Nejste přihlášen/a.
Bytový problém
Dobrý den, já Vám vylíčím tu svou katastrofální situaci od začátku. Syn podnikal v taxislužbě, měl stálou zákaznici, paní, která zdědila spoustu milionů. Měl krásné výdělky, jenže paní se z těch milionů pomátla a chtěla zabít bývalého manžela, tudíž skončila v Psychiatrické léčebně ve Šternberku. A syn přišel o jistý výdělek, jenže v předchozím období jeho výdělek přesáhl určitou sumu a musel platit velké peníze, které už neměl, já hloupá a naivní, protože vždy mi vše vrátil, jsem mu dovolila brát si úvěry na moje jméno. A to byla největší hloupost, kterou dnes sama nechápu. K tomu ještě dostal syna do vlastní péče, s tím jsme mu také finančně pomáhali. Dost dlouho jsem manželovi nic neřekla a to byla další velká chyba. Syn neměl majetek a tak šel do insolvence. A dluhy zůstaly na nás. Abychom se nedostali do exekuce, tak jsme si vzali 20.4.2017 Americkou hypotéku v Komerční bance 2000000,00 Kč, která byla ručená nejen naším bytem, ale i bytem kamarádky, která má letos 77 roků a těžkou cukrovku, vzhledem k věku jsme měli obrovskou měsíční splátku- 31500,00 Kč. Po splacení určité sumy měl být její byt vyňat z ručení. To by se dalo utáhnout, ale ke všemu ještě propustili manžela z práce, pro nadbytečnost a už nebylo z čeho splácet. Proto jsme se 3.9.2018 domluvili s fyAssets MGM s.r.o. s možností zpětného odkupu, jenže na odkup nejsou peníze. Doporučili nám přejít ke společnosti PRO MONEY a.s. Tato společnost by nám byty vrátila, ale požaduje za každý byt 2 000000,00 Kč.
Mám obrovský strach o zdraví své kamarádky a hrůzu z toho, kdyby se s ní něco stalo, protože její děti nemají nejmenší tušení, co maminka udělala.
Už opravdu nevím jak situaci vyřešit a protože jste velmi empatický člověk, obracím se na Vás s prosbou, jestli nevíte o nějaké pomoci. Nežebrám, jen prosím o radu.
Ještě jednou zdravím a děkuji
Opakuji, je to čirý, nesmyslný podvod. Podívejte se aspoň ta tu větu " protože jste velmi empatický člověk, obracím se na vás". Na koho ze zdejších anonymních rádců že se to obrací?
Ono jí pár lidí pošle do háje, pár polituje, několik bude radit a dumat, oč jde, ale i kdyby se našel jeden hejl, co jí pošle padesát tisíc, tak se jí to vyplatí.
Takových breků mi chodí do mejlu deset týdně, počínaje nigerijským podnikatelem a konče ovdovělým americkým námořním kapitánem.
Dokud neuvidím komplet dokumentaci k případu, nejlépe v originále, neuvěřim tomu ani omylem.
Když o tom tak přemýšlím, plno věcí jste zamlčela, nebo se udály jinak.
1/ Paní milionářka si zřejmě Vašeho syna vydržovala jako gigola. Když musela jít do PL, jak by syn mohl přijít o jistý výdělek? Ano, paní byla stálá zákaznice, ale kromě ní určitě vozil mnoho a mnoho dalších lidí a vydělával i nezávisle na ní a na jejích příspěvcích. Ledaže by jiné lidi nevozil, jenom ji a to by nebyl normální taxikář.
2/ Syn neměl majetek, tudíž šel do insolvence. Jelikož syn podnikal v taxislužbě, musel mít minimálně to auto. Nevozil přece zákazníky v nějaké šunce z půjčovny. Takže kdyby prodal auto, nějaký obnos by dohromady určitě dal. Třeba ne mnoho, ale bez majetku úplně nebyl.
3/ Vaše ohromná chyba bylo, tajit to před manželem. Manžel je přece moje druhá polovina a když je něco třeba rozhodnout, pokaždé se tážu: Co si, táto, o tom myslíš? Prostě, šetřili jste s mužem společně a rozházela jste sama. Nemyslím si o tom nic pěkného.
4/ A ten podraz na ubohou kamarádku, 77 let, diabetičku, to je ovšem prasárna největšího kalibru. Nezapadla jste do bahna sama, stáhla jste tam i muže a důvěřivou kamarádku. Škoda, že se nesvěřila svým dětem, do čeho ji chcete namočit. Dostala by od nich asi vynadáno, ale byt by jí zůstal.
Zajímalo by mě, zda byste totéž dokázala udělat pro kamarádku i Vy. Myslím, že těžko. Jaga.
Tenhle příběh mi opravdu připadá jako spam. Není možné, aby jeden člověk napáchal tolik zla najednou.
Pozdě bycha honit. Vy jste neřekla nic manželovi, vaše kamarádka zase svým dětem - opět hrozný příklad nekomunikace dnešní doby. Dovolit synovi, aby si bral úvěry na mé jméno? Ten by letěl, jen by s takovým nápadem přišel. Kdo neumí vyjít s málem, nevyjde ani s velkými penězi. Obraťe se na nějakou sociální poradnu pro lidi v tísni, protože tam na to mají žaludek.
Ach jo, nějak se v tom ztrácím, to je tedy něco...
Jedině se snad obrátit na poradnu při finanční tísni, je bezplatná. poradimesi.cz/...
zde máte kontakty na pobočky cz.kruk.eu/...
Z toho co jste napsala je jasné, že se obracíte k nějakému konkrétnímu empatickému člověku, ale tady neuvádíte jeho jméno.
"Už opravdu nevím jak situaci vyřešit a protože jste velmi empatický člověk, obracím se na Vás s prosbou, jestli nevíte o nějaké pomoci. Nežebrám, jen prosím o radu."
Tak jste asi už někomu napsala a odpověď se nedostavila. Nebo se dostavila, ale nebyla to ta kýžená empatická odpověď. To co popisujete, je docela nářez. Jak z morálního hlediska, tak z finančního. Vy asi hledáte dalšího člověka, který by se slitoval a byl natolik empatický, že by Vám poslal nějaký finanční obnos. Ale to jste si trochu spletla adresu, tady sice určité empatie najít můžete, ale určitě ne ty finanční. A z takového průšvihu Vám žádná slovní podpora nepomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.