Nejste přihlášen/a.
Zdravím, berete nějaké doplňky stravy? Co a proč případně berete?
Bez magnezia se neobejdu. Mívám křeče, jsou spíše z dialýzy a bez hořčíku to nejde. Občas zobnu vitamín C, protože ovoce nesmím. A Vigantol, vitamin D, protože na sluníčko příliš nechodím. Když jsem byla zdravá, brala jsem nějaké doplňkové prostředky, které mi na míru, doporučil jedn specializovaný lékař, zaměstnaný výrobcem. Skončila jsem na měsíc na lůžku ve špitále.
Na radu jedné lékařky z příbuzenstva jsme si s manželem koupili selen+zinek, údajně se lépe ubráníme nákaze. Tak tomu prostě věříme, je to lepší, než si říkat, že se určitě nakazíme.
Pravidelně beru manosu. V prášku nebo v tabletách, snažím se střídat různé firmy. Bakterie E. coli se mi do těla pravděpodobně dostala při operaci. Lékaři to samozřejmě nepřipustí. Na bakterii platí bu´d silná antibiotika, nebo manoza. Nic jiného. Docela mi vadí, že manosa je vedená jako doplněk stravy. Pro mě a mnohé další podobně postižené je to lék.
Právě jsem četla toto: yookee.cz/...
Zajímavé ale je, že ti, kteří tento přípravek prodávali, jako je třeba lékárna Dr. Max a další obchodníci, ho sice stáhli z prodeje, ale nikde nepíší pravý důvod. Jen mají uvedeno, že přípravek je v současné době nedostupný, nebo vyprodaný. Což je skandální, protože lidé, kteří ho mají doma, ho budou dál jíst a mohou být ohroženi na životech. Ne každý si přečte článek, který jsem si náhodou rozklikla já. V článku se sice píše, že firmy které ho prodávali, upozorní své zákazníky na nebezpečné účinky toho produktu, ale já tomu nevěřím. To by museli rozesílat tisíce emailů a pak, jak by asi upozornili lidi, kteří si ho koupili přímo osobně v lékárně? Proč třeba takový kolos, jako je lékárna Dr.Max, nenapíše na své stránky k tomu produktu pravou příčinu, proč už ho neprodává? A dokonce jsem našla i lékárny, které ho ještě prodávají. Je jim jedno, kolik lidí může onemocnět, hlavně když se na tom napakují. Proto těmto všelijakým "doplňkům"stravy v pilulkách nevěřím a každý by se asi měl zamyslet, než si nějaký takový předražený a možná i životu nebezpečný přípravek koupí. A také je dost skandální, že něco takového prodávají i lékárny, kde by měli prodávat lidem léky, a ne neověřené jedy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.