Nejste přihlášen/a.
Majitel nemůže v době exekuce se svým majetkem (tím spíš s nemovitostí) nijak nakládat. Pokud jí koupíte, s největší pravděpodobností o ní vzápětí přijdete (a peníze nejspíš nikdy neuvidíte).
Počkejte si a kupte nemovitost v exekuční dražbě.
Já už tím prošel. Zástavní právo se v katastru může objevit i po převodu nemovitosti. Ale pak se můžete domáhat náhrady škody na předchozím majiteli
A jak z toho předchozího majitele tu škodu vyrazí? Zařadí se do nekonečné fronty věřitelů, na konec?
No bude domáhat donekonečna a nic si nevymůže. Takže ho čeká dlouhý "boj" a placení právníka a zařadí se dlouhé fronty věřitelů, kteří budou "uspokojováni" postupně. A jestli dokonce toho dlužníka zavřou do kriminálu, tak se nedočká nikdy. Stalo se něco podobného mé kamarádce. Naletěla jedné podvodnici, která "měla" stavební firmu a ta podvedla velkou spoustu lidí. Stavbu jakoby začala, vybrala si peníze v hotovosti třeba na materiál a pak najednou začaly vznikat problémy, proč nemůže pokračovat v práci a tak dál a dál. Bylo to hodně složité, ta ženská byla v těch podvodech velmi vynalézavá a celkem připravila lidi o několik milionů. Pak ji zavřeli a kamarádka byla u soudu a říkala mi, že tam byl plný sál věřitelů a když to viděla, tak to vzdala. Ona přišla asi jenom o 80 tisíc a ta ženská u ní dokonce nechala i nějaký stavební "vercajk", jako míchačku na beton a tak podobně. Tak si nechala alespoň ty věci, což bylo v hodnotě asi 10 tisíc a vykašlala se na to. Možná se to úplně srovnávat nedá, to nevím, ale já bych do takového riskantního podniku teda nešla.
Ano, exekutor by Vám nemovitost mohl zabavit > pokud by šlo (a v tomto případě nejspíše jde) o pokus vyhnout se exekuci a poškodit věřitele, může být prodej zrušen zpětně. Nynější majitel by už peníze neměl > těžko byste na něm něco vymáhal (nevymohl byste nic).
Přesto lze takovou nemovitost koupit bezpečně > po dohodě s exekutorem.
A to bych se měl s exekutorem domluvit já jako potenciální kupující nebo spíš prodejce?
Já totiž ani nevím, který exekutor to má v kompetenci, nebo to jde zjistit v podrobném výpisu třeba na poště?
Určitě bych však pak potřeboval nějaké písemné vyjádření od exekutora, že nemovitost nezabaví?
Děkuji
Vám ty odpovědi nestačily? Tak to je pak marné. H-systém v exekuci - exekutor povolil dostavbu domů a pak to lidi platili podruhé a teď i potřetí. Jestli nerozumíte slovům ( přijdete o peníze i dům), tak proč se tady na něco ptáte? Exekutor nemá oprávnění vám dávat závazné potvrzení. Napsat vám může cokoliv a je na vašem mozku, jak daleko jeho humoru uvěří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.