Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřišel inv.důchod

Od: mh23® odpovědí: 6 změna:
Dobrý den , synovi byl přiznán inv. Důchod a v dopise byl stanoven termín každý měsíc k 18. Dni.
Důchod ale doteď nepřišel.
Manželka byla na poště se synem vybrat peníze přiznané zpětně a paní na poště ji řekla, že syna ještě nemůže najít v evidenci.
Že mu domů přijde obálka s červeným pruhem , kde by mělo být uvedeno že byl do evidence zařazen.
Setkal se tím někdo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pet32
hodnocení

2x

A kdy vám došlo rozhodnutí, že je důchod schválen? Pak je nějaká doba než to přijde.

doplněno 21.10.20 09:19:

Ano, mělo by to tak být. První většinou trvá déle, pak mu to bude chodit pravidelně.

pteras
hodnocení

0x

Normalne zavolejte na linku CSSZ, podle RC synovi vsechno reknou. Mel by ale volat sam, pokud je to mozne.

hodnocení

Omlouvám se vám všem ,až teď mi manželka poslala kopii dopisu ossz a doplatek za minulé období je do 17.10.2020.
Tím pádem by měl první důchod přijít příští měsíc.
I tak moc děkuji za váš čas.

Jen tak mimo -ID 1°mi byl schválen k 10.1.2020. záloha na "důchod mi přišla někdy koncem dubna,vyrozumění o schválení pak v květnu, jeden doplatek v červenci a duhý v srpnu přičemž v srpnu přišla i 1 platba.Ale u mne to udělalo to,že z ČSSZ to musel složitě zjištovat z VSSZ Praha přes archív AČR v Olomouci.

hodnocení

Syn nikdy nepracoval. Je mu 19 s vrozenou vadou , takže mi takové lítání neměli a cssz vlastně neměla co řešit. I když to trvalo do prvních peněz cca 8 měsíců.

Na tom je ale vidět zaneprázdněnost úředníků.Jedno na kterém úřadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]