Nejste přihlášen/a.
Začněte hospodařit společně. Do společné kasy dáte každý určité procento z příjmu, i slečna z brigád, z alimentů atd. Prostě stejný díl, např. 30%. Z toho financujte všechny společné věci, své osobní věci si kupujte každý sám za své. Když 30% nebude stačit, přidáte každý 10 % a podobně.
Naučte slečnu hospodařit a neříkejte, že to nejde. I o benzín se můžete podělit dle ujetých km. Pokud to vydžříte pár měsíců, slečna změní názor na život. My tento systém zavedli již v době studií a za chvíli jsme měli stejný názor na finance. Systém se po čase zrušil a nebylo potřeba druhému vysvětlovat, co je důležité teď a co počká.
Tím nemyslím, že když jí pozvete na večeři, že jí nezaplatíte ze svého. Držím palce
Auto nemám, ale nějaké povědomí mám, že byste měl mít auto nějak více pojištěné, tedy byste měl sice auto odepsané, ale pojišťovna by Vám škodu uhradila.
Jinak Vás chápu a nelíbí se mi, že ještě spolu nejste v manželství a vznikla hádka, vyčítání. Po svatbě by to mohlo být horší.
Slečna si už dělá nárok na vše, co jste si pořídil.
Zde měla nastat diskuze.
Takže ano, já mám pro Vás pochopení a od slečny by to chtělo více diplomacie.
Na auto by v tomto případě musel mít havarijní pojištění. Normální pojištění auta se vztahuje pouze na bouračky atd. Ale pokud by třeba sjela do stromu tak mu to nikdo nezaplatí.
Ty máš radši svoje auto než přítelkyni? To jí ten tvůj dotaz hlavně neukazuj
Auto má sloužit, sis měl pořídit něco otřískanýho levnýho.. Obzvlášť když nemáš na banány a řešíš za co koupit zimní gumy... Mmchl pro auto je lepší když jezdí než když stojí před barákem (oreznou brzdy atd.), takže spíš nauč přítelkyni jezdit tak aby auto nezmršila nebo nezrušila.. A znovu ty se o auto bojíš víc než že se přítelkyně při bouračce zraní?
Řádí covid a je dobrý se mu vyhnout, takže pokud máš auto tak jet sockou znamená zbytečně zvyšovat riziko nákazy. Nejen pro tebe ale i pro přítelkyni.
Navíc pokud má jezdit dobře, tak musí řídit. Ježděním sockou se řídit nenaučí...
Zdravím. Vy jste si koupil auto, je to tedy Váš majetek. A tudíž to bude tak jak si nastavíte. Pokud chce přítelkyně jezdit autem, ať si vydělá a našetří na své. A také si hradí poplatky, které jsou s tím spojené. Bude si ho alespoň více vážit. Nejste manželé, pokud koupíte druhé auto, až se budete rozcházet třeba, budete se dohadovat co je čí. A pokud si přítelkyně může dojet autobusem (či městskou dopravou) tak by se měla nad svými požadavky zamyslet. Komunikujte spolu v klidu, měla by pochopit, že své auto nechcete půjčovat druhému řidiči příliš často. To je alespoň můj názor.
Někdo si koupí mazlíka za 350 táců. Palivo bere za 200.-, na pojištění už nemá a na gumy si musí odtrhnout od úst. Pak je na nervy z toho, že přítelkyně chce taky jezdit. Měl sis pořídit nějakou starou vraždu (myslím to auto), nemusels ji leštit a neměl bys pak strach, že ti ji někdo obouchá vozejkem u marketu.
Měl jste si koupit, nějaké ojeté. Vy koupíte auto, ale ja na vás drahý benzín, kolik to žere? Nechcete půjčit, bojíte se o auto. Co kdyby ho ťukla, to byste se asi zbláznil. A že jste řidič z povolání, neznamená že nemůzete mít nehodu. Tak ať přítelkyně šetří a koupí nějaké malé, ojeté auto.
Zdravím. Pokud vaše přítelkyně "má" brigády, vychází mi z toho, že je buď studentka, nebo nezaměstnaná. V obou případech pak ale finančně "visí" na vás. V takové situaci mám pro vás to největší pochopení. Pokud byste si auto koupili napůl, měla by ona k tomu autu všechna práva napůl. Pokud není vaše manželka, jen přítelkyně, a vy jste ten, kdo (doma skoro) všechno financuje, nemá ona žádné právo argumentovat tím, že vy autem jezdíte do práce a ona chce taky. To by bývala musela před koupí argumentovat tím, že polovinu auta zaplatí ona. Půjčovat jí svou "klučičí hračku" je jen vaše dobrá vůle, ne její nárok. Čí je byt kde spolu žijete? Je taky váš? Ida
Přítelkyně nepřispívá. Hmm. Kdo u vás obstarává nákupy,vaří,pere,žehlí,uklízí,vysává,myje nádobí,okna,WC,koupelnu, a ještě je večer,,povolná,,? Víte kolik stojí paní na úklid a kolik stojí večerní potěšení v ,,červených lucernách,,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.