Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemie do záchodové židle?

Od: libor007® odpovědí: 5 změna:
Přátelé, dělá se do záchodové židle nějaká chemie proti zápachu? Potřeboval bych pro babičku trochu neutralizovat nočník, nemá možnost vždy vylívat obsah hned po použití. Napadá mne něco pro chemické wc, ale nevím, jestli by jen troška měla nějaký účinek. Řešil někdo tento problém?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Do gramofonu jsme dávaly před prvním použitím pouze čistou vodu, aby se obsah "naředil" a omezil se částečně zápach, babička by neměla sedat na prázdný a gramofon měl poklop. Jinak na desinfekci jsme používaly chloramin, fixinelu, lyzol. Ty gramofony se často desinfikovaly..

doplněno 24.10.20 13:16:

Ještě mě napadla jedlá soda, trochu jí nasypat do vody. I kdyby to na babičku při močení šplouchlo, nic jí to neudělá. Mohla by ten zápach trochu neutralizovat, zkuste to..

hodnocení

4x

Chemii pro chemické wc moc nedoporučuji. Ona je to celkem žíravina. Utíral jsem trošku rozlité tekutiny a hadr zmizel; byl jsem vděčen za rukavice:-D

martinna*
hodnocení

4x

Já jsem to občas umyla octem. Ty nočníky jsou z plastu tak chemii ne. Chemie do bytu nesmí,na vše dávám ocet.

Kyselina octová není chemie?*smich* To jedině tak citrony.

hodnocení

Díky za tipy. Samozřejmě bych nikdy nedával nějaký driják do nočníku. Ale říkám si, že nějaká ingredience by určitě částečně pomohla proti kvašení moči - ať už bezpečně naředěná chemie nebo nějaká přírodní přísada typu ocet apod. Zkusíme do začátku tu čistou vodu. Ono jde jen o to, že od večera se nočník vynese až dopoledne, jinak to nedáme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]