Nejste přihlášen/a.
Dopravy, které mi šly do Zásilkovny:
- to Czech Republic via AliExpress Standard Shipping/do České republiky prostřednictvím AliExpress Standard Shipping
- to Czech Republic via Cainiao Super Economy Global/do České republiky prostřednictvím Cainiao Super Economy Global
Takže to rozhodně není pod jedním názvem a věřím, že jich bude více...
Ano, znám to také. Vždy jsem dostala upozornění :
Vážený zákazníku mezinárodní doručovací služby Meest!
Tuto zprávu jste obdržel, protože jste zadal objednávku v jednom z čínských internetových obchodů.
Vaše zásilka z Číny RO466479530EE byla úspěšně doručena do Evropy na sklad třídění.
Meest doručí zásilku za pár dní Česká republika.
Očekávejte doručení odeslání našemu místnímu partnerovi Zásilkovna v Česká republika.
Očekávejte více informací s podrobnostmi o sledování a přepravě vaši zásilky.
Pak mi přišel další email s konkrétním časem a dokonce i jménem řidiče, kterého jsem mohla telefonicky kontaktovat. Já jela ten den na houby, tak jsem se s ním domluvila, že nechám branku otevřenou a on mi to dá do altánu. To také udělal. Ale on už mi takovou zásilku vezl po několikáté, tak už se známe. Ale vždy mi to doručí až domů. Nikdy jsem nemusela nikam jezdit. Je mi divné, že Vy byste si pro balíček musel osobně někam jinam. Já už jsem na tohle zvyklá a fakt jsem nikdy nikam nemusela.
Vaši zásilku č. 08875918648 od odesílatele Zásilkovna s.r.o. Vám doručíme dnes v čase...
Pokud máte na tento čas jiné plány, dejte to prosím vědět našemu řidiči.
Tím je pan Lehman, tel. číslo 608181788.
Zásilku si také můžete přesměrovat do výdejního místa Geis Point.
Pro přesměrování budete potřebovat PIN: 6476
Dovolujeme si Vás informovat, že z důvodu zabránění šíření koronaviru jsme upravili proces doručování následujícím způsobem: Podpis potvrzující převzetí zásilky byl dočasně nahrazen zaznamenáním jména a příjmení příjemce a ověřením posledních třech čísel občanského průkazu nebo cestovního dokladu. Podrobné informace o doručování najdete ZDE
Děkujeme za důvěru,
DPD CZ s.r.o. (dříve Geis Parcel CZ s.r.o.)
Tohle je ten druhý email. Já být Vámi tak počkám, určitě Vám to přivezou až domů jako mně. nikdy jsem nikam nemusela a to mi přivelz balíček tím velkým autem a museli jsme se oba smát, protože tam byly dva gumičkové náramky, prostě váha asi 3 gramy.
A pozor, napřed dostanete vyrozumění že balíček převzali a pak asi za 4 dny jsem dostala druhý email, že mi balíček ten den přivezou. Tak vyčkejte. Já jich v poslední době takto už dostala několik a jsou spolehlivější, než Česká pošta.
Hm, to je divné. Mně to teda už poněkolikáté přivezl ten samý řidič, tak nevím. Ale schválně se ho příště zeptám, jestli o tom něco náhodou neví. Já jsem byla také poprvé hodně překvapená. A v minulé době se mi vlastně dvakrát stalo, že mi to opravdu přišlo do jedné ze zásilkoven v našem městě a musela jsem tam osobně. Ale to už je rok a přišlo mi upozornění pouze z té zásilkovny. Nebyla jsem ionformované stejně, jako v tomto případě.
Tak dnes ráno opět upozornění od zásilkovny, že převzali balíček a že ho budou v nejbližších dnech doručovat. Ale budou doručovat na mou adresu. Je to tam výslovně napsané. Pořád mi leží v hlavě, proč Vám to posílají do té zásilkovny a musíte si pro dojet.
Dobrý den,
čínské internetové tržiště jako je například AliExpress, GearBest nebo Joybuy (odesílatel MyMeest.pl) nás informovalo o Vaší objednávce číslo RO471304332EE, která bude zpracována společností Zásilkovna.cz. Nyní čekáme na dodánízásilky od odesilatele a následně je předáme smluvnímu přepravci pro doručení na Vaši adresu:
A u toho Vašeho upozornění je napsáno, že podle instrukcí... doručí na tu zásilkovnu. Já bych se pokusila zjistit, kdo jim teda ty instrukce dal a proč.
Objednávám dost, ale o Zásilkovně nevím. Spíš jsem si všiml, že se u zboží objevují sklady Francie, Španělsko, Německo, Polsko.
Pěkná sluchátka (přes 25 dolarů) z Francie doprava zdarma. Španělsko stejná cena ale, doprava 9 dolarů. Za 2 dny i doprava z Francie 9 dolarů. Narazil jsem jiné zboží kde to bylo obráceně. Pokud zvolím Čínu, vesměs cena nižší, ale plus doprava.
Taky nevím kdo z Francie sluchátka dodal. Doma byly do týdne. Na štítku není ani odesílatel. Ležely na schodech. To u nás dělá pošta, ale někdy asi i PPL. Na balíčku nebylo Bez cla, což je určitě u všech zásilek z Číny.
Ovšem nechápu proč z Polska nejde objednat.
Asi jak co, mě jde z Polska několik balíčků, no a někdy musím do zásilkovny a někdy mi to přiveze pošta.
Z jiného obchodu byl taky sklad v Polsku a bylo to doma brzo. Myslím že to vozí DPL, nikoliv pošta. Ještě jsem nezkoušel aplikaci Aliexpress pod VPN a zvolit jinou lokalitu.
3d tiskárnu jsem objednal v sobotu a v pondělí přijela z Německého skladu. Z Polska mi balíčky chodí někdy za týden nebo dva a nikdy nejsou k dispozici trasovací data.
stalo se mi to už dvakrát a teď mám email potřetí, zásilkovna je 12 km od mého města, v obchodě se zdravou výživou který bude kvůli noputovému stavu bůphvíjak dlouho uzavřen...
je nutná psát o nevyhovující dopravě číňanům-prodejcům a dávat jim NEVYHOVUJÍCÍ hodnocení
Už tam mám druhou, hned po vyzvednutí chci zjistit, co je to za dopravu a už ji nikdy nezvolit. Určitě za dopravu vždycky platím.
Aha, tak to já nikdy způsob dopravy nevolím sama. To nechávám na prodejci, jakým způsobem to pošle. Má mou adresu a tam to má doručit. A v tom velkém množství objednávek ketré dělám, se mi stalo jenom asi dvakrát-třikrát a to bylo vloni před vánoci, kdy jsem si pro balíčky musela do zásilkovny. Od té doby ne. Ale já nakupuji jenom u AliExpress. Ale teď jsem si uvědomila, že dříve bylo možné skoro všechno najít bez placení poštovného a to se v této době změnilo a skoro všichni prodejci mají už přidané poštovné. Je to málo, mezi jedním až třemi dolary a schválně se podívám, kolik jsem vlastně zaplatila to poštovné u toho balíčku, co mi teď přivezou. Kvůli tomu coronaviru v Číně změnili způsob dopravy skoro všichni. Ale podle mne neměli na výběr, museli se přizpůsobit systému. Ale také jsem si všimla, že někdy to přijde naopak o dost dříve než předtím.
na aliexpressuje vše dražší a dražší a u v většiny polůožek je i pár dolarů za dopravu, jinak je to takalkulováno v ceně...osobně se domnívám že se nákup některých položek přestává vyplácet, i vzhledem k riziku, že to zadrží celní pošta
Od kdy Zásilkovna doručuje zásilky až domů na adresu adresáta? Až doposud jsem měl za to, že Zásilkovna má pouze výdejní místa a na adresu nedoručuje. Jinak mne zásilky z AliExpress doručuje česká pošta a zrovna dnes mi jednu doručili. S českou poštou nemám žádné problémy i když v internetu je na nich plno stížnosti.
Tak ono spíš jde o to, že jednou to přijde z Ali. poštou a jindy to přijde k vyzvednutí do Zásilkovny
Jak vidíte, tak AliExpress přes zásilkovnu doručí až domů. Myslím, že jsem dodala dost pravdivých informací. Svou adresu jsem samozřejmě vymazala, snad byste nechtěl, abych ji zde zveřejňovala. Asi objednáváte hodně málo, tak jste se s tím ještě nesetkal.
suzymon: Z toho co jsi tu dodala 26.10.20 18:59 vyplývá, že přímo Zásilkovna to až domů nedoručuje, ale asi to předává dále DPD k doručení na adresu adresáta. Ta zpráva o doručení zásilky kterou jsi tu uvedla není přímo od Zásilkovny ale od DPD CZ s.r.o. Minulý měsíc mi DPD jednu zásilku z AliExpress doručilo, ale jestli to šlo přes zásilkovnu to nevím. Žádná zpráva o doručení zásilky mi před tím nepřišla, ale těsně před doručením mi telefonoval řidič jestli jsem doma, že mi bude doručovat zásilku. Z AliExpress neobjednávám věci ve velkém abych to pak prodával dalším lidém, protože nejsem žáden překupník a nemám na to ani ŽL. Objednávám tam pouze občas věci pro vlastní potřebu, ale myslím, že za asi 3 roky jsem odtamtud toho objednal už dost.
Rk 22, tak to je jasné, že sama "zásilkovna"nic až domů nedoveze, ale je to nový systém přepravy zásilek i ze zahraničí a mají smlouvu s některými přepravci. Proto jsem odpovídala a dala sem odkaz, neboť jsem dostala email stejného zněnía původu, jako "clayman". A "clayman"se ptal, jestli to někdo známe. A samozřejmě, že jsem byla upozorněna zásilkovnou.
Dobrý den,
čínské internetové tržiště jako je například AliExpress, GearBest nebo Joybuy (odesílatel MyMeest.pl) nás informovalo o Vaší objednávce číslo RO471304332EE, která bude zpracována společností "Zásilkovna".cz. Nyní čekáme na dodánízásilky od odesilatele a následně je předáme smluvnímu přepravci pro doručení na Vaši adresu:
S pozdravem,
Tým Zásilkovny
Web: www.zasilkovna.cz
Zásilkovna.cz – nezávislý zprostředkovatel výdeje zásilek pro e-shopy !
Tak snad takto tomu porozumíte lépe.
suzymon: Pokud ty zásilky z Číny Zásilkovna předává jinému dopravci na doručení na adresu tak to by mi nevadilo, ale pokud bych si měl pro zásilku jet někde na jejích výdejní místo tak by mi to už vadilo. Na čem záleží jestli ta zásilka zůstane na výdejním místě Zásilkovny k vyzvednuti a nebo jestli ji předají dál jinému přepravci k doručení na adresu to se asi nedá zjistit.
Tak já mám už třetí zásilku na cestě do jináho města, vzdáleného 12 km...Budu to řešit formou reklamace, prodejci jsem přeposlal část emailu s adresou výdejny a upozornil že nejde o adresu uvedenou v objednývce...zásilkovna odmítá přesměřovat zásilku, která je na cestě, do jiného výdejného místa, například do města kde pracuji a kde to mám přes ulici. Za doručení na mojí adresu požaduje 115 Kč. Tak buď to číňan zacáluje nebo to budu řeši jako vratku a žádat zpět penéze, mezitím si to obejdnám jinde.
pokud je někdo v podobné situaci, doporučuji sdělit zpětnou vazbu také zásilkovně, která se hrne do podobného podnikání a přitom k tomu nemá podmínky...
xenofob: Ano, když se to bude reklamovat tak se těm Číňanům dá najevo, že s takovým zasíláním na výdejní místo a ne na adresu nesouhlasíme a příště si na to možná budou dávat pozor. Jen aby to nakonec nedopadlo tak, že ti AliExpress odmítne spor uznat a nevrátí ti peníze a Číňan pak bude vysmátý, že se mu nevyzvednutá zásilka za kterou dostal zaplacené vrátí zpět.
Pokud se objednává zboží z českého obchodu s doručením do Zásilkovny tak je tam možnost si vybrat do kterého výdejního místa to má být doručené a to samé by snad mělo být u zásilek z Číny pokud je zasílají na Zásilkovnu.
Xenofob, s tím, že nepřevezmete zásilku si moc nezahrávejte, protože Vám systém AliExpressu neuzná spor a budete "namydlený". Nezapomeňte ne to, že je všechno trasované a tudíž bude jasné, že zásilka dorazila a byla k Vaší dispozici na určitém místě a po určitou dobu a na to jste byl upozorněn emailem a máte to napsáno i přímo v trasování zásilky u konkrétní objednávky. To, že jste si si ji nevyzvedl, není chyba obchodníka, ale Vaše. Tudíž peníze zpátky nedostanete. Prostě si budeme muset zvykat na nová pravidla a systém, který se změnil. Takže je na každém, jestli si zvykne, nebo ne. Pokud ne, tak raději neobjednávejte. Myslet si, že kvůli několika nespokojeným Čechům, takový kolos, který má denně milionové objednávky z celého světa měnit svá pravidla, je hodně naivní. Stalo se mi zpočátku coronavirové krize u nás, že mi pošta balíček nedoručila a ani nedala do schránku výzvu k vyzvednutí na poště. Prý neměli lidi. Tak mi to nakonec na poště vysvětlili. Já jsem přehlédla ve sledování zásilky, že je už na naší poště a že je tam několikadenní limit k vyzvednutí. Bohužel jsem to zjistila druhý den, kdy to pošta odeslala zpět obchodníkovi a nedalo se to zastavit a vrátit. Telefonovali jsme na poště do Prahy a ti řekli, že už je to v Belgii. Otevřela jsem teda spor s tím, že jsem balíček nedostala a že byl vrácen poštou. AliExpress mi stížnost neuznal a doslova mi napsali, že obchodník není v tomto případě zodpovědný a neudělal žádnou chybu, že jsem byla upozorněná a balíček nevyzvedla. Už jsem se smířila s tím, že peníze zpátky nedostanu, ale zkusila jsem jim vysvětlit jak se to odehrálo podle pravdy, ale moc jsem v úspěch nedoufala. No ale nakonec mi to systém uznal, bylo to opravdu na začátku té coronavirové krize a tak mi nakonec peníze vrátili. Ale když se nad tím zamyslíte, tak přece nemůže být opravdu obchodník zodpovědný za to, že příjemce balíček úmyslně nevyzvedne. Kdyby tohle bylo možné dělat, muselo by to být "zakotvené" v pravidlech systému a využívalo by to statisíce lidí třeba jenom kvůli tomu, že už by zboží jednoduše nechtěli, protože si to rozmysleli. Tak kdopak by asi platil náklady na přepravu toho obrovského množství zboží sem a tam?
A ještě dodám, že tenkrát jsem měla štěstí, protože jsem mohla prokázat, že balíček nebyl doručen z důvodu "vyšší moci". Já jsem to naštěstí měla napsáno v trasování zásilky u Č. pošty a mohla jsem to doložit do mé stížnosti. Ale to byla opravdu ta doba, kdy ta pošta nefungovala kvůli coronavirové krizi. Ale ta "vyšší moc" se nevztahuje na to, že Vy si balíček nevyzvednete v dnešní době, kdy už zase všechno funguje.
suzymon: Vidím, že se asi příliš snažíš zastávat prodejců na AliExpress, tak jako by jsi byla nějakou jejích placenou obhájkyní. Předpokládám, že asi všichni si objednáváme zboží z AliExpress s doručením na adresu a ne na nějaké výdejní místo např. Zásilkovny a proto by ty zásilky na tu adresu doručené být měly a ne, že se to doručí na výdejní místo Zásilkovny kde si to kupující musí jít vyzvednout. V takovým případě by AliExpress reklamaci (spor) uznat měl a měl by vrátit alespoň náklady na cestu do té Zásilkovny a zpět. Obchodník by měl být odpovědný za to na jakou adresu zboží zašle a pokud mu to přepravce doručí jinam, např. na výdejní místo Zásilkovny kde by si to pak adresát měl jít vyzvednout tak ať to ten obchodník u dopravce reklamuje. Nevím, ale příliš se mi nechce věřit, že by čínský obchodník nevěděl jak a kde bude zásilka doručená a nemohl to nijak ovlivnit. Ne všechno tak jak tvrdíš je trasované až do konce po doručení zásilky. U naprosté většiny zásilek z Číny to trasování které je na AliExpress končí tím, že zásilka byla odeslána do země určení a když se zadá číslo zásilky do sledování zásilek na stránkách české pošty tak to vypiše, že zásilka není v evidenci nebo, že tento druh zásilek pošta nesleduje. Povinnosti kupujícího není sledovat kde se zásilka nachází nebo jestli už někde není uložená k vyzvednuti. Tvrdit, že bychom si měli zvyknout na zasílání zásilek z Číny někde na nějaké výdejní místo a pokud se to někomu nelíbí tak ať z Číny nic neobjednává mi připadá být dost hodně naivní. Já naštěstí takové problémy prozatím řešit nemusím, protože mi vše z Číny až na jednu zásilku kterou mi doručilo DPD doručuje bezproblémově česká pošta a nemám s tím problémy ani nyní v době koronavirové. Co se vejde do schránky tak mi to tam vhodí a co se tam nevejde tak mi doručovatelka zazvoní u dveří a předá mi to osobně.
Myslím, že už za nedlouho takové záležitosti bude zbytečné řešit když se někdy v příštím roce začne platit u všeho ze zemi mímo EU DPH a tím se už nákupy z Číny příliš nevyplatí.
rk22, když myslíte, tak si to myslete. Napsala jsem co mám za zkušenosti já a jak se na to dívám já. Nelíbí se Vám to, dobře. Vždyť mně je to přece jedno. Já jsem pouze upozornila rádce "xenofob" na to, co by se mu mohlo stát. A jestli se tou radou bude řídit, nebo ne, je na něm. Já škodná nebudu a ani nejsem placený agent AliExpressu
. Ale když máte ten pocit, nedá se nic dělat.
suzymon: Já jsem napsal svůj názor na to jak to vidím z mého pohledu a nikomu ho nevnucuji. Jestli se ti to nelíbí nebo tě uráží to, že si dovoli tu někdo napsat trohu jiný názor než ho máš ty tak mne je to také jedno. Nikomu jeho názory neberu, ale to neznamená, že bych na něco nemohl mít svůj vlastní názor.
Tohle mám pravidelně,bydlím na vesnici.Buďte v klidu.Přebere zásilkovna a poté předá DHL.Já jsem dokonce radši.
Kdo má přes zásilkovnu, má velké štěstí... já čekám na poštu 4 dny cesta do ČR, 17 dnů po čr a stále není doma
2020-11-08 02:09 Delivering - Arrived at destination country
2020-11-07 22:00 Departed country of origin
2020-11-05 13:36 Shipment accepted by airline
2020-11-05 05:09 Shipment left country of origin warehouse
2020-11-04 16:49 Shipment at country of origin warehouse
2020-11-04 16:19 Shipment dispatched
Schválně jsem se kouknul, jak jsem na tom. Já mám zásilku u ČP od 30.10. a je to totální prkotina, takže žádné proclení. No snad dojde
A já koukám jak se čeští podnikatelé pakují. A to jsou dokonce tak milosrdný, že dávají 50% slevy
Tohle všichni co nakupujeme u AliExpress už dobře známe. Bohužel si pořád ještě mnoho lidí myslí, že nakupovat u nás je nějaká výhoda a že tady prodejci nelžou a jsou poctiví a že je Číňan okrade. Já jsem si nedávno kupovala v Číně ten HDMI rozbočovač a ještě k tomu jeden HDMI kabel. Už to mám doma a přišlo mi opravdu velmi kvalitní zboží. Takový kabel je tady za sedm stovek plus poštovné a já ho mám 150 korun a poštovné zdarma. A ten rozbočovač je také top kvalita a také velký rozdíl v ceně. Teď jsem si objednávala power bank a cenový rozdíl je v opět v řádu několika stovek. Už jsem to objednávala pro kamaráda, má ji už delší dobu a je nesmírně spokojený. Tak jsem si objednala také pro sebe a vůbec mi nevadí, že budu čekat třeba 3 neděle.
Taky bych nějakou power banku potřeboval. Jen který typ. Možná něco od Xiaomi. Rozbočovač jsem kdysi koupil. Nebyl drahý. Měl být k TV s jedním HDMI. Někde se válí, protože TV odešla. A to byl lepší typ s dálkovým přepínáním.
Teď mi přišel ten multimediální stick za 40 dolarů Čína z Polska a do týdne byl doma. Fakt pěkná věc. Bude to dárek. Z Číny by byl za 33. No co kdyby, ikdyž asi 4 balíčky nad 22 Euro mi prošly Bude to dárek. I sousedovi prošly dvě bundy celkem za 34. Já bych objednal 2x jednu.
Stick má Chromecast o to šlo. Nejlevnější u nás by byl o 150 plus pošta, dražší. Ovšem ten TV Android děs. Předinstalované aplikace další skoro nejsou. Android v Android boxu to je o něčem jiném. Ovšem není Chromecast. Navíc nemá USB a já nutně potřeboval jednu aplikaci. Pracně se to vyřešilo přes FTP. Ten vybavenější typ má USB a u nás se nechá sehnat s poštou za 1500 Kč. Bohužel nejlevnější Čína snad 60 dolarů a to se fakt Čína nevyplatí.
Já bych ČP ze zdržování zásilek z Číny až tolik nevinil i když zastáva se ČP také nemám v úmyslu. Předpokládám, že to zdržení budou mít na svědomí spíše celníci. Před Vánocemi je obvykle zásilek včetně těch z Číny trochu více a také nyní před tím zavedením DPH od někdy v příštím roce se dá předpokládat, že lidí budou ještě na poslední chvíli trochu více nakupovat z Číny a tak mnohé zásilky z Číny budou nyní asi trochu déle čekat u celníků než se dostanou na řadu ke kontrole. Bude také asi jedno jestli se jedná o něco k proclení nebo ne.
Také mám samozřejmě ten s dálkovým přepínáním. Krásně to funguje. Schválně jsem to vyfotila. Vedle je ten android z Číny "Beelink". Ale ten už mám několik let a koupila jsem ho od jednoho zdějšího rádce. Funguje výborně. Ten Evolveo co je vedle, jsem koupila u nás a není o nic lepší. Já jsem opravdu moc spokojená. Mám ty androidy dva kvůli tomu, že v jednom mám Netfilx a ve druhém HBO GO.
Naštěstí hadry nekupuji. Tedy jen jedno a to samé znova. Boxerky a byly vynikající. Jen jsem musel vzít snad XXXL a při tom mám tak L
Skutečně mi tyto kecy Aliexpress neotrávěj
No tak v tom článku nejsou jenom kecy a měli by si to naopak přečíst lidé, kteří nakupují u těch překupníků jenom proto, že je to v českém jazyce. To tam popisují dobře. Proto pořád tvrdím, že je lepší se to naučit a nakupovat přímo na AliExpress a ne u těch podvodníků, kteří mohou být i z jiné evropské země a vlastně ani česky neumí. Další problém je v tom, že když ten podvodný e-shop prodává na svých stránkách určitou věc, tak u ní musí mít i cenu a fotografii a popis zboží. Jenomže ten překupník co provozuje ty stránky, si najde v Číně prodejce, který prodává imitace toho zboží za velmi nízkou cenu a u toho ten překupník zboží objedná, protože tam může mít velmi vysokou marži a vydělat. No a pak se lidi diví, že jim přijde domů hadr, za který oni zaplatili třeba tisícovku, ale nevědí, že ten překupník za tu věc ve skutečnosti zaplatil třeba stovku, protože sice použil obrázek od solidního prodejce, ale nakoupil u jiného, který kopíruje model z levných materiálů a navíc má i šlendriánskou výrobu. Ale za tohle nemůže ani ten konkrétní prodejce v Číně, který kopíruje modely svých kolegů z levných materiálů a má i podprůměrnou výrobu, ale on je také levně prodává a obrací se na nenáročnou část spotřebitelů. Jenomže tohle se kupec v Čechách nedozví, protože je oklamán tím e-shopem v Čechách, který nakoupí levně a draze prodá. Přímo na AliExpressu varují i Čínští prodejci před plagiáty svého zboží od svých kolegů a někteří přímo na svých stránkách uvádí podrobnosti, na které si má dát kupec pozor a nemají se nechat zlákat nižší cenou. Ale když si tohle lidé nechtějí přečíst anebo to nechtějí vzít na vědomí, tak pak už se nedá nic dělat. Já v Číně osobně oblečení nekupuji. Ale nakupuji docela dost pro své známé a než objednám, tak tomu musím věnovat čas a hledat prodejce, na kterého je spolehnutí, že jsou uváděné informace o zboží reálné. Rozhodně neobjednávám podle ceny, i když mají všichni úplně stejné fotografie a opravdu se mi ještě nestalo, že by přišel nějaký šunt. Snad jednou u nějakých plážových šátků byla uvedena bavlna a byl to polyester, ale s tím jsem jaksi už počítala předem, vzhledem k té ceně. A to s tou Belgií se má tak, že že jakmile je zboží dopraveno do Belgie, tak se mně na mých stránkách u zboží objeví, že je balíček v ČR a není. On se od určité doby opravdu změnil sledovací systém a už ze zkušenosti vím, že to asi mají nastavené tak, že jakmile je to v Evropě, tak už se objeví, že to dorazilo do země určení a ve skutečnosti to dorazilo do té Belgie. Já mám právě u jednoho balíčku už od 14.11. napsáno, že je v ČR a vím že není. Když zadám do vyhledávače zásilek pošty číslo balíčku, tak tam dlouho nic nebylo a až teď se objevilo, že balíček byl odeslán do ČR 23.11. A to byl odeslán právě z té Belgie. Takže já ho dostanu tak nejdříve v pondělí příští týden. A kdybych se řídila tím upozorněním od AliExpress, tak bych si mohla myslet, že se to válí někde na poště. A tuto zkušenost mám už mnohonásobně potvrzenou. A vždycky je na balíčku původní odesílací štítek přelepen jiným štítkem a někdy i 3x, než ho dostanu do ruky. Ale všimla jsem si, že někdy to jde skutečně rychle. A někdy doručí pošta, někdy to jde přes tu zásilkovnu a doručuje to řidič DPL.
Jsem zas o něco chytřejší. Jednou jsem měl dražší zboží a nebylo nikde. Oslovím obchodníka a ať se zeptám na poště. Skutečně tam byl balíček snad déle než měsíc. A kdyby to. Byl tam ještě druhý balíček. Od pošty žádné upozornění. No řekli mi, že tyhle balíčky nevracej. Takže já na rozdíl od Vás jsem měl štěstí.
Sledoval jsem sousedovi bundy. Sledovací číslo Číňana se objevilo ve sledování České pošty.
29.10 Převzato do dopravy
12.11 Odesláno do ČR
16.11 Vymeňovací pošta
16.11 Nové sledovací číslo a skutečně nechá se nalézt i pod jiným číslem
19.11 Doručování, doručeno
Proto ta zdánlivá prodleva. To 29.10 byla teprve BelgiJeste jsem si vzpomněl, že pro známou jsem objednal šály. Ona je děsně fajnšmekr a byla nad míru spokojená
Aliexpress se připravuje na clo tím, že začíná vozit balíčky adresované speciálním firmám, které pak vše hromadně proclí, přelepí adresu a pošlou dál poštou. Takhle mě v poslední době chodí ze Švýcarska (společný podnik švýcarské a francouzské pošty) nebo z Belgie (akce české a belgické pošty)
Společný podnik švýcarské a francouzské pošty se jmenuje Asendia.
ČP nebude nic zařizovat. Aliexpress pošle celou zásilku balíčků na jedinou adresu do Belgie. Tam hromadně zaplatí clo a DPH. Tím se balíčky dostanou do oběhu v EU, příjemce zásilky u všech balíčků přelepí adresu a pošle je koncovému adresátovy (třeba poštou). Prototže budou poplatky platit hromadně, může Aliexpres jejich výši odhadnout předem a prodejci je mohou zahrnout do ceny zboží. Myslím, že se takových přelepovacích firem vyrojí víc.
Rumíček, to mi přijde jako logické vysvětlení. Objednávám opravdu hodně a tak mám zkušenost, že jde všechno převážně přes Belgii. V ničem mne to ale neomezuje, naopak mám některé zboží dříve, než loni. Ale že podražili, to je pravda, ale není to zase nijak neúnosné. Dělají to tak, že buď zdraží zboží, nebo připočítají poštovné. Tohle vím na 100%, protože často objednávám zboží, které jsem už objednávala loni a i dříve a tak hledám ve svých starých objednávkách a u stejného prodejce. Tudíž vidím, že cena je už poněkud jiná.
Jak to bude v příštím roce když začne platit ten zákon ohledně DPH to asi nevíme nikdo a můžeme se ohlednmě toho jen dohadovat jak to asi bude nebo jak si to kdo myslí, že by to tak nebo jinak mohlo být. Dovíme se to možná až ve chvíli kdy to nastane. Je zřejmé, že Číňané budou hledat různé způsoby jak to co nejvíce zjednodušit nebo jak to obcházet aby jim zbytečně kvůli tomu neutíkaly tržby tím, že lidi z EU budou u nich nakupovat méně, protože se jim to už tolik neoplati jako nyní. Jinak pomalu draží téměř všechno a všude a tak se ani není čemu divit, že zdražují i Číňané na AliExpress.
Tak prý pošta chce urychlit dodání zboží od Aliexpresu. No mám přes 400 objednávek. Někdy to přišlo za 10 dnů ale taky za 3 měsíce. Taky se stalo, že jsem nedostal upozornění a zboží leželo na poště. A leželo tam dosti dlouho. Náhodou jsem zkusil sledovací číslo a prý jsem požádal o prodloužení uložní doby. To pošta aby to nemusela vracet. Nechápu. Na každém balíčku je telefonní číslo. Echo ovšem nedají. Pouze jeden balíček za dolar nikdy nedošel a tak mi vrátili peníze.
Ovšem poslední případ neměl obdoby. Po zkušenostech hledám sledovací číslo od Číňana v evidenci České pošty a nebylo. Píšu prodejci, prý ať čekám. Podívám se znova asi před týdnem, už zbýval jen asi 10 dnů do lhůty. Co vidím. Děs. Sledovací číslo v systému a už 20.11 prý Adresát neznámý. Žádné uložení na místní poště, Žádný pokus o doručení. Dne 24.11 posláno zpět.
Takže jsem to oznámil prodejci. Ten nereagoval. Za tři dny jsem otevřel spor a Aliexpress obratem vrací peníze. Mohu objednat znova a zase čekat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.