Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
v září jsem si založila volnou živnost. Teď v pátek mi přišel dopis od České komory firem a živnostníků, že mám do 14 dnů uhradit částku 2410 Kč za zápis do české komory firem a živnostníků. Do žádného registru jsem žádost o registraci neposílala, proto mě tenhle dopis dost zarazil.
Na dopise je razítko, podpis, údaje, kam těch 2410 Kč poslat a uvnitř byla poštovní poukázka k zaplacení.
Dost mě to zaráží, protože jsem se nikam neregistrovala. Chtěla bych se zeptat, zda má někdo s tímto zkušenost, popř. co dělat? Podařilo se mi na internetu najít, že česká komora firem a živnostníků je s.r.o., založeno v lednu 2020, a nepůsobí to na mě věrohodně. Ptám se, protože mám obavy, že když tu částku nezaplatím, s něčím na mě přijdou, nebo že mě budou neustále otravovat dopisy.
Předem díky za vaše rady!
Phishing. Šmejdi loví naivní začátečníky vykulený z legislativy.. Reagovat netřeba, když budou otravovat tak poslat do háje.
Možná i pokus o podvod, záleží na přesné formulaci toho pozdravu..
Podařilo se mi na internetu najít přesně ten dopis, který mi přišel. Tady: muml.cz/...
Opravdoví šmejdi..kašlu na ně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.