Nejste přihlášen/a.
Ahoj holky, asi před týdnem jsem se probudila v blbé poloze a od té doby mě bolí pravá strana za krkem. Snažím se to rozmasírovat - nepomáhá Na bolest si beru Ataralgin, ale vždy mi to pomůže jen na pár hodin a potom zase bolest krk si mažu i Ibalgin gelem, ale ten skoro nefunguje. Máte nějakou radu, jak se bolesti zbavit?
Tak tohle vím naprosto přesně. Při sportu jsem si krk poškodil tak, že to za pár dní bolelo a nešlo hnout. Po vyloučení vážnějších zranění rentgenem a vyšetřením mi doktor dal obyčejný pěnový fixační límec, který stojí 200-300 kč. Moc jsem vzhledem ke svému stavu tomu nevěřil, ale po týdnu se stal zázrak.
Zrovna jsem zahájila léčbu potíží s krční páteří, nemohla jsem vydržet, zavolala rehabilitační lékařce a zrovna jeden pacient odřekl, tak jsem mohla přijít hned. Opíchla mi zatvrdlá místa a předepsala 10 x elektroléčbu a masáže. Zatím stále bolí, občas polknu půlku Ataralginu a mažu Dolgit.
Podívejte se na YT, kde je mnoho návodů na laickou masáž v oblasti šíje. Dejte si hodně teplou sprchu a po ní by bylo dobré, kdyby se masáže ujal někdo z rodiny. Jakmile se o masírování snažíte sama, nemáte uvolněné svaly. Pokud je problém v měkkých částech, mohl by Vám pomoci tento postup: v sedě na židli, ruce podél těla a na prohřáté pokožce s uvolněnými svaly provádět jemnou masáž mastným krémem nebo léčivým gelem. Po skončení masáže lehce omotat kolem krku nahřátý, srolovaný froté ručník. A snažit se držet hlavu v této pozici, přirozeně, ne křečovitě. Pozor na prudké pohyby hlavou do stran. Na noc pomáhá vzít si lék proti bolesti. Chce to udržovat oblast šíje v teple (nosit i přes den teplejší šálu), večer sprcha + masáž. Jestli máte problém v obratlech (což momentálně nevíte), laické rady Vám nepomohou a bude nutné vyhledat lékaře. Týden je dlouhá doba.
Moc děkuju všem za odpovědi! Mám si zavolat zítra své praktické doktorce ať mi předepíše něco silnějšího? :/
Omotejte krk teplou šálou, Dá se koupit Guajacuran a vzít si dvě tablety naráz na večer. Srovnat si polštář a krk se může uvolnit ve spánku sám. Zatím necvičit. Masírovat prohřívacím gelem. Co je zajímavé, je uvolnit si palec na pravé noze protažením v tom základním kloubu /ten má hodně lidí vystouplý/ a kroužením. Možná i ucítíte druhou rukou, jak je palec zatuhlý a zda v něm lupe. Toto opakovat víckrát za den. Ta dvě místa na těle spolu souvisí.
Rehabilitační lékařka mne důrazně upozorňovala, že to chce SUCHÉ TEPLO /nejaký nahřívací polštářek např./ a hlavně abych nelezla do horké sprchy /jak zde někdo radil/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.