Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Berete nějaké doplňky stravy?

Od: swallow odpovědí: 22 změna:

Zdravím, berete nějaké doplňky stravy? Co a proč případně berete?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Neberu. Párkrát jsem to zkusil a výsledek veškerý žádný. Teda mimo průvanu v peněžence.

doplněno 19.10.20 19:09:

Teda opravuji - stravu někdy doplňuji dobrým "Ginem" ;)

nedoktor*
hodnocení

3x
Beru horcik na unavu, křeče a dál beru rybí olej a vitamín c na imunitu. Jinak sem tam beru zinek a jim dostatek ovoce i zeleniny

hodnocení

2x

Bez magnezia se neobejdu. Mívám křeče, jsou spíše z dialýzy a bez hořčíku to nejde. Občas zobnu vitamín C, protože ovoce nesmím. A Vigantol, vitamin D, protože na sluníčko příliš nechodím. :-D Když jsem byla zdravá, brala jsem nějaké doplňkové prostředky, které mi na míru, doporučil jedn specializovaný lékař, zaměstnaný výrobcem. Skončila jsem na měsíc na lůžku ve špitále.

Babko, napsala jste to dobře. Jenom se obávám, že si toho významu mnoho lidí nevšimne. Ano, "specializovaní odborníci", kteří jsou placení firmou, která všelijaké přípravky prodává, mohou člověku hodně ublížit.

hodnocení

2x

Na radu jedné lékařky z příbuzenstva jsme si s manželem koupili selen+zinek, údajně se lépe ubráníme nákaze. Tak tomu prostě věříme, je to lepší, než si říkat, že se určitě nakazíme. :)

hodnocení

2x

Bereme s manželem pravidelně dezinfekci, jmenuje se to domácí slivovička.

jaskin
hodnocení

1x
Já beru pívo, zrovna teď popíjím Svijanskou 11°.
Doporučuji
priklad11*

Nějak minulý týden ji mělo Penny za 9.90 Kč. Čtyři bedny jsou ve sklepě

milous1

Lidl měl 8,90 *smich*

motak
Mit doma zásobu lahvacu je zaklad správného cecha.

Když pivo, tak opravdové, jedině Prazdroj 12.

motak
A ostatní piva jsou falesny piva?
A považovat za opravdové pivo Plzeň 12, která ani dvanáctka neni je minimálně vtipný...

13 Svijany je lepší. Kvasničák. A když ho piješ na správném místě se správnou společností...

hodnocení

1x

Rum a vitamin c

iz*
hodnocení

1x

Neberu nic. Žádné doplňky stravy nenahradí vitamíny a minerály získané z vyvážené stravy. Za jedinou výjimku bych snad brala vitamín D...

hodnocení

1x

Neberu nic, je z toho akorát tak drahá moč.

Vyjímkou jsou jen rozpustné tablety s obsahem železa, které dostávám při odběrech na místním TO.

hodnocení

1x

Člověk je všežravec, tak až na pár věcí co mě nechutnají, třeba špenát, jím vše. A žádný prášky nepotřebuji, nic mě nechybí. Jednou za dva roky chodím na krev a doktorka si nestěžuje.

Večer si dám pivo, nejraději Rohozec, nebo si vozím vínečko z Moravy a občas si dám nějaký koňáček.

hodnocení

1x

Beru hořčík plus nějaké béčko. Jsou to taková modrá platíčka, mají to v drogerii Teta nebo v hypermarketech Albert i v Kauflandě. Tam je to jen za 19,90. Pomáhá mi to mírnit úzkostné stavy.

hodnocení

0x

Vitamín C a chlorellu kvůli vitamínům.

berger*
hodnocení

0x

pyridin C10H14N2,ethanol,vitamín B v pivu...

hodnocení

0x

Pravidelně beru manosu. V prášku nebo v tabletách, snažím se střídat různé firmy. Bakterie E. coli se mi do těla pravděpodobně dostala při operaci. Lékaři to samozřejmě nepřipustí. Na bakterii platí bu´d silná antibiotika, nebo manoza. Nic jiného. Docela mi vadí, že manosa je vedená jako doplněk stravy. Pro mě a mnohé další podobně postižené je to lék.

hodnocení

0x

Právě jsem četla toto: yookee.cz/...

Zajímavé ale je, že ti, kteří tento přípravek prodávali, jako je třeba lékárna Dr. Max a další obchodníci, ho sice stáhli z prodeje, ale nikde nepíší pravý důvod. Jen mají uvedeno, že přípravek je v současné době nedostupný, nebo vyprodaný. Což je skandální, protože lidé, kteří ho mají doma, ho budou dál jíst a mohou být ohroženi na životech. Ne každý si přečte článek, který jsem si náhodou rozklikla já. V článku se sice píše, že firmy které ho prodávali, upozorní své zákazníky na nebezpečné účinky toho produktu, ale já tomu nevěřím. To by museli rozesílat tisíce emailů a pak, jak by asi upozornili lidi, kteří si ho koupili přímo osobně v lékárně? Proč třeba takový kolos, jako je lékárna Dr.Max, nenapíše na své stránky k tomu produktu pravou příčinu, proč už ho neprodává? A dokonce jsem našla i lékárny, které ho ještě prodávají. Je jim jedno, kolik lidí může onemocnět, hlavně když se na tom napakují. Proto těmto všelijakým "doplňkům"stravy v pilulkách nevěřím a každý by se asi měl zamyslet, než si nějaký takový předražený a možná i životu nebezpečný přípravek koupí. A také je dost skandální, že něco takového prodávají i lékárny, kde by měli prodávat lidem léky, a ne neověřené jedy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]