Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příkaz k úhradě nákladů exekuce

Od: jezuhula odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, chci se zeptat, zda je vydání příkazu k k úhradě nákladů exekuce vždy poslední krok před definitivním ukončení exekuce jako takové. Jde mi o to, že mi takový příkaz přišel, částku záměrně zaokrouhlím. Za dluh 100 000 Kč, si exekutor žádá 15 000 Kč, což,jak jsem googlila,je v pořádku - 15% z vymozene! částky. A o to mi jde. I když jsem splácela, jak mohla, nejsem si úplně jistá, že je dluh umořen (vymozen celý). Jde mi prostě o to, zda exekutor nemohl vypočítat náklady exekuce a ty požadovat, i když dluh není zaplacený. Omlouvám se, za možná chaoticky dotaz. Ale jsem z toho nějak rozhozená, protože v příkazu je napsáno, že dlužná částka vymáhána ke dnu vystavení prikazu k úhradě nákladů exekuce činí těch 100 000 Kč, desim se toho, co tahle formulace může znamenat, jistina byla 25 000 Kč, vše ostatní úroky z prodlení, penále atd, no prostě ... Jsem to tehdy podpisem půjčky podelala a bojím se, zda během splacení zase dluh nenarostl na těch hrozivých 100 000 Kč ( jsem si jistá, že zaplaceno je minimálně 75 000).

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezuhulaj
hodnocení

Je tam prostě napsáno vymáhána, ne vymozena...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]