Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce pokuty

Od: lapapula odpovědí: 6 změna:

Zdravíčko,

Mám jednu drobnou otázečku, již dva roky nesplácím dluhy, respektive zdravotní a pokuty. Dělal jsem mrtvého brouka, za jak dlouho na mě skočí exekuce a dá se případně domluvit na splátkovém kalendáři?

Děkuji za odpověd.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

6x

Když okamžitě doplatíte vše, co máte, i za cenu bankovní půjčky, tak se vyhnete dalším problémům a žádná exekuce samozřejmě nebude. Pokud to nejde, tak napište omluvný dopis s vhodnou výmluvou, zaplaťte alespoň něco (oběma institucím), napište žádost o splátkový kalendář a modlete se. Jinak jste v řiti.

hodnocení

1x

Zrovna teď v pátek jsem zadávala do mezd exekučku - nezaplacená pokuta 1500. Je z toho ZATÍM cca 12000, a než to ten dotyčný splatí, naskáčou další "náklady exe. řízení" a "penále" a kdoví co všechno. Půjčte si v rodině, okamžitě to zaplaťte a nechovejte se jak debil. Promiňte, ale mám u svých klientů cca 6 šanonů exekucí a jsem na toto téma poněkud podebraná. Žasnu, jak jsou lidi tupí. Co všechno vzniklo z nezaplacených odvozů odpadků a podobně.

hodnocení

1x

Jednou se mi to stalo, můj zaměstnavatel mi neplatil zdravotní ale dával mi na ruku peníze aby sem si ho zaplatil sám. Já ale neměl tolik peněz a živil jsem rodinu takže sem se na to vykašlal. Asi po roce a půl sem to začal řešit, a byl sem rád za to že jsem to řešil protože jsem se rozumně domluvil na splátkovém kalendáři a po roce jsem to měl splacené /samozřejmě zaměstnavate sem vyměnil/ ale pozor na to, nevyplatí se to. Jsem rád že mi má ZP vyšla vstříc a slíbila mi že pokud do toho roku zaplatím dlužnou částku dle splátkového kalendáře tak mi odpustí i penále. Zaplatil jsem a má ZP mi to odpustila. Jednejte rychle, dokud to jde.

pet32
hodnocení

0x

Jestli začnete jednat, tak se domluvit dá. Jestli neplatíte zdravotní, tak tam naskakují za každý den promile. Pokuty, jestli neprodali vymahačům, tak zaplaťte jinak z malé pokuty, mohou být desetitisíce.

hodnocení

0x

Hlavně spěchejte s omluvou, zaplaťte aspoň něco a snažte se dohodnout odpuštění sankcí //ZP vám asi odpustí pokutu nebo úrok z prodlení, který je téměř 10% ročně// a dohodněte splátkový kalendář...a plaťte. Oni s návrhem na vydání platebního rozkazu //vydává soud// nebo dokonce exekuce nebudou spěchat, protože úroky z prodlení jim automaticky běží od data splatnosti každé platby, a tík se navyšuje jejich příjemný zisk. Tak to říká zákon!

asd1
hodnocení

0x

Nejdřív musí vymáhat, tj. pokud ti funguje doručování pošty tak se to dozvíš ještě před exekucí (obešlou tě). Rozumný je pokud nejsi nemajetný nezaměstnaný, nenechat to dojít do exekuce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]