Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zabavení řp

Od: pride88* odpovědí: 17 změna:
Dobrý den,
Mám dotaz. Můj kamarád měl zábavene rp, a jeli za ním policajti, ani nehoukli. Když je videl začal doma prelezat vrata a kdyz byl nahoře na vratech tak houkli, a vyběhli za ním.
Prevlikl se a sel za nima ven jakože nic, tak se s nima bavil a po půl h nikoho nenašli tak odvedli jeho, zjistili že nemá papíry. Žádná výpověď, nic ne podepisoval, a teď mu přišel rozsudek 8tis a papíry na 9 mes. A to už mu je mezi tím vrátili.
Celé jsem to viděl z okna. Má nějakou šanci při odvolání?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

18x
Mě se líbí, jak když jde o nějaký trestný čin nebo pohlavní nemoc apod - vždy jde o dotaz začínající "Můj kamarád..." :) Tak kamarádovi řekni, ať odvolání zkusí. Třeba budeme mít štěstí a dostane přidáno.

hodnocení

9x

Dal bych mu ještě větší "flastr". Člověk, který nerespektuje úřední rozhodnutí, potažmo zákony je šmejd.

pet32
hodnocení

8x

Dobře mu tak, nemá jezdit bez papírů. Asi byl důvod, proč byl bez. Myslím, že pokuta je dost malá.

hodnocení

6x

Takže Vy jste stál u okna a jen tak koukal na ulici, když v tom se na obzoru objevilo auto s Vaším kamarádem za volantem a za ním policajti. Policajti zřejmě tušili, že auto řídí kdosi bez řidičáku a proto za ním pomalu a bez houkání (aby ho nevyplašili) dojeli až k domu. Tam Váš kamarád zastavil a vystoupil. Když uviděl policajty, místo aby normálně v klidu vešel do objektu, bůhví proč začal přelézat vrata (asi nechtěl být nápadný *smich*). Policajti v tu chvíli zahoukali (aby se lekl a z těch vrat spadl) a vrhli se za ním. On ale nespadl a odešel do domu, kde se stačil převléci a dělat jako by nic, zatím co policajti prohledávali okolí. Nikde nikoho jiné nenašli, takže je kupodivu napadlo, že onen záhadný řidič musí být Váš kamarád (byl v domě jediný). Aby mohli vykázat nějakou činnost, bezdůvodně ho odvedli na služebnu. Vy jste celou tu dobu samozřejmě neopustil strategické stanoviště za záclonou a celé to sledoval (aniž byste věděl, o co vlastně jde).

Tak jo – a teď třeba tu o Šípkové Růžence...

pride88*
hodnocení

Chapu je to vtipné, ale celou dobu jsem u okna stal společně s miminkem a sestrou která nás natacela takže pohádku si nechte. Kamarád kdyz privezl moto a viděl jak za ním jedou začal prelezat plot a az poté oni zastavili a běželi za nim
Jinak v domě bylo více lidí ale odvezli jeho ale až po 30min hledání někoho koho ne poznají protože měl helmu

Jo pohádku si nechte,to ale neplatí na p.Magdona,ale na Vás p.tazateli!

Jistě by v tomto případě úpolicisti stáli a čekali 30 minut až z onoho domu někdo vyleze,místo aby IHNED zazvonili a jednali!*zed*

hodnocení

2x

Tak to Vaše doplnění příběhu je už opravdu komické. Takže sestra si Vás a miminko natáčela, když jste stál u okna a koukal ven. Takže si vlastně natáčela pouze něčí záda, jelikož kdyby si natáčela Vás a miminko, musel byste stát zády k oknu a nic byste teda neviděl. Ale vy jste přesto viděl kamaráda, jak za ním jedou policajti a jak on zastavil mimo vchod do domu, někde u vrat, vylítnul z auta, na hlavě měl helmu, protože ta se v autech normálně nosí, skočil na ty vrata a i když policajti houkli, on nedbal a pádil domů, tam se převlékl a pak vylezl a dělal jakoby nic, protože si myslel, že ho policajti kvůli té helmě nemohli poznat*alene* . Já si myslím, že on hlavně věděl, že podle SPZ zase oni dobře vědí kdo je majitelem auta a tak začal hrát divadýlko a hrozně se divil, kdopak s ním asi mohl v tuto chvíli přijet, když on sám je přece doma s miminkem a nikde nebyl a asi se jim snažil pověsit na nos, že mu bylo vozidlo odcizeno a zase vráceno před dům neznámým pachatelem, který shodou okolností záhadně zmizel v tomtéž domě a nebyl nikde k nalezení. :-D No není divu že ho sebrali a že mu napařili normální pokutu. ;)

pride88*
hodnocení

Nauc se číst Sasku, celou dobu se bavím o moto

No to jste ale v úvodní otázce nepsal. Jinak šaška beru. Mám je ráda. ;) A jinak stejně platí co jsem napsala. Až na tu helmu, kterou jste teda na hlavě měl právem. :-D

hodnocení

0x

Právník ho z toho nejspíš vyseká. Sám nemá moc šancí. A nevšiml jsem si, že by podstoupil dechovou zkoušku.

Jinak tvá terminologie je úplně žalostná.

doplněno 15.10.20 19:11:

PS: Ta dechová zkouška je v takových případech běžná a na základě vnitřních nařízení jsou policisté povini ji udělat.

doplněno 15.10.20 19:19:

P"ánové, jedna věc je selský rozum, druhá je řešení podle práva. Bohužel ta druhá má přednost, talže chápu vaše názory a rozumím jim, ovšem podle práva to nejspíš bude úplně jinak*zed*

jenda2*

K čemu dechová zkouška když mařil úřední rozhodnutí tím, že řídil motorové vozidlo bez řidičského opravnění odebrané dříve. Mohl jít do basy. Takto je doma. Ještě se odvolávat? Tak do basy. Co s takovými lidmi.

re4zon
@jenda2 jestli nechapes k cemu jsou zakladni principy prava, napriklad ze rozhodovat se ma vzdy podle dukazu a ne podle toho co kdo napsal na poradne, mel by ses odstehovat treba do afriky. Tam je zvykem na zaklade udani cloveka zlyncovat a upalit, mozna se ti tam bude libit vic.
jenda2*

Základní princip práva je, že mu byl odebrán ŘP a před tento problém stejně řídil vozidlo. Byl spatřen vícečlenou hlídkou , Důkaz docela pádný. Tak do basy. Kdo je zvědavý na takového cvoka na silnici bez řidičáku? Nikdo. Možná vy, protože jste stejný !

pride88*
hodnocení

Bohužel se opravdu jedna o kamaráda.
Po 30min co prohlédli okolí řekli že to je asi on, dechovka negativní a to je vše.

A proč "bohužel"? Když se jedná o kamaráda, tak na co ty starosti? :-DNebo budete tu pokutu platit Vy, protože jste kamarád? *co*

hodnocení

0x

Já se zeptám pana zadavatele otázky...

Tak prvotně nebylo napsáno, že to bylo moto. To jste napsal až v nějakém dalším pokračování...

A když pak lezl přes bránu, tak moto zůstalo venku a on jako převlečený přišel k motorce po půlhodině a oni ho chytili? Mám to tak chápat? Tak pak to byl asi on, nebo by měl přiznat kdo motorku měl půjčenou ne? Tady zřejmě neplatí slovní obrat "nevím"...

No jo školáci mají zavřené školy,tak se nudí a zkoušej jak jim na jejich vymyšlené historky skáčeme,Prostě trolí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]