Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška mě nervuje a pomalu ničí zdraví

Od: spageta odpovědí: 23 změna:
Vyrostl jsem na 192 cm. Už je to pár let a pořád si připadám nemotorně. Naopak když jsem byl nižší, byl jsem hodně motorný. Myslíte, že to mám pouze v hlavě? Myslíte, že si zvyknu? Já si na to nechci pořád stěžovat, jenže v tomhle těle žiju a všechno mi přijde malé. Židle, dveře, výška umyvadla, stolu, druhých lidí. Musím se přitom hrbit. Už cítím záda i když si dávám pravidelně rozcvičku.. Nevlezu se rovně do auta. Peřina 220 cm, je na hraně, bral bych trochu větší. A ještě jsem introvert, takže ve společnosti jsem o půl až 2 hlavy větší než dav, takže super... :D
Aspoň nejsem ženská. Tedy nic proti holkám - já jen že s mojí výškou bych si podpatky asi nedal... :D Jak je to pořád, každý den, tak jsem z toho nevrlý. Navíc to zdraví - pořád shrbený. Jediné kde se samovolně podvědomě nekrčím je venku. Nemáte někdo nějaký antiroztahovák? Co mi přebývá do výšky, bych bral spíš do šířky ~ statnosti. Co už no, stejně s tím nic nenadělám, ale člověku je líp když nějaký svůj problém řekne jiným lidem a ještě když zjistí, že v tom není sám.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

6x

Ty jsi především ufňukanej. Proč se hrbíš? Kolik Ti je? Mám dvoumetrovýho zeťáka a vnuk je po něm, tak chodí na basketbal. Taky je hubenej, jak tyčka, ale zdatnej. Sportuj a přibereš na svalové hmotě, zpevníš páteř a příjdeš na jiné myšlenky. Jo, až to půjde, běž se na takové ligové basketbalové utkání podívat. Až půjdou kolem Tebe, tak budeš prcek.

fugass*
hodnocení

4x
Ale nick Vám sedí *palec2*. S tím nic nanaděláte, co já bych dal za +10cm. Radši udělejte něco s celkovou stavbou těla ať jste rampa a ne špageta. Tak hlavu vzhůru, jste chlap ne?
spageta
hodnocení

Klidně Vám je pošlu balíkem. 182 ideál. Poštovné platím. Hlavně, když to bude fungovat.
PS: Když dám hlavu vzhůru, tak se skoro nikomu nepodívám rovně do očí.
Jinak, chápu jak to myslíte. Však jen žertuju. :D A souhlasím se všemi 3mi prvními komentáři.

hodnocení

1x

Nedělej si z toho hlavu. Kolik chlapů by dalo nevímco za to, aby měli tvou výšku. Chyba není ve výšce, ale v tvé hlavě. Potřebuješ získat sebevědomí a svou výšku umět dobře prodat.

hodnocení

1x

Já mám ještě o pár centimetrů víc nežli ty. Osobně s tím nemám žádný problém. Ani když jsem měl kdysi holčinu co byla o 42 centimetrů menší.

Stejně s tím nic neuděláš, hoď to za hlavu.

etana*
hodnocení

1x

Bydlíš v krabici od banánů nebo co? To jsou zase stesky:) Všichni mužští v naší rodině mají přes 193 a chodí i vypadají úplně normálně. Jestli ty si z nás neděláš krapet prdelky, chlapče.

hodnocení

0x

Mám dvoumetrového kamaráda, který je se svou výškou v pohodě. Sportuje, má svaly. Lepší je muž vysoký, než malý. Pobavilo mě slovo "motorný", jako že tě pohání motor.

*palec2*

spageta
hodnocení

Ale jo, i vtomhle smyslu to odpovídalo :)
liska5

Luiso, to pak může být i kňuba, když bude motorný... *smich*

21.10.20 16:14

*sasek*

ra20z*
hodnocení

0x
Měřím 193 a normálně žiju.
Že občas se bouchnu hlavou při průchodu nízkýma futrama nebo v místnosti se sníženým stropem je normální na to si zviknete.
Při naší výšce není důvod hrbit se, po ránu jdu na dvůr tam je prodloužená stříška a na trám dám ruce a pořádně se protáhnu.
Peřina 220 stačí, problém může dělat povlečení které se zvypírá a srazí.
Nepíšete jestli žijete samostatně nebo u rodičů, časem zařízení domácnosti si přizpůsobýte.

pteras
hodnocení

0x

Nemáte hypermobilní klouby (snadno ohebné palce) nebo skoliózu a šíthlé končetiny? Pokud ano, doporučil bych konzultaci s ohledem na Marfanův syndrom. Člověk vůbec nemusí vypadat jako těžké případy, které najdete na internetu, někdy je vysoká, štíhlá postava s tenčimi končetinami a nějakou úrovni hypermobility jediným příznakem, ale kvůli dopadu na kardiovaskulární systém je dobré to ověřit.

spageta
hodnocení

Díky. Podívám se na to. Hypermobilni trochu jsem.
etana*

Ale notak. 192 je pro Evropana v 21.století zcela normální výška. Jen mu cpete do hlavy podnět k hypochondrii.

hodnocení

0x

Mám syna, který má o 6 cm víc než Vy a nikdy s tím problém neměl, spíše naopak. Není teda jako "špageta", je normálně rostlý. A pak, ženské milují vysoké chlapy, vedle vysokého muže, mají větší pocit bezpečnosti. ;) A ty, které jsou také vysoké, to mají dost těžké najít chlapa, kterému by si mohly dát hlavu na rameno. Osobní zkušenost. :) Nevím kolik je Vám let a jestli nejste ještě v pubertě, zarazil mne totiž ten výraz "motorný" *co*a v autě můžete sedět jako spolujezdec, tak možná ještě nejste plnoletý. Tak jestli je to tak, tak žádné strachy, později budete rád, že jste vysoký chlap.

pb®
hodnocení

0x

Váš problém je jen ve vaší hlavě. Na chlapa není 192cm nijak extrémní výška. Navíc u chlapa se nikdo nepozastaví nad tím, že je moc vysoký. Moc hubený to ano. S výškou už nic nenaděláte, s postavou a fyzickou kondicí můžete snadno. Jako muž máte hormonální výbavu k budování svalstva, proto mužům, pokud začnou cvičit a rozumně jíst, jde přetvořit postava snadněji, než ženám. Rychleji vybudují svaly, rychleji zhubnou tuky, neb mají víc svalů, které pálí energii, nepodléhají každý měsíc hormonálním změnám, kdy zadržuje jejich tělo vodu, mění se jim nálada... Tak si přestaňte stěžovat na to, že jste dobře (ne hodně) narost.

Je-li vám malá i prodloužená peřina, můžete si ji nechat ušít nebo spát pod dvojpeřinou úhlopříčně. Můj manžel má 170cm a stežoval si, že je mu snadardní peřina krátká. I koupila jsem mu prodlouženou 220cm a už si nestěžuje, ale přesto spí občas tak, že mu koukají nohy. Auto si pořídíte takové, do kterého se vejdete, linku si necháte zvýšit. Já jsem malá 156cm a naopak jsem si nechala skříňky od linky namontovat níž,abych do nich dobře dosáhla. Kamarádka 186cm má zase tu linku schválně výš, aby se jí dobře vařilo. Se svojí výškou je spokojená a nehrbí se. Sousedka je taky hodně vysoká a ta má očividně mindrák, když stojí, hrbí se, jednu nohu schválně pokrčenou, aby byla nižší. Já mindrák z malé výšky nemám, klidně nosím placaté boty.

Zkrátka vidíte problém tam, kde žádný nemáte.

hodnocení

0x
Já mam 195cm a sem vysmátej jak lečo *smich*
Nevidim jedinej problém naopak je to dost vyhoda na spoustu věcí kde lidi potřebujou žebřík si já vystačim bez něj
liska5

To u mne byli mladí, ať si jdu nakoupit, že se nasnídaj i beze mne. Podotýkám, že zeťák je dvoumetrovej. Ještě jim říkám, ať chleba ukliděj do špajzu na horní foch. Přišla jsem domů, mladí už někde na horách a já ten chleba nemohla najít.. Na horním ze dvou nejfrekventovanějších fochů nic. Celý bochník určitě nesnědli. No a nakonec se našel! Byl až nahoře u stropu, kde jsou jen formy na pečení a věci sporadicky používané. Pro mne je horní do výše 150 cm, pro mého zeťáka kolem dvou metrů.*smich*

Liško, možná se divil, proč až na horní foch mezi pekáče. Ale je to chlap a možná si myslel, že to tam dáváte proto, že tak vysoko se myši nevyšplhají. :-D

hodnocení

0x

Syn mé známé má výšku hodně přes dva metry. Tak plus mínus 10 cm, přesně to nevím. Ale žije ve spokojeném manželství, má dvě malé děti. Občas tu rodinku potkám v obchodě. Nemyslím, že by se v obchodě nějak přetvařovali, působí spokojeně. Můj syn má nějakých "ubohých" 185 cm. Ještě v době. kdy jsem se o něj starala já, jsem nechala ušít sypky s peřím v prodloužené délce a kupovala mu k tomu povlečení v prodloužené délce. To je něco naprosto jednoduchého. Kdyby měl od deset i dvacet cm víc, nastavila bych povlečení, klidně i jednobarevnou látkou.

Važte si toho, že jste jinak zdravý. Občas někde musíte sklonit hlavu. No a co?

Bimbam a dneska se dá dokonce koupit i atypické ložní prádlo a povlečení. Můj syn si ho také musí kupovat, jinak by mu čouhaly nohy zpod peřiny. :-D

Suzy - někdo koupí, někdo ušije. A někdo má doma basketbalisu a jiný fňuknu.

au1
hodnocení

0x

mám 197cm a těch situací co jsem v životě zažil... obouchané čelo od držadel v MHD, celá hlava domlácená od nízkých futer, ve spoustě případů přiblblý poznámky od lidí na mou výšku, že musím hrát basket (kterej mě vůbec nebere), jak vysocí museli být rodiče (172 a 182cm), nebo že ty těžký krámy z vysokýho regálu musím vytáhnout já protože jsem vysokej... nauč se s tím žít, nauč se říkat "NE", problémy se zádama budeš mít tomu se nevyhneš, a aut do kterých se pohodlně vlezeš ja habakuk *frajer* btw ženský na vysoký týpky celkem letí, takže jestli seš hetero, máš o zábavu postaráno *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]