože bydlí sama, ale pak když jsem byla nemocná já, ani mi neposlala blbou SMS jak se mám. Před šéfem se přetvařuje, je miloučká, až servilní, ale jakmile se za šéfem zavřou dveře, tak na mne "štěká", je neskutečně drzá.Včera jsme se pohádaly, protože mi vyčetla, že nejsem v práci v pátek, ale já si to po dohodě se šéfem napracovávám... Přitom ona v poslední době chodí pozdě a odchází dřív, neustále se na něco vymlouvá, buď jí bolí hlava, nebo si musí něco vyřídit. Opravdu už nevím co s ní, máme v kanceláři dusno, a mě z toho není vůbec dobře. Děkuji za názory.
Problém je taky ten, že pije jen kafe a kouří, nejí ani nepije žádné tekutiny, takže je pak hrozně protivná. Už jí to říkal i šéf, že se ničí, já se jí snažila motivovat, aby si nosila svačiny a pila alespoň ke kávě minerálky, ale vydržela to vždy maximálně dva dny. Nechápe, že jí lítá hladina cukru v krvi a ovlivňuje to její náladu tak, že to my pak se šéfem odskáčeme...
Je vidět, že vaše vstřícnost nepřinesla ovoce.
Tedy se chovat jako ke kolegyni a ne k rodinnému příslušníkovi. Žádná lítost, řešit pouze pracovní věci, nepouštět se do soukromých věcí.
Čím méně jí dáte informací, tím lépe pro Vás.
Buďte korektní, slušná, ale odsaď pocaď.
Najděte si kamarádku a přítelkyni přibližně stejného věku.
Pokud se kolegyni něco nelíbí, odkažte ji na nadřízeného, nic jí nevysvětlujte, ona si podřeže větev sama pod sebou.
Žádné - co budeš dělat o víkendu, nebo nadávat na politiku, pouze a pouze téma práce. Uvidíte, snad se kolegyně zklidní a vzduch pročistí.
A musíte spolu mluvit? Jsou v té kanceláři i jiní zaměstnanci? Jak s ní vychází oni? Já být Vámi, tak omezím komunikaci jen na tu, co se týká práce. Vždyť s ní nemusíte kamarádit. Na její výpady prostě neodpovídejte, nebo pokývejte hlavou a řekněte, že má pravdu a dál si to dělejte podle svého, jakoby neexistovala. Jde to. Věřte mi to. Když to dokážete, za chvíli ji to přestane bavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.