Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz. Dnes 10.8.2020 jsem dával do servisu sekačku za účelem nabroušení nožů a opravy, protože motor nešel nastartovat. Zhruba po 3 týdnech rýpaní v tom, mi servis sdělil, že se jedná o prasklí kroužek v motoru. Díl musí objednat. Ani po 2 týdnech prej díl, ještě nedorazil. Za tu dobu, co ji servis má jsem jí urgoval cca 5x a řekli mi, že mám být trpělivý. Dnes je 20.10.2020. Je to celkem 70 dnů a servis má pořád moji sekačku a zatím se ani neozývají. Moje otázka zní, co mohu dělat. Jak se mohu bránit, je možné, že může servis tak dlouho opravovat a nebo dokonce držet moji sekačku? Mají nějakou zákonou lhůtu do kdy mi ji musí vydat/opravit. Ještě doplním, že to neopravuje nějaká mala firmička a nebo garážník, ale je to celkem velká a známa firma. Teda aspoň u nás v okolí.
Všem děkuji za rady co mám dělat.
Si to stáhni zpět, dej jim něco za zjištění závady.
Buď díl není dostupný nebo to neumí opravit.
Pokud to není vyloženě exot, tak kroužek jde běžně sehnat a smontovat to umí "kdekdo"
Dobrý den,
děkuji za odezvu. Je to nová sekačka stará 4 roky. Je mi to divné, já myslel, že je nějaká zákona lhůta, kterou má servis na vyřešení problému a buď dají vědět, že to vyřeší a nebo řeknou, že to nestihnou. A v takovém případě je buď na mně, že si ji neopravenou vyzvednu a dám ji do jinčího servisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.