Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílé vyrážky

Od: js80 odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, dcera má na koleni vyrážku viz foto. Nevíte, co by to mohlo být?
Děkuji.
doplněno 19.10.20 21:35: Ještě doplnění. Na tomto místě měla před časem odřené koleni a strup. Děkuji všem.

Bílé vyrážky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

To nevypadá na vyrážku. Ale lépe Vám odpoví lékař v ordinaci (přes internet nikdo nikoho nevyšetří).

hodnocení

1x
Rozumnější by bylo neptat se v laické poradně a raději zajít ihned na kožní a do infekční ambulance v nemocnici.
I na pohotovost. Vypadá to velmi podivně. Jako malá vajíčka nějakého parazita pod kůží.
doplněno 19.10.20 21:23: Napište sem pak prosím, co to je, až budete vědět od lékaře. Zajímalo by mě to. Děkuji
doplněno 20.10.20 07:31: Ulekare.cz - dotaz i s fotkou vyhodnotí lékař za 99,-kc. Pro pojištěnce OZP zdarma.

pet32
hodnocení

1x

Vypadát to, jak vajíčka nějakého parazita. Běžte k doktorce.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Taky mi to jako vyrážka nepřijde, ale spíš jako vajíčka "hmyzu". Ale pokud je to na omak "jakoby" suché a tvrdší, mohly by to být i bradavičky. Ty jsou totiž i infekční, a mohou se po odřenině objevit. Nenechala bych to růst, řešila bych to taky s kožařem. Ida

xxk
hodnocení

0x

Když jste tam měla tu odřeninu, tak možná nějaký hmyz-masařka citila krev a nakladla tam vajíčka, jak zde už bylo popsáno.

pb®

Prosimvás, neděste ho s vajíčky hmyzu. Viděl jste někdy vajíčka masařky? Jsou to podlouhlé válečky. Navíc tohle je pod kůží. Dle mého může být v odřenině něco zarostlého. Však po světě běhá spousta lidí, co má v kůži zarostlou třeba škváru, já sama kousek skla.

liska5

Mně to zas připomíná opar.

xxk

Panebože, nikdo tady nikoho neděsí. Je zde poradna, kde se moc lékařů nevyskytuje. Takže u všech rádců jsou to jenom dohady zrovna tak jako ta vaše znečištěná škvára a tázající s tím musí počítat, že přímou odbornou radu od lékaře zde nedostane. Jednou jsme viděli dokument.film, kde hmyz nakladl vajíčka do rány, no.

pb®
No a já jsem viděla na vlastní oči nakladená vajíčka much na kousku jater. Holt byla muška v létě rychlejší než kočky a nakladla vajíčka, zatímco kočky chrápaly a nežraly.

hodnocení

0x

Vůbec to není ani trochu "hezké". Já bych šla rozhodně k lékaři. A zkuste to foto poslat nějakému lékaři a uvidíte, že i lékař Vám odpoví, abyste se dostavila osobně a zcela jistě Vám nestanoví podle fotky diagnózu. A to je lékař, tak co potom my, na laické poradně...*co*

hodnocení

0x

Ještě se tady budeme hádat. Paní, já vidím na fotce nějaké bílé pupínky a fakt nevím co by to mohlo být. Jestli máte strach, že to je vážné, tak běžte k lékaři. *uf*

liska5

Přesně tak!*palec*

Já myslím, že takové postrašení je někdy prospěšné a s dotyčným to konečně pohne, aby došel s dítětem nebo třeba s pejskem k lékaři. Takový liknavý přístup se nemusí vyplatit.

annie86*
hodnocení

0x
Dobrý den, mohu se prosím zeptat jak tento případ dopadl? Děkuji
mates077
Taky by mě to zajímalo. Po covidu mi to taky vyskočilo na koleni.
Bílé vyrážky #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]