Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Láska, závislost - půl roku po rozchodu

Od: pav38* odpovědí: 7 změna:

Drazí přátelé,

obracím se na vás s prosbou o sdělení vašich zkušeností ze života, vašeho pohledu na věc. Mám problém se na to celé podívat z hora a nevidím to, co potřebuji vidět. Dost se tím trápím a už si začínám připadat jak nějaký blázen, protože to co cítím a v té intenzitě, mi nepřijde úplně běžné a normální...

Před půl rokem jsme se rozešli s partnerkou (moje životní láska bych ji doposud mohl nazvat), kdy jsme spolu zažívali vztah, který byl plný lásky, kterou jsem po 7 měsících vztahu začal cítit (myslím to co přichází po zamilovanosti), kdy jsem to před tím nikdy takto necítil... Mě je nyní 38, jí 23... Ještě uvedu, že jsem v ní nalezl snad vše, co jsem do té doby hledal. Obdivoval jsem její krásu, šarm, přirozenost a řadu dalších vlastností, kdy její nedokonalosti jsem neviděl a přehlížel. Prožili jsme spolu necelé tři roky, kdy z toho přes dva roky byla nemocná. Onemocněla na kvasinky a my se následně nemohli až do konce vztahu normálně milovat. Prošli jsme snad všechny procedury mimo klasického zdravotnictví a nic nepomohlo, jakoby nás to mělo rozdělit, což se ke konci stalo, kdy jsem se pomalu začal zamilovavat do jedné ženy, té ženě jsem napsal email a své partnerce jsem to po několika dnech řekl. Ona reagovala s pochopením až na ten email, který když si přečetla, tak začala být zhrzená a patřičně naštvaná. Následně už se semnou normálně nebavila, bylo to jako když zavře všechny city a všechnu tu lásku v sobě a už nebylo z její strany nic ke sdělení, vysvětlení jejího postoje, prostě nic... Náš vztah byl založený na lásce, kdy já ji učil lásce, kterou ona jako dítě od matky nepoznala, částečně ve mě našla svého tátu, který se k ní v dětství choval spíše jako k synovi... U mě se léčilo vnitřní dítě, kdy jsem měl v sobě méněcennost, strachy že ji ztratím, ke konci vztahu jsem přišel na to, že přes sexualitu s ní jako dítě toužím po lásce, po naplnění... Také mi dávala jako určitý zástupce za moji mámu vlastnosti, které máma neměla jako klid, vtah sama se sebou, štědrost... Priority jsem měl ona na prvním místě, pak můj syn a pak já... Její priority na prvním místě kůň, pak ona, pak já jako partner a škola...

Popisuji to dost nesrozumitelně, ale je toho tolik, co to všechno obsahuje, že se v tom celém ztrácím a jsem rád, že vůbec něco popíšu.

Snažím se to popsat v takovém duchu, aby z toho bylo patrné, jací jsme lidé, jaký vztah jsme spolu prožívali, kdy nedokážu doposud pochopit, jak se ona k tomu nakonec celému postavila, jak nyní a celou tu dobu nekomunikuje na osobní rovině, připadám si jako v pasti a nevím co s tím mám dělat.

Tak tedy k té mojí hlavní otázce, kterou nejsem schopen zodpovědět: co se ve vás ženách stane, jak přemíšlíte, jak cítíte, že po ublížení, které vám partner přivodí, se zavřete a chováte se, jako by partnerství nikdy něbylo, jako by partner s vámi nikdy nežil, nikdy vás nepodporoval, nikdy vás nemiloval... To celé ještě s tím, že se během celého toho času občas díváte na minulého přítele FB, kdy to někdy v konverzaci vypadá, že se vám stýská... Během osobního konktaktu třeba při předávání osobních věcí spíše pospícháte a děláte jako by nic... Něco jako vezmu si věci a jdu a dale nic osobního, nic navíc...

Dále je třeba říci, že přítelkyně nikdy před tím nebyla dlouhodobě sama a nyní to vypadá, že se při té škole chce ustálit ve svém životě tak, aby ji nikdo neotravoval... Ještě mohu dodat, že jsem měl k ní závislou lásku jako ke krásné a vysněné ženě a ona po stránce materiální...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zdeni
hodnocení

3x

Jestli jsem to dobře pochopila, vašim přičiěním jste se rozešel s dívkou 23 let, protože jste se začal zamilovávat do jiné. Přítelkyni jste to sdělil, která se následně dozvěděla i o mailu ohledně vašeho nového objevu. Potom tedy nechápu váš dotaz, jak žena přemýšlí po vašem ublížení. Jak by asi měla přemýšlet. Zrovna tak asi jako vy, kdyby ona nasadila parohy vám. . Ona přišla, sbalila si své věci, odešla, tak proč se divíte, že dále už s vámi nekomunikuje. Proč by měla a proč vy si připadáte jako v pasti. Vztah skončil vaši vinou a expřítelkyně to vzala dokonce s pochopením. Takže pro vás oba to znamená konec, tečka. Život jde dál.

liska5

Dobrá odpověď*palec*

liska5
hodnocení

2x

Mně připadáte jako podivín. A narazil jste na koňařku, to je zvláštní sorta žen.

U těch je fakt kůň na prvním místě. Mám takovou kamarádku.

senior
hodnocení

2x

Chce to čas, časem se na všechno pomalinku pozapomene, i když to občas zabolí.

Potom někdy sám od sebe přijde čas, kdy vykročíte novým směrem.

Jinak doporučuji stránky Petra Casanovy - Firstclass, kde mnohdy najdete odpovědi na svoje otázky, je to člověk s velkými zkušenostmi v oblasti vztahů, má natočená videa i na YT.

Též se mrkněte občas na stránky ProNáladu.cz pokud jste přístupný na sobě zapracovat i jinak. Jde o to, vybrat si to, co Vám bude blízké, s čím se ztotožníte.

Jestli Vám to pomůže, tak nejste v tom sám, tohle prožívá mnoho lidí, i ženy. Najednou se to zlomí a nejde to.

A jako žena mohu říci, že v člověk v sobě nosí různá trauma, bolí ho to, ale při kontaktu to nechce dát najevo, považuje to za slabost. Záleží mnohdy, jaké je slečna znamení, i to se kupodivu mnohdy strefí do povahy. Někdy rozkol ve vztahu člověk nedokáže vrátit do stavu zpět a zůstává trpká pachuť, která nedokáže vztah znovu nastartovat, prožít.

Možná ztráta důvěry. Nebo negativa převážila klady.

Někdy vysvětlování a pitvání problém spíše prohloubí, nebo Vám nechce říci pravdu, aby Vás neranila.

Možná k sobě potřebuje mladšího partnera, se kterým vstoupí do svého dospěláckého života, vybuduje svoji novou rodinu, bez zátěže z minula. Tím myslím Vaše děcko. Nemá na to psychicky vzít do svého života Vás i rodinu. Jenom můj názor. Skutečnost může být jiná.

Kdoví ...?

--------------------------------------

I ta nemoc je divná, že se v dnešní době nedokázala žádnými léky vyléčit. Léčili jste se společně?

pav38*
hodnocení

Je narozená ve Lvu, tedy ohromný protitah z její podstaty a velkého ega. Vždy měla staršího partnera, podle mě jde o to, že se jako duše učí mít vůbec nějaký vztah k lidem - je to vidět na tom vztahu k tomu koni... Tam je plná důvěra a odevzdání... K lidem to tak nemá, je více uzavřená, má spíše nedůvěru, nezajímá se o ně atd... Díky prostředí, ve kterém vyrůstala se tomu ani nedivím. Mě to celé štve, protože jsem i v té nemoci celou dobu stál při ní, podporoval jsem jí... Chodil jí do toho i streptokok a stafylokok, nebyla to vůbec sranda... Mě to během těch dvou let nemoci hodně unavilo a už jsem nemohl dál... Po rozchodu se jít to do měsíce ztratilo s tím, že jsme spolu styk nemívali, je to šílený...

hodnocení

1x

Vážený, po přečtení vašeho stěžování vám mohu poradit asi tolik:

Zaměřte se především na sebe a své reakce a nesnažte se zjišťovat, proč jsou ženy "takové a makové", proč reagují tak, jak reagují. Uvědomte si, že příčina jejich reakcí je ve vás.

Dopručil bych vám navštívit psychologa a popovídat si s ním. Pokud se k tomu od začátku nepostavíte negativně, myslím, že by vám to poohlo.

hodnocení

0x

Zdravím. Vy jste ji zklamal a tím ji od sebe odradil. Nemá zájem babrat se v minulosti. Tak to respektujte. Žijte a nechte jí žít. Ona se s tím vyrovnala po svém. Bez důvěry nemůže žádný vztah fungovat dobře. Vy se s tím vyrovnáváte hůře i vzhledem k věku. Vám táhne na 40, jí na 25. Ona má vše před sebou, Vy již spoustu věcí za sebou. A holt každý máte jiné priority.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]