Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Probíhá pozůstalost v době opatření?

Od: dnf odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat jestli v rámci současných opatření probíhají dědické řízení u notáře?

Byli jsme v lednu u notářky, v dubnu se dělal posudek na dům, který už byl s rouškama, ten už je hotový.

No a zajímá mě jestli teda nějakým způsobem probíhají dědická řízení s rouškama nebo vůbec.

Děkuji.

doplněno 18.11.20 15:59:

Dobrý den,

nevíte jestli se ohledně dědických řízení v souvislosti se současnými opatřeními něco změnilo?

Notářka se mi dosud neozvala, už je to měsíc a půl co mi zaslala posudek.

Tak nevím, jestli mám být slušný nebo nějak uhánět a kvaltovat, nicméně v současnosti to nevypadá, že by to bylo vyřešené do konce roku.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Probíhá jako jindy, jen s opatřením vlády. Roušky a podobně. Ptejte se u notáře, ten Vám sdělí datum setkání.

hodnocení

0x
Co brání dědickému řízení? Asi nic, viď?
Pokud se nebudete hádat o lopatku se smetáčkem a dohodnete se, tak to notář sepíše a přijdete to jen podepsat.

dnf
hodnocení

No já začátkem měsíce dostal posudek který jsem nechal vyhotovit, rovnou jsem se notářky v mailu ptal, kdy teda bude další sezení ale na tuto otázku mi neodpověděla.

Třeba je v karanténě, nebo nemá čas. Vyčkejte, a za 14 dní se ptejte opět.

hodnocení

0x

Já jsem s notářkou komunikoval pomocí emailů a telefonů. Většinou to brala sekretářka-asistentka. Téměř vše jsem řešil s asistentkou.

dnf
hodnocení

No chápu, já mám teda sice advokátku, jenže ona je taková, že když já tvrdím, že jim to moc dlouho trvá tak ona mi řekne, že to je běžná věc. I když jsem potom psal notářce ohledně toho posudku, stejně ho poslala po advokátce.

Každopádně půl roku čekat na posudek a další měsíc a půl bez odezvy mi nepříjde normální.

U jednoho případu v Praze, jsem čekal 14 měsíců i když se dědicové dohodli.

Osobní zkušenost, od úmrtí to trvalo více nežli rok, než se vše uzavřelo. A to nebyly nikde žádný spory. Jak jsme se dohodli, tak to notář napsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]