Nejste přihlášen/a.
všem hezký den, mám alergii na srst mé kočky - beru si na to zyrtec a zajímalo by mě, pokud si ho nechám předepsat od obvoďáka, jestli budu v lékárně platit i tak plnou cenu, nebo nižší? děkuji za vaše zkušenosti ![]()
Běžte se nejdřív zeptat do lékárny, do které chodíte, každá to má jinak. Měla byste na předpis buď neplatit nic, nebo minimum, více k zyrtecu v odkazu idnes.cz/...
Nebo recept vyzvednout v nějaké nemocniční lékárně, tam bývají většinou bez doplatků.
@sykorka, není zač
Fascinuje mne, že sem lidi do poradny dokáží napsat, ale už se nedokáží podívat na netu, proč jako? Tak jsem se tam podívala za vás, millá sýkorko a zjistila jsem, že Zyrtec je ted u dr. Max v akci, bez receptu, 20 tablet cca 160,- Kč, 10 tablet cca stovku..![]()
Nechápu jak si na to můžete brát Zyrtec,když tento lék je na předpis.
Takže nyní si berete od někoho kdo ho bere na sebe?
Tady nikdo neví v jaké ,,značce,, lékárny si někdo ten někdo lék bere na lékařský předpi. No napřed si obejděte všechny lékárny různých názvů a tam se zeptejte.U nás máme tři lékárny v okruhu cca.1km a ve dvou chtěli doplatek i za předepsání léku na recept a v té třetí nedoplácím nic.Takže je to lékárna od lékárny.
Jo a ještě dodám jen tak k doplnění - do té třetí lékarny jen odešlu ten kód z mobilu co mi pošle lékař a ještě mi to dodají druhý den domů zdarma.Musíte se ptát a udělat si procházku po lékárnách.
Pokud se chceš zbavit alergie, tak mám odzkoušeno a fungovalo mi to, že to prostě musíš tověcí přebít, na co si alergický. Vždycky jsem byl na psí srst, tak jsem si pořídil psa a ustalo to. To samé na jaře pyl. Chodím proto víc ven a tyk jsem na jaře už víc ok.
Jo, říká se tomu desenzibilaze. Ale co já? Alergická jsem nebyla 30let. Každý týden u koní, doma kočky, válela jsem se vlastně od dětství v seně, louce, neustále se zvířaty, na výstavě v jedné hale stovky koček (kočky mají velmi silný alergen) po dva dny za sebou a nic. Tedy expozice alergenům obrovská. Pak se mi narodilo první dítě a z ničehož nic astma, když jsem čekala druhé, dostala jsem alergickou rýmu. Testy na alerie opakovaně vycházejí negativní. Mohu jít po rozkvetlé louce, válet se v seně, být se zvířaty. Ale ráno se doma vzbudím a potoky nudlí. Nebo třeba uprostřed supermarketu, kde by těch alergenů asi tolik být nemuselo.
ano, denyber, to je dobrá rada a já to tak před lety praktikovala, bez léků to sice nešlo, ale postupně jsem je vysazovala, až si tělo jakž-takž zvyklo... jenže co máme domek se zahradou, kočka je v létě venku, až na zimu se mi stěhuje domů - a já jsem v háji, bez prášků to nedám... ![]()
děkuji všem za rady - skutečně je v ceně značný rozdíl, volný prodej cca 160,- za 20 tbl, na předpis 91,- za 50 tbl. ... pokud by někdo řešil stejný nebo podobný problém ![]()
hezký den všem! ![]()
Zyrtec bez doplatku asi těžko. Zajděte si raději k alergologovi,ten vám udělá testy na co a v jaké míře máte alergii a předepíše léky na které většinou nedoplácíte nic. Já beru dva druhy,ráno a večer napsané od alergologa a nedoplácím ani korunu.![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.