Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Vitamin C nesnese vysokou teplotu. Jak tedy vypadá v reálu přelití šípkového čaje vřelou vodou? Řekla bych, že výluh ve vodě za studena moc nefunguje. Špíš tak v lihu.
Pokud chcete velice kvalitní šípkový čaj,trhejte šípky až po prvních mrazech.Plody doslova zmedovatí,je potřeba je trhat opatrně.Zbavíme je "pupíku"černé špičky a přelejeme vařící vodou.Krátké působení horké vody vitaminu C nijak neublíží.Pak čaj necha me odstát 15 - 20 minut.Já ho piji rovnou,nesladím.Někdy přidám hrstičku sušené divizny,ato je proti covidu 19 přímo balzám
JABRAKA
Sušení: Šípek příčně naříznou a rozlomit, pak teprve sušit.
Vaření čaje: Podrcené šípky vaříme ve vodě 20 minut, pak necháme vychladnout. Bez vaření se vit. C neuvolní, obsahuje blokátory.
Je to převzatá informace, nemám laboratoř na ověření obsahu vit. C.
Ale např. brambory se vaří také 20 minut a přesto jsou zdrojem vit.C, takže asi tak.
Šípky se suší celé, v troubě nebo v sušičce. Pokud se rozdrolí, ty chloupky v nich jsou velmi nepříjemné. Proto celé.
Voda se svaří, nechá asi 3 minuty odestát, aby nebyla úplně vařící a šípky se zalijí. Když se vylouhují, čaj se pije. Šípky se mohou zalévat několikrát za sebou. Nejlepší čaj z nich je prý na 2. a 3. zalití. Jaga.
Jestli to nevadí, odkloním téma. A jak je to s černým čajem? Od té doby, co se u zubařích fest platí za každou pitomost, se zajímám o to, jestli pití černého čaje způsobuje hnědnutí zubů. Mám raději černý než zelený a ovocným "čajům" nefandím.
Černý čaj piju od dětství, v mládí hodně silný a ani ve věku sedmdesát ještě nemám zuby zbarvené, naopak stále bílé. Dcera si ulomila kousek předního zubu už jako dítě, tak ho má uměle nastavený a ten tedy chytá různé barvy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.