Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění platební karty tzv. Merlin

Od: para odpovědí: 1 změna:

Přátelé,

mám platební kartu u Komerční banky pojištěnou úžasným pojištěním "Merlin", které má krýt celý seznam rizik - to jsem si myslela, dokud jsem neztratila peněženku s hotovostí (větší částka), se všemi možnými doklady, kartami, klíči atd. To všechno by podle smlouvy pojištění mělo nahradit.

Ale, všechno je jinak!

Zaměstnanci jakési firmy Willis, kteří v případě škody záležitost vyřizují, vám vysvětlí, že v polovině případů se na vás pojištění nevztahuje (jakýsi dodatek malými písmenky) anebo to šílené dokazování, dokladování, protokoly, potvrzení, prohlášení atd. vás znechutí a otráví tak, že se na to vykašlete anebo zjistíte, že není v lidských silách všechny ty papíry sehnat.

O pojišťovnách nemám iluze, jsou tady proto, aby vydělávaly. Ale "Merlin" není pojišťení, ale snadný způsob vydělávání peněz. Smlouva se automaticky sama prodlužuje o další rok a firma Willis si peníze sama stáhne z vašeho účtu. A vy si klidně žijete v domnění, že máte kartu pojištěnou. Nemáte!

Jestli si chcete šetřit peníze a nervy, zrušte "Merlina". Jsou to vyhozené peníze!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

antara
hodnocení

0x

Jednak bych přímo jednal s KB a současně ze smlouby s KB a vámi by mělo jednoznačně vyplývat, jak jste pojištěna. Pokud někdo s vámi jedná v rozporu s uzavřenou smlouvou, pak se všemi dostupnými prostředky domáhejte svého práva. Pokud se domáháte plnění za nepojištěná rizika, pak to není normální. Vaše doměnky nejsou důležité, důležitá je smlouva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]