Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct příteli že je konec?

Od: renusek* odpovědí: 17 změna:

Ahoj všichni...

Žiji s přítelem šest let a nyní jsem se zamilovala. Po rozvodu s manželem jsem byla zoufalá a nastěhovala jsem si k sobě kamaráda z dětství, kterého jsem ale nikdy skutečne nemilovala. Bylo to jenom proto, abych nebyla sama. Je to moc hodný muž, má rád moje děti a mne nosí na rukách. Problém je, že je o hodně mladší a já jsem nyní potkala muže, do kterého jsem se opravdu zamilovala. Taky mne moc miluje a po sedmiměsíčním vztahu nevím, jak to udělat, abych mohla být s ním. Je mne jasné, že příteli s ktrým žiji hodně ublížím. A na to nemám srdce... Jak to udělt co nejšetrněji?

Před tím, než mne začnete nadávat, zkuste se do mé situace částečně vžít..

Děkuji předem za odpovědi.

doplněno 01.05.10 21:29:

Asi jsem to nerozepsala úplně.. Přítel s kterým žiji je hodný a tento vztah mu vyhovuje. Má bezstarostný život, věnuje se své práci a pří zaměstnání udělal vysokou školu. Mám střídavou péči o děti a to mu taky určitě vyhovuje. Můj přítel s mýma dětma žádné starosti nemá, veškeré náležitosti ohledně dětí stojí ne mne. Neřeší školu, kroužky, volný čas - prostě vůbec nic. Když jsem se ho ptala, zda- li by nechtěl se mnou dítě - řekl že ne.. Nevyjádřil se k tomu. Je těžké to popsat. Já mám spíš pocit, že potřebuje vyprát, ožehlit, navařit a věnovat se svým koníčkům... Nový přítel je samostatná jednotka, rodinným životem si prošel. Zná co je zlá ženská - zažil si své a je také moc hodný muž. To by ale chtělo se rozepsát na několik strnek...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

camelot*
hodnocení

3x

Ahoj

Tak Tvuj pribeh je jasny, my vsichni ho chapeme, ale Tebe je tezsi pochopit. Umim si predstavit, co ted prozivas a at udelas co udelas, nekdo to odnese, volil bych nejmensi zlo.

Vem v potaz vsechno, Tve rozhodnuti by uz nemel ovlivnit nikdo, jen si bud jista, protoze muzes nakonec prijit o vse a odnesou to deti. Laska je mocna carodejka a svym zpusobem chapu, ze zit s clovekem bez prave lasky neni take to uplne nejlepsi. Ze soucitu urcite ne. Radu typu, bez za hlasem srdce asi nedostanes. Budu-li uprimny, netroufal bych si na tak zasadni krok, ale Ty musis vedet, co bude pro Vas nejlepsi reseni. Mas mou moralni podporu, ale radu nemohu dat..

Camelot

marenka*
hodnocení

2x

Správně předpokládáte že se mi chce nadávat. A vžít se? Vy, chudinka ZOUFALÁ, po rozvodu, jste zneužila kamaráda z dětství. Ano, zneužila když jste ho nikdy nemilovala. Jen proto abyste nebyla sama? Probůh a co je na tom špatného? Máte děti, takže až tak sama byste nebyla. Nosí vás na rukách, miluje děti a vy tu mluvíte že na něco nemáte srdce? Ale žaludek na podraz máte, ten tak daleko od srdce není.

Jediná rada pro vás je ode mne tahle. Zkuste být alespoň jednou v životě solidní a řekněte mu to narovinu.

kytka*

Je těžké se vžít do Vaší situace, protože bych se do takové nikdy nedostala. Jen Vám řeknu jednu věc -abyste si nedrbala hlavu. Nevím jak můžete 7 měsíců žít dvojí život a nyní nevíte co s tím?Váš přítel je asi slepý, že za ty léta nepoznal,že jste s ním jen z vypočítavosti, vy jste zneužila jeho dobrotu. Nebudu Vás soudit, ani mi to nepřísluší.. Rozhodně bych nechtěla žít Váš život.Já jednám férově a věřte ,že se to vyplácí.

doplněno 01.05.10 20:58:

Pokud chcete začít znovu řekněte mu to raději hned a neklamejte ho. I když ho nemilujete, ale Vaše děti jistě s ním nějaký vztah za ty roky mají.Na ně as vůbec nemyslíte, proč taky,že. Oni si zase zvyknou na jiného*zed*

doplněno 01.05.10 21:22:

S city není radno si zahrávat. Jen aby se Vám to nevymstilo.

marenka*

*palec*k tomu není co dodat

renusek*
hodnocení

Vím, že to bylo vypočítavé ode mne... několikrát jsem příteli řekla, že ho nemiuji, že ho mám jen ráda...

raadek*
Jestli neni vas pritel hloupy, tak uz to tusi. Kdyz mu to sdelite, urcite vase priznani bude v jeho pochybnostech vysvobozenim. Zkuste si to jeste promyslet. Az vas milenec prestane milovat, bude vas a vase deti mit porad rad? Jak dopadly jeho minule vztahy? Je urcite lepsi nez vas soucasny partner? R.

hop®
hodnocení

2x

Ahoj milá pisatelko, navzdory většině jiných názorů nějak nevidím důvod, proč Tě odsuzovat. Myslím, že vztah s Tvým spolubydlícím vám vyhovoval oběma. Po takové době asi i on ví, že to nemůže být vztah navždy, a v případě, že ho vystěhuješ ho bude bolet možná hlavně to, že přijde o své pohodlí. Hlavně si kvůli soucitu nekaž život. Ovšem pozor na jinou věc - pokud s Tvým novým přítelem vztah klapat nebude, můžeš zůstat sama s dětmi i se všemi svými starostmi!

taran*

... Hlavně si kvůli soucitu nekaž život. - Další z mnoha bezohledných ,bezcitných kreatur.*zed*

elisha

Zdravím,

kdyby všichni žili s partnery jen ze soucitu, jak by to na světě vypadalo? Člověk by měl myslet i na sebe...

renusek*

Ahoj pisateli. Děkuji za psaní, které mě potěšilo. Konačně se našel někdo kdo mě asi trochu chápe.Vím, že se to může stát, že s novým přítelem vztah klapat nemusí. Ale já cítím, že je to ten pravej. Uvidím. Uvšdomuji si, že můžu zůstat sama s dětičkama. Ale to ukáže čas. Pěkný den. A ještě jednou děkuji.

taran*
hodnocení

1x

Jsi pěkná mrcha a ještě k tomu zbabělá.*blee*

pt®

Neměla jste to nechat dojít tak daleko a jednat hned. Určitě příteli hodně ublížíte. Zdá se mi, že jste nejednala čestně. Možná jste jen zamilovaná do nového muže. Doma máte muže s velkým ,,M,, rozmyslete si to pořádně. PT/stařenka/

renusek*
hodnocení

Fakt jseš mooooc chytry... ptala jsem se tady, jak to vyřešit co nejšetrněji a ne co jsem zač nebo ne.. je to tady on-line poradna nebo ne?

knopka*
hodnocení

1x

Já bych v tom viděla trochu sobeckost.Tu první že po rozvodu jste se cítila sama tak jste si nastěhovala kamaráda.Tu druhou že píšete že jste zamilovaná a co děti?Když jsou zvyklé na jednoho chlapa který je má rád co řeknou tomu novému?Ale nechci kárat,váš život,zamilovanost je sice věc hezká ale ta pomine a co dál?Jedna věc je setkávat se spolu a těšit se na sebe druhá věc bydlet s tím člověkem-a tam se teprv začnete pořádně poznávat a to bude něco *ee*.A jak mu to co nejšetrněji říct?Na tom už není co šetřit,tak jako tak to bude rána!*plac*

doplněno 01.05.10 21:44:

Tak ted jsem si přečetla vaší doplnkovou odpověd.No přeci ale musí cítit že k němu necítíte to co byste měla *nevi*.Řekněte mu to narovinu a nechodte kolem horké kaše a je to.

pu®
hodnocení

1x
Nějak Vás moc nechápu:
"Je to moc hodný muž, má rád moje děti a mne nosí na rukách."
"Já mám spíš pocit, že potřebuje vyprát, ožehlit, navařit a věnovat se svým koníčkům..."
Tak nosí Vás na rukou, nebo je ta "vypočítavost" oboustranná? Nebo je to prostě onen klasický český muž - vyper, vyžehli, postarej se o mě a já Tě "za to" budu mít jakože rád, a Vy jste s ním, protože nejste sama? A protože on neřeší ani kroužky ani školu a nic jiného, co se dětí týká, asi tím "má rád moje děti" myslíte, že je nebije? Promiňte, nejsem matka, takže mi nepřísluší nic jiného, než se snažit pochopit.
Neodsuzuji Vás, spíš je mi s podivem, že jste tak dlouho (7 měsíců) vydržela to příteli neříct. Nevím, jestli ho teď nestavíte schválně do trochu jiného světla - poté, co se zde snesla sprška nesouhlasných názorů. Anebo jestli Vám třeba také nedochází, že to není tak skvělý partner? A pokud není, proč se bát mu cokoliv říct? Vypočítavost nevypočítavost...to bych asi neřešila. Těžko soudit, my u toho nebyli/-y a nevíme, v jaké jste byla situaci a jak jste se odvděčovala. Ale jestli víte, že muž, kterého milujete, je ten pravý, máte jistotu, že Vás bere i s dětmi a se vším, co k tomu patří (to, že tím prošel, neznamená, že to znovu chce), pak bych prostě stávajícímu příteli poděkovala, omluvila se a šla. V klidu, u sklenky vína (ne doma - přece jen, kdyby mu trošku ruplo v kouli, na veřejnosti bude mít snahu se ovládnout). Jste dva dospělí lidé, ti dělají chyby - není ale nic horšího, než je tajit, přecházet, skrývat nebo nepřiznat. Stalo se. Řekněte vše na rovinu, férově. Jak tady píšete, Vy víte, že mu ublížíte, ale tímto svý prozatímním postojem mu ubližujete ještě více. Myslet si můžu, co chci, ale každopádně ve Vaší situaci bych být nechtěla a přeji Vám, abyste brzy vše vyřešila v dobrém a bez zbytečných nervů. Jsou mnohem, mnohem horší věci na světě.

taran*
hodnocení

1x

No tak to on asi dobře ví , proč si s vámi nepořídit dítě.Když mu předtím řeknete ,že ho máte ráda ,ale nemilujete ho.Asi vás už má prokouknutou.Nový přítel j e s vámi 7 měsíců a už víte , že ho milujete.Až se to dozví tak s vámi skončí, a udělá dobře.Víte vůbec , co je to charakter?

malvinka*
hodnocení

0x

Pokusím se odpovědět příběhem mé známé žijící v zahraničí.

Po ukončení VŠ byla na zahraniční stáži a zde potkala rozvedeného muže, kterého si za nějaký čas vzala. Vše bylo pohodové, měli nádherný dům, krásnou zahradu, partner měl výsostné postavení v jakési firmě a žena jménem třeba Andrea nemusela chodit do zaměstnání, v postavení partnera se to jaksi nehodilo. Děti spolu neměli, muž měl z prvního manželství a Andrea s ním vycházela v pohodě. Jelikož měla vzdělání humanitního směru a bavila jí zahrádka, manžel jí pořídil menší traktůrek na sekání zahrady, zakoupil jí vlastní auto a pořídíl pejská dle jejího výběru. Platil jí doživotní pojistkuv případě, že by se sním něco stalo, byla by zajištěna. Manžel za prací dojížděl, ráno odcházel a navečer se vracel. Paní domu měla celé dny pro sebe, manžel si o víkendu rád odpočinul. Po pár letech soužití, paní Andrea projevila zájem, že by ráda chodila do práce. Manžel jí tedy začal hledat v okolí brigádu. Povedlo se v nedaleké krůtí farmě. Chudák manžel netušil, že nastal klíčový okamžik. Andrea docházela za prací, ve které se našla. Majitel byl uhrančivý typ s výrazně indiánskými rysy. Během pracovního týdne, byli neustále spolu a najednou se křehká blondýnka zamilovala. Manžel změnil zaměstnání. Jeho paní přišla s návrhem na rozvod, byl velmi překvapený, když zjistil, že mužem number one je rozvedený zemědělecse dvěma závazky s né příliš vysokým IQ. Svoji ženu měl rád a vážil si jí, tak jí domlouval a chtěl na vše zapomenout. Ona trvala na svém. Takže došlo k rozvodu.Dům se prodal, bývalý manžel nechtěl žít v místě bydliště a mít za souseda člověka, který mu odloudil manželku. Odstěhoval se daleko 4 hodiny cesty vozem.

Novomaželka se začala činit na farmě pracovala 14- 16 hodin denně. Její nový manžel si koupil najednou nákladný vůz a ona dřela do úmoru. Zhubla, její krásné vlasy ztratily lesk a byly velmi krepaté i výraz v obličeji se změnil. Tato žena byla pracovitá tak si plno věcí nepřipouštěla. po dvou letech najednou strávila loni vánoce sama.Manžel začal chodit domů, pokud přišel opilý, začal flámovat, nabral si půjčky, které nedokázal splácet. nyní se začala Andrea probouzet. Najednou byla postavena před hotovou věc. Manžel a zároveň zaměstnavatel si dovedl jinou partnerku a svou ženu začal z domu vyhazovat, odebírat osobní věci např. Noťas , mobil, aby neměla kontakt s rodinou v Čechách. Několikrát měla výjezd Policie Najednou zjistila jak se do celé situace zamotala a je spolumajitelkou dlhú, které její partner vytvořil. / podrobnosti nevím týká se to předmanželské smlouvy / nyní částka číní v přepočtu na naší měnu 2 milióny. Osobní věci si přestěhovala ke kamarádce , kterou znala díky předchozímu manželství. Najednou sama v zahraničí a nikde nikdo s vidinou dluhů bez střechy nad hlavou a vyčerpaná. Najednou si uvědomila, že neměla nikdy dovolenou a manžel na to nechtěl přistoupit, zvykl se bavit svým způsobem s novým objektem svého zájmu. Své manželce přidělil horší chov. Privilegii si začala náležitě užívat nová žena. Andrea si prosadila dovolenou , aby nabrala dech. Odjela za svým bývalým manželem s nervy v uzlíčku naštěstí jí nechal vůz. Snažil se jí pomoci, vypadalo to chvilku, že by se mohlo vše vrátit do starých kolejí. Pomohl sehnat právníka ... jenže pak si asi uvědomil jak se zachovala a bylo po všem.

Nyní je po schůzce s právníkem a neví co ji čeká do budoucnosti s rodinou je v kontaktu pouze písemném. PC jí zabavil manžel už poněkolikáté.Neví zda se vrátit do Čech, .či zůstat ale bez úhrady dluhů to nepůjde.

Asi je to kruté , ale velmi poučné, celou záležitost si přivodila sama . Tak ať Vám to usnadní rozhodování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]