Nejste přihlášen/a.
Absolutně nesouvisí povaha s postavou. Jak jsi na tuto myšlenku přišel?
Pokud je tedy dle tebe někdo otylý, tzn., že je nebojácná a řekněme vůdčí osobnost?
Kolem sebe takové znám, myslím nechutně otylé jedince.
A jsou to povětšinou s odpuštěním poseroutkové.
A naopak.
Tajtrlíci a hubeňouři si vyskakují, jako kdyby jim patřil celý vesmír
Říká se nervy obalené tukem, že takoví jsou víc kliďasové. Nabušení svalnatci díky testosteronu by mohli být soupeřivější, ješitnější, bledé nítěnky vypadají podřídivě, nejistě až bázlivě, drobná pohyblivá žihadla mívají vyřídilku a jen tak se nedají...Fyziognomie s psychikou určitě nějak souvisí.
Fyziognomie se týká spíš hlavy, očí, úst, uší, rysů obličeje, krku, tvarů ruky, prstů... Z toho třeba usuzuje na dispozice k nemocem Kurt Tepperwein.
Vy ale asi máte na mysli tělesnou konstituci, což spolu částečně souvisí. To jsou zase somatotypy. Máme tři krajnosti Tenký vytáhlý ektomorf, kulatý buclatý endomorf a hranatý svalnatý mezomorf. Na plošném diagramu je to trojúhelník. A každý z nás je někde mezi těmi třema rohy. Každé v trojciferném čísle vyjadřuje, jak moc máme toho kterého druhu somatotypu v sobě. Zajímavá věda. Hodí se hlavně při zjišťování dispozic k jednotlivým sportům.
Postava a povaha nemá přesně ty souvislosti které zmiňujete. Myslím tím to, že vychrtlý člověk, rovná se bojácný introvert. Ale z vlastní zkušenosti vím, že oškliví lidé jsou nebezpeční a proto jsem se vždy ošklivým snažila vyhýbat. Obzvláště ošklivým ženským. A vždycky jsem měla za kamarádky hezké holky. Ty nikdy nezáviděly. A když se na mne nějakou náhodou "nalepila" ošklivá holka, tak mi to nikdy nic dobrého nepřineslo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.