Nejste přihlášen/a.
Dokážu aspoň přibližně odpovědět na Vaši otázku ohledně mzdy, ale potřebuji vědět, jaký druh pracovně-právního vztahu jste uzavřel, kolik máte měsíčně odpracovat hodin, zda je to Vaše jediné zaměstnání, zda nejste souběžně v evidenci ÚP (tzv. nekolidující zaměstnání) a zda si uplatňujete slevu na dani na poplatníka (podepsal jste daňové prohlášení?). Pojem "brigáda" zákoník práce nezná. Pravděpodobně pracujete na dohodu o provedení práce nebo na dohodu o pracovní činnosti.
Hodinová mzda v čistém se z hrubé nedá spočítat, když není např. údaj o slevě na dani. Ale když bych předpokládala, že slevu uplatníte, velmi zhruba to může být kolem 105 Kč na hodinu v čisté.Vždycky to závisí na počtu odpracovaných hodin. Pokud byste pracoval na DPP do 10.000 a měl podepsané daňové prohlášení, pak hrubá = čistá. Opravdu bez bližších údajů nelze odpovědět jednoznačně.
Pracovala jsem brigádně v kaufu za kasou. Skončila jsem tam, protože tam absolutně nefungovál plán směn. Přijela jsem na určenou šichtu a do šatny za mnou přišla šéfka, že mám jet domů. A to se stalo nejednou. A nikdo Vám neproplatí zbytečnou cestu, ani ten čas co obětujete... Pak se stávalo, že jsme všichni brigádnici měli třeba jen jednu 5 hodinovou směnu na celý měsíc, a to se fakt vyplatí :D Za mě kaufland už opravdu ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.