Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Covid - venčení psa

Od: bunny odpovědí: 20 změna:
Zatím se nám nákaza vyhýbá (ťuk ťuk), ale ptám se dopředu - jak řešit venčení psa? Četla jsem, že v karanténě člověk může při dodržení zvýšené opatrnosti. Ale jak to dělají lidé v izolaci? Já opravdu nemám nikoho, kdo by mi mohl 2x denně třeba 14 dní venčit. Jak to lidé dělají?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Můžete parkovat na vlastním pozemku a můžete se dostat do lesa. Vůbec nevidím kde je problém. A pak, pejsek místo dvou procházek tu jednu určitě přežije bez problémů. Není to přece navždy. *co*Tohle teda vůbec nepovažuji za žádný problém. Můj pes je také zvyklý na procházky a stalo se mi, že jsem měla úraz a nemohla se hnout několik měsíců. Psa jsem pouštěla na zahradu a neslyšela jsem od něho ani jediné slovo stížnosti. *zmateny* Lidi umírají a někteří budou vidět nepřekonatelný problém ve venčení psa. *nevi*

hodnocení

3x

Psa bych Vám klidně ráda 14 dní venčila. I měsíc. Psy mám ráda a celý život jsem nějakého měla, až poslední dobou ne. Pes v bytě mi nevadil. Poslední labradorák zabral i moje televizní křeslo. Jenže nevím, odkud jste. Já z Pardubicka, dosud pohyblivá babča. A třeba k Plzni či Ostravě by to nemělo cenu. ;)

Klidně bych si pejska i na čas půjčila a poctivě se o něj starala. Pokud je ale zafixovaný na svou majitelku, zřejmě by to nesnášel dobře a trápil by se steskem. Půjčit si psa není stejné, jako si půjčit třeba kolo. Jaga.

bunny
hodnocení

Jago, díky, vy jste moc hodná. Ale jsme z druhého konce republiky. Pejskovi je 11 a je epileptik. Proto se mu nemá nijak narušovat režim, nedělá mu to dobře. Máme sice malou zahrádku, ale psovi, který je zvyklý na 2 procházky denně prostě nevysvětlíte, proč je to najednou jinak

hodnocení

2x

Podobná otázka mě občas také napadá. Mám to o to horší, že jsem sama. A protože izolace se týká osob již nemocných, uvažuji o situaci s průběhem horším než mírným. Nikdy nevíte, jestli po pár dnech mírných teplot nezůstanete ležet v horečkách. Mám za sebou jednu ošklivou chřipku, kdy jsem sama nedošla na WC. Natož abych myslela na venčení psa. Být Vámi, snažila bych se včas domluvit s někým, kdo by si případně pejska na několik dní převzal. V každém městě jistě také organizuje MěÚ nějaký sbor dobrovolníků připravených na nejrůznější pomoc. V nejhorším případě by zbyl nějaký psí hotel nebo dočasný útulek.

Pevné zdraví Vám i pejskovi!

Útulky, hotely - pouhá továrna na peníze a péče pokulhává, jela jsem se podívat asi na 5. Lepší je sehnat si soukromou osobu.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

normalne ho vyvencit a vyhybat se kontaktu s cizima lidma?

bunny
hodnocení

Právě jsem četla, že v izolaci to nejde. A žádné vládní prohlášení atp jsem nenašla. Můžu parkovat na našem pozemku takže se můžu dostat do auta a do lesa a všem se vyhýbat aniž bych se dotkla něčeho "společného" ale nerada bych se dostala do průseru. Tak právě nevím
jurajjuraj*

otazka je kdo tu karantenu kontroluje a jestli vubec umi zjistit ze jste v karantene, virus nevirus hlavne je treba pouzivat mozek

hodnocení

1x

Můžeš za určitých podmínek venčit psa

living.iprima.cz/...

Můžeš i nakoupit, pokud nemáš možnosti si potraviny nechat dovézt od dovážkové firmy.

bunny
hodnocení

Ale to jsou lidé v karanténě, ne v izolaci. V izolaci je ten, co je pozitivní

hodnocení

1x

Na jaře fungovali dobrovolníci, kteří osamělým lidem v izolaci nakoupili, nebo vyvenčili psa. Bylo to i několikrát v TV.

Pokud nemáte nikoho v okolí, kdo by mohl pomoci, musela byste jedině zavolat na MÚ a informovat se, jestli o nějakých dobrovolnících neví?

A hlavně se tím nestresujte.

jaj*
hodnocení

0x
Nechápu jak se člověk dnes dostane do karantény nebo izolace. Je omezení pohybu, takže máte sedět doma, max do obchodu pro jidlo a do přírody. Nosit roušku a odestupy. Po tomhle se většinou člověk nedostane do karantény, ani do izolace. Pokud jste byla nezodpovědná, a byla jste v zahraničí, nebo jste se potkala s nakaženým, nebo jste si nevzala roušku, tak teď trpí pes.
danieldrazan.cz/...
doplněno 26.10.20 10:04: Další věc je že sem dáváte lživé odpovědi. Nesmí se hnout z baráku, nevím kde jste došli na to že může jít ven. Pak je tolik nakažených.
Covid - venčení psa
Covid - venčení psa #2
Covid - venčení psa #3

Jak prostré-chcípnout hlady po snězení všech potravinových zásob ve smrdutém bytě od výkalů ze psa pže nesmí si jít nakoupít a vyvenčit pesjka!

Trapné, s ohledem na situaci.

Jak se dnes nakazit? No samozřejmě v práci. Odkud si myslíte, že pochází v dnešní době nejvíc nákaz, když jsou školy zavřené? Pokud jste zaměstnanec, nemáte omezený malý kolektiv, ale naopak větší skupiny manuálně pracujících, tak je to jen otázka času, kdy něco chytnete.

To je neskutečné! Pokud Vy můžete sedět doma na zadku za sedmero zámky, tak buďte rád! Je plno lidí, kteří musí pracovat a třeba v kolektivu desítek lidí. Pokud by nepracovali, tak za chvíli tento stát po ekonomické stránce zdechne! Rozhodně Covid nepodceňuji, chovám se zodpovědně, ale když čtu takový blbý názor, tak by mě trefilo

bunny
hodnocení

Milá jaj, dělám v obchodě, kde jsou nezodpovědní ti ostatní. Roušky nosí špinavé, napůl stažené, věčně chrchlají a prskají. Stále k nám lezou skupiny - rodiny. Děti roušky nemají ale podle mě pak do obchodu lézt nemaji. Přenašeči mohou být a žádný hygienicky návyk nemají. Lidí stále lezou pro kraviny. Sladkost, tričko ze slevy... Bohužel nemám to štěstí že patřím k těm zavřeným obchodům kde dostanou peníze a dřepí doma a mohou se nákaze vyvarovat. Jinam než do práce a do lesa nechodím, tedy pokud se nakazím tak pravděpodobně v práci. I přes to budu doma na 60% a ještě si za to můžu sama? No díky :-D
jaj*
Další věc je ze otázka nedává smysl, paní se vyhýbá nákaze a je v karanténě nebo izolaci. Takze se nákaze nevyhla. Musela se s ní setkat, nebo se nakazit.
bunny
hodnocení

Jaj umíte číst? Psala jsem že zatím jsem se nenakazila a ptám se dopředu, až se tak jednou stane

hodnocení

0x

Psa nechte vyvenčit na zahrádce a nic mu nemusíte vysvětlovat. Na procházky choďte až zas vám bude dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]