Nejste přihlášen/a.
Přesně tak je to ve většině rodin, rodičům z toho hrabe, vláda je v klidu a pohodě. Vnučka v 1tř. -matka ji přihlásila jak bylo psáno v 9.00, to musela odejít z práce, učitelka řekla, jste tu 4 to nemá smysl dělejte si pracovní listy str. 18-25. Vnučka v 5.tř tak té se nepodařilo přihlásit a odpoledne volala učitelka matce, že má neomluvené hodiny a vyhrožovala sociálkou, vnučka je jedničkář bez zbytečné absence. Je to celé nesmyslné, lidi jsou už z hysterie COVID unavení. Máte pravdu co nebude to nebude, ono to zase nějak půjde.
S temi detmi to mam podobne. Nyni i na jare. To neznamkovani me take dostalo a zjisteni, ze pulka tridy je uplne duta...do ted dohaneli ucivo z minuleho roku a me deti se nudily. Online vyuka stoji za vylizprdel a s cim se detem osobne nepomuze, to je ta vyuka nenauci.
Akorat na rozdil od vas jim s vyukou rad pomaham, protoze mi jde o jejich kvalitni vzdelani. I deti oceni, kdyz vidi, ze jsou ve skole na spici nez na chvostu.
Sve prace mame take dost, ale tu muzeme udelat treba vecer.
Asi je to o prioritach a osobni pohodlnosti.
Na jaře jste to zvládal Vy, rodina jsou ovšem otec a matka.
Neuvažoval jste tedy o tom, že by si nyní vzala OČR Vaše paní? Odpočinula by si od zaměstnání a mohla by dětem uvařit a věnovat se jim. Zvláště tomu menšímu dohlížet na učení a pomoci mu.
Poprvé jste se postaral Vy, nyní se může postarat ona. Jste přece dva. Jaga.
Ono to na jaře nebylo jen na mě, žena vařila a také se s dětmi učila. Ale u toho jsme oba pracovali. Řada našich známých si ale chválila, jak si odpočimuli, jak se zastavili, nedávali děti do školy ani když už se mohlo. Ale vůbec těm rodičům nevadilo že venku pak jejich děti lítají s našimi, kteří do té školy chodili. Ale to je jiné téma.
Každý ať si to řeší jak chce. Já spíše potřebuju vysvětlit doma, že není potřeba se denně s dětmi doma učit tak jako ve škole pokud oba pracujeme. Důležitá látka se dá vysvětlit za mnohem kratší dobu a nedůležité udělají jak umí nebo to prostě neudělají.
Víte, myslím si, že děti by i doma měly mít pevný řád. Jako ve škole. Tam chodí nejenom, aby se něco naučily, ale pěstuje to v nich i smysl pro povinnost a pořádek. Pokud nemůže škola, měli by ji zastoupit rodiče. Když rodiče řeknou: Necháme to na zejtra, nebo Tolik se toho učit nemusíš, jako ve škole, dítě zleniví, zvykne si na to uvolnění a bude vědět, že těch povinností má méně, než ve škole, že mu to rodiče odpustí. A začne na to kašlat. A při znovuotevření škol bude pak mít potíže znovu se "naučit učit."
Myslím si, že děti a jejich vzdělání je to nejdůležitější. Vím, jsou i rodiče s nízkým IQ, kteří učivo třeba nechápou, neumí vysvětlit. Ale kteří z rodičů na to mají, měli by se dětem opravdu pořádně věnovat, aby z nich něco bylo.
Už před koronavirem jsem si všimla, že děti už dávno nečtou, jako kdysi my, vytratila se i úcta k dospělým, k učitelům, k rodičům...Teď špatná doba útočí i na vzdělání. Proto si myslím, že právě nyní je dobré se dětem věnovat co nejvíc.
Pokud Vám chybí čas na práci, nebydlí v okolí nějaký středoškolák či VŠ, kdo by byl ochoten se Vašim dětem pár hodin denně věnovat? Vy byste zatím mohl pracovat z domova. Jaga.
Distanční výuka (u ZŠ zejména) je "úžasná" věc.
Za děti dělá 3/4 rodičů úkoly, aby měli lepší známky. Známka tudíž potom nevyjadřuje to co umí děti, ale jejich rodiče.
Snažil jsem se na konci školního roku vysvětlit na jisté ZŠ, že za syna úkoly nedělám(e) a to co odevzdá je jeho a pouze jeho práce. Ano, občas tam chyb(y) má, ale musí se snažit sám. Když za mnou přijde a zeptá se, vysvětlím, opravím...naučím. Ale nemohu "suplovat" školu a úkoly do školy nejsou má práce. Domů já i žena chodíme cca v 18-19h večer (ano, spousta rodičů byla doma s dětmi a psala jim i referáty). Mimo to jsem prohlásil, že já jsem školy nezavřel a nevidím k tomu jediný důvod a syna do školy pošlu klidně druhý den.
Co těm dětem dá, když za ně vše budou dělat rodiče a oni budou mít "virtuálně" dobré známky?
Samozřejmě není problém, abych zvládl učivo ZŠ na 1. Ale to opravdu není můj cíl, tak syna vychovávat nebudu.
Teď nastala "druhá vlna" a děti na "naší" ZŠ se učí online...2 vyučovací hodiny denně..Proč tak málo proboha?
Tomu systému prostě nerozumím.
jako chlap a otec Vás zcela chápu, ale vím, že některé ženy to možná vidí jinak. Základním faktem je, že nejde nechávat věci na večer. Ani práci, ani učení. Večer se má relaxovat. Nejde ani mít doma HO a k tomu se ještě věnovat dětem (a suplovat učitele). To nejde. Ať je to jakkoli, tak končí rok 2020 a prakticky každý má mobil, na kterém může sledovat filmy a komunikovat s celým světem i s videem. To, že naše školství je zamrznuté v minulosti je fakt. Učitelé jsou zvyklí chodit do práce (do budovy), tam si to odučit a jít domu. Jednoduché to nemáme nikdo.
Kritizovat vládu je strašně jednoduché. Ale co teda měla dělat? Chystat lůžka na podzimní vlnu, nakupovat materiál, atd? Vyjuchaní lidé strávili celé léto v zahraničí, na koupácích, v obchoďácích, v hospodách. Vláda jako může za to, že se nakazilo tolik lidí? Ach bože. Stačí se dívat kolem sebe, jak se chováme. Covid je částečně histerie, ale krátká dopolední porada a jeden nakazí do týdne 8 lidí. To se mi nezdá normální.
Měli jsme to podobně a máme to i teď, oba OSVČ, oba musíme dělat a do toho se s dětmi učit. Na jaře od osmi cca do dvou škola, protože to děti nechápaly a potřebovaly vysvětlit, distanční výuka vypadala tak, že jsme dostali zadání, co vypracovat, bez výuky, bez vysvětlení. Pak my oba do večera práce, mimoškolní čas na děti nezbýval a na nás dva už vůbec ne. Plus vysvětlit dětem, proč se musí ony učit, když sousedovic jsou od rána na trampolíně. No bylo to na palici a bude zas. Ale už jsme se dohodli, že prostě zvolníme a nebudeme dělat školu na 100%, protože to prostě není možné dát. Děláme češtinu, matematiku a jazyk, to tedy po nich kontrolujeme a vysvětlujeme, ostatní je na vedlejší koleji. Pokud počasí dovolí, vlastivědu nebo přírodovědu vysvětlujeme např. venku při vycházce. Co s tím jinak. Ale je to velmi, velmi špatně. Zkuste to se ženou probrat a opravdu z toho něco vypustit, nejste stroje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.