Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nově založená živnost - poplatek 2410Kč?

Od: kamizeta odpovědí: 9 změna:

Ahoj všem,

v září jsem si založila volnou živnost. Teď v pátek mi přišel dopis od České komory firem a živnostníků, že mám do 14 dnů uhradit částku 2410 Kč za zápis do české komory firem a živnostníků. Do žádného registru jsem žádost o registraci neposílala, proto mě tenhle dopis dost zarazil.

Na dopise je razítko, podpis, údaje, kam těch 2410 Kč poslat a uvnitř byla poštovní poukázka k zaplacení.
Dost mě to zaráží, protože jsem se nikam neregistrovala. Chtěla bych se zeptat, zda má někdo s tímto zkušenost, popř. co dělat? Podařilo se mi na internetu najít, že česká komora firem a živnostníků je s.r.o., založeno v lednu 2020, a nepůsobí to na mě věrohodně. Ptám se, protože mám obavy, že když tu částku nezaplatím, s něčím na mě přijdou, nebo že mě budou neustále otravovat dopisy.
Předem díky za vaše rady!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Phishing. Šmejdi loví naivní začátečníky vykulený z legislativy.. Reagovat netřeba, když budou otravovat tak poslat do háje.

Možná i pokus o podvod, záleží na přesné formulaci toho pozdravu..

kamizeta
hodnocení

Podařilo se mi na internetu najít přesně ten dopis, který mi přišel. Tady: muml.cz/...

Opravdoví šmejdi..kašlu na ně.

motak
hodnocení

2x
Smejdi,nic neplatit.posilaji to všem nove založeným.
kamizeta
hodnocení

Díky za bleskovou odpověď a potvrzení, že se jedná o šmejdy!

milanurban
Dobrý den, prisel mi take tenhle dopis kdyz jsem si zakladal zivnost s presne stejnou castkou, ovsem nevedel jsem ze to je podvod a zaplatil jsem to. Dnes mi dosla predzalobna vyzva ze jsem neuhradil castku. Poprosil bych o radu co dělat. Dekuji moc.
lobo*

Pravnik?

Jinak zde video o těchto firmach

hodnocení

0x

Vlož název té komory do Googla a budeš se divit, co ti vyjede.

Podle dotazu nejspíš už hledala.

iz*
hodnocení

0x

Vypadá to, že se "katalogoví podvodníci" poněkud zhoršili ("obchodní nabídka" je v textu lépe schována > nepadne do oka na první pohled a chybí obchodní podmínky, na něž se dopis odvolává) a částečně polepšili (už se smlouva automaticky neobnovuje, pokud ji podnikatel včas nevypoví).

Nehradit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]